به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، بنیاد شهید و امور ایثارگران، نهادی انقلابی است که در اجرای فرمان رهبر کبیر و بنیانگذر جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(رضوانالله تعالی علیه) در تاریخ 22/12/1358 و در پی موافقت مقام معظم رهبری مبنی بر ادغام سه نهاد انقلابی بنیاد شهید انقلاب اسلامی، سازمان جانبازان انقلاب اسلامی و ستاد رسیدگی به امور آزادگان تأسیس شده است که زیر نظر رییسجمهور و نظارت عالیه مقام معظم رهبری اداره میشود.
مدت فعاليت بنياد شهید از تاريخ تأسيس نامحدود است و انحلال يا خاتمه آن با نظر مقام معظم رهبري ميباشد.
اعتلاء معرفت و تعهد جامعه در قبال ارزشهاي فرهنگ ايثار و شهادت و بالا بردن تعهد آنان نسبت به رعايت شأن، حق، حرمت، منزلت جامعه هدف و خانواده آنان را می توان از جمله وظایف و فعالیتهای بنیاد شهید دانست.
همچنین احياء، حفظ و ترويج فرهنگ شهادت در جامعه، زنده نگهداشتن ياد و نام شهيدان انقلاب اسلامي و حفظ آثار آنها، تجليل، تكريم، صيانت و حمايت از خانوادههاي معظم شاهد و تلاش براي استفاده از امكانات عمومي جامعه و نظام و نيز بهرهگيري از سرمايه و دارايي بنياد براي رشد و اعتلاي مادي و معنوي خانوادههايمعظم شاهد را می توان از دیگراهداف و وظايف بنیاد شهید برشمرد.
شهید کیست؟
اما منظور از شهيد در اين قانون، كسي است كه جان خود را در راه انقلاب اسلامي و حفظ دستاوردهاي آن و يا دفاع از كيان جمهوري اسلاميايران در مقابل تهديدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار نثار نموده و يا مينمايد.
ضوابط تعيين مصاديق عملي شهيد و خانوادههاي شاهد بموجب آييننامهاي خواهد بود كه توسط بنياد و ستادكل نيروهاي مسلح و وزارت اطلاعاتتهيه و به تصويب هيأت وزيران ميرسد و كليه كساني كه تا تاريخ تصويب اين قانون توسط بنياد، شهيد شناخته شدهاند همچنان شهيد محسوب خواهند شد.
برنامهريزي و تلاش به منظور تبيين مفهوم و فلسفه جهاد و شهادت و ايثار، احيا، حفظ و ترويج فرهنگ و روحيه شهادت طلبي در جامعه به عنوانوالاترين ارزش الهي از طريق:
- بسيج كليه امكانات نظام و جامعه اسلامي به ويژه نهادهاي فرهنگي، اجتماعي، هنري، آموزشي و وسايل ارتباط جمعي
- شناسايي و تقويت و ترويج عوامل و موجبات رشد و توسعه فرهنگ شهادتطلبي
- بررسي و شناسايي عوامل بازدارنده و مخرب فرهنگ شهادت و ايثارگري و تلاش در امحاء و رفع آنها
برنامهريزي و تلاش براي تجليل و تكريم از مقام والاي شهدا و بزرگداشت و زنده نگهداشتن ياد و خاطره آنان از طريق:
- برگزاري مراسم يادبود با الهام از مكتب عاشوراي حسيني و بااستفاده از مناسبتهاي ملي و مذهبي.
- حفظ قداست و منزلت گلزار شهدا و محور قراردادن اين مراكز در برگزاري مراسم رسمي و مردمي و پيگيري مرمت و ارايه خدمات شايسته بهمراكز مذكور توسط شهرداريها و ساير نهادهاي ذيربط براساس ضوابطي كه بنياد اعلام ميكند.
- پيگيري نامگذاري معابر، ميادين، مراكز فرهنگي، اجتماعي و ساير اماكن عمومي و ملي بهنام مبارك شهدا و نصب يادمانها از طريقدستگاههاي ذيربط.
- جمعآوري و حفظ و نگهداري و معرفي آثار فرهنگي، ادبي، هنري، وصايا و ديگر آثار شهدا.
- تشويق و ترغيب و حمايت از جامعه فرهنگي، آموزشي، هنري و انديشمندان، ادبا و نويسندگان در ثبت، تبيين و معرفي ويژگيها، سيره معنويو فضايل اسوههاي شهادت و ايثار.
و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتاً بل احیاءُ عند ربهم یرزقون(و گمان مبر آنان که در راه خدا کشته شده اند، مردگانی هستند، بلکه آنان زنده و در بارگاه پروردگارشان بهره مندند.) (169) آ ل عمران
روز بزرگداشت شهدا چه روزی است؟
روز 22 اسفندماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران که همزمان با سالروز تاسیس بنیاد شهید به فرمان امام(ره) است به نام روز بزرگداشت شهدا نامگذاری شده است.
شهادت در معنای واقعی خود پیوستن به ذات ابدی خداست، خدایی که خود کارنامه قبولی بهترین بندگاش را امضاء می کند.
شهادت یعنی بیاد بیاوری زندگی بهتری وجود دارد که در آن بی نیازی مطلق است و عشق به جاودانگی حق. و شهید این راه را می پیمایید تا به زیباترین لباس عبادت و تزکیه خود را بیاراید و غبطه همگان را به همراه داشته باشد....
شهید، باران رحمت الهی است
زین العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه دراستان گیلان وهمچنین محمدعلی نجفی، استاندار گیلان طی پیام مشترکی بمناسبت روز بزرگداشت شهدا بیان داشتند: شهید، باران رحمت الهی است که به زمین خشک جانها، حیات دوباره می دهد، عشق شهید، عشق حقیقی است که با هیچ چیز عوض نخواهد شد . چشمه فیض الهی است که در دنیا پدیدار شده است.
شهید نگرشی است والا، خونی است جوشان، با نوری منور، و دلی لبریز از عشق به خدا، شهید آیینه تاریخ است.
رسول اکرم(ص) میفرمایند بالاتر ازهر نیکی، نیکی دیگری است تا آنکه انسان در راه خدا کشته شود. هر کس در راه خدا کشته شود بالاتر ازآن نیکی وجود ندارد.
شهدا، تفسیر مجسم باران، بر شوره زار غفلت زمین اند و راز جاری ماندن شهدا، چیزی جز جوشیدن از چشمه ای به نام عشق نیست. شهدا، حیثیت خون را فریاد زدند، تا ما گوشت و پوستمان را از جرعه عطش و شور بپرورانیم. شهدا، همه تعلقات را از خود بریدند و خود را مسافر آسمان کردند، تا گذرگاه بودن دنیا را اثبات کرده باشند و راز آزادی را بربریدن از خویش ثبت نموده باشند. شهادت یکی از حقایق قرآنی است که در موارد متعدد یادشده، دارای معنای وسیعی است. شهادت مکتب سازنده ای است که شگرف ترین اثرات و خلل ناپذیرترین واکنش های نسل های بهم پیچیده تاریخ را داراست.
بفرمایش معمارکبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) ما را چه رسد که با این قلمهای شکسته و بیانهای نارسا در وصف شهیدان، جانبازان و مفقودان و اسیرانی که در جهاد فی سبیل الله جان خود را فدا کرده اند و یا سلامت خویش را از دست داده اند، مطلبی نوشته یا سخنی بگوییم و بفرمایش مقام معظم رهبری امام خامنه ای مدظله العالی، زبان و بیان ما عاجز از ترسیم مقام بلند پایه عزیزانی است که برای اعتلای کلمه حق و دفاع از اسلام و کشور اسلامی جانفشانی نموده اند.
اینجانبان ضمن پاسداشت فرمان تاریخی حضرت امام خمینی رحمت الله علیه در22 اسفند، سالروز تاسیس نهاد مقدس بنیاد شهید و نامگذاری این روز بنام "روز بزرگداشت شهداء "از خداوند بزرگ برای شهیدان مان علو درجات عالی وبرای بازماندگان آن قهرمانان ملی واسوه های صبر واستقامت عزت، دوام وبقاء آرزومندیم .
انتشار نخستین شماره نشریه "ایثار" گیلان بمناسبت روز بزرگداشت شهدا
به گزارش ایثار گیلان، این نشریه با سرمقاله ای از مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران استان گیلان در ارتباط با "سالروز تاسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و روز بزرگداشت شهدا آغاز می شود و در ادامه در صفحاتی به سفر های مدیران ارشد بنیاد در سال 1393 به استان گیلان می پردازد. دو سفر حجت الاسلام والمسلمین شهیدی به استان گیلان و همچنین گزارش سفرهای سردار انصاری، حجت الاسلام حسنی و سردار خزایی در این بخش آمده است.
معرفی شهدای گیلانی متولد 22 اسفند و همچنین شهدایی که در روز 22 اسفند به فیض شهادت نائل آمدند از دیگر بخش های این نشریه است.
فلسفه وجودی فرهنگ ایثار و شهادت از نظر اسلام و شهادت در قرآن از دیگر صفحات نشریه ایثار گیلان است.
در این شماره، گزارشات مرتبط با برنامه های دهه مبارک فجر و معرفی شهدای شاخص استان گیلان نیز درج شده است.
پایان پیام/
نظر شما