کانون های مساجد در راستای ارتقای فضای اعتقادی مردم تلاش می کنند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر قرآن و عترت ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های مساجد کشور گفت:کانون های مساجد در راستای ارتقای فضای اعتقادی و ارتقای بنیان های فکری مردم تلاش می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان ازسمنان، محمدرحیم بیرقی درهمایش به مناسبت سال‌روز تاسیس کانون‌های مساجد،در مجتمع فرهنگی نیستان  ،با بیان این‌که متأسفانه عمران معنوی مساجد در جامعه امروزی جایگاهی ندارد، خاطرنشان کرد: باید با کمک ائمه جماعت و هیأت امنای مساجد بحث عمران معنوی را تقویت کنیم و از مردم بخواهیم در کنار کمک به عمران مساجد به معنویت مساجد هم توجه داشته باشند.

وی گفت: این مساله که از طریق ارتقاء فعالیت های فرهنگی حاصل می شود، نیازمند برنامه ریزی دقیق و صحیح است.

پرداختن به عمران معنوی مساجد نیز باید از اولویت ها باشد

مدیرکل قرآن و عترت ستاد عالی کانون های مساجد اضافه کرد: همانطور که عمران بنایی مساجد مورد تاکید است، پرداختن به عمران معنوی نیز باید از اولویت ها باشد.

وی گفت: یکی از راه‌های مقابله با ناتو فرهنگی، مسئولیت‌بخشی به جریان جوانان کشور است.

بیرقی با اشاره به تاثیرگذاری کانون‌های مساجد در مقابله با شبیخون فرهنگی، تصریح‌ کرد: کانون‌های فرهنگی مساجد از نظر کمی و کیفی رشد خوبی دارند و معتقدیم هر کجا مسجدی ساخته می‌شود باید کانون فرهنگی برای آن پایه‌ریزی شود.

این مسئول  ادامه داد: هدف از ستاد کانون‌های مساجد این است که مسجد کانون و مرکز تفکر اسلامی باشد و بحث قوت‌بخشی به عمران معنوی مساجد از اهدافی است که این ستاد دنبال می‌کند.

بیرقی، با اشاره به اجرای طرح تلاوت نور در مساجد، اظهار امیدواری کرد: اجرای طرح تلاونت نور به صورت قرائت یک صفحه از قرآن بعد از نماز به عنوان طرحی ماندگار در مساجد باقی بماند.

رشد کمی کانون‌های مساجد در سطح کشور مطلوب است

وی با اشاره به اینکه رشد کمی کانون‌های مساجد در سطح کشور مطلوب است، اظهار داشت: اقدامات لازم برای رشد و توسعه کیفی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سطح کشور انجام می‌شود تا جامعیت کانون‌های مساجد به نقطه‌ای برسد که در کنار احداث هر مسجدی کانون ایجاد شود.

وی ادامه داد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد جوانان را تبدیل به سرمایه های اجتماعی می کنند که نتیجه این مهم در دراز مدت مشاهده می شود.

بیرقی گفت: در بیست و دومین سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد در صدد ارتقا بخشی به فعالیتهای این مراکز هستیم و آن دسته از مراکزی که ظرفیت تاسیس این کانونها را دارند به جمع دیگر مساجد اضافه خواهند شد.

ورود جوانان به مساجد، برکات مادی و معنوی فراوانی نصیب جامعه خواهد کرد

امام جمعه موقت شهرستان مهدیشهر نیز دراین مراسم  با اشاره به اینکه ورود جوانان به مساجد، برکات مادی و معنوی فراوانی نصیب جامعه خواهد کرد افزود:  کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نقش مهمی در فراهم کردن این زمینه دارند.

حجت الاسلام علی سقائیان با بیان اینکه مساجد جای شهوت،وحشت وخشونت نیست ادامه داد: تزکیه در مسجد بوجود می آید.

وی تصریح کرد: کانون‌های فرهنگی هنری از ظرفیت‌های ارزشمندی هستند که در راستای توسعه دینی، ارتباط بین مسؤولان و مسجد و مردم و مسجد موثرند.

سقائیان  با اشاره به اینکه مسجد مکانی برای خوبی ها ودوری از بدی ها است ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید در راستای فضائل اخلاقی وایمانی تلاش وکوشش وبرنامه ریزی داشته باشند.

مسجد خانه پرهیزکاران و مأمن انسان‌های بی‌پناه و پناهگاه مؤمنان است

امام جمعه موقت شهرستان مهدیشهرمسجد را خانه پرهیزکاران و مأمن انسان‌های بی‌پناه و پناهگاه مؤمنان دانست و گفت: مسجد جایگاه انوار الهی است. مکانی برای عبادت، نیایش و ذکر، راز و نیاز با معشوق حقیقی و به کمال رسیدن است لذا برای هرچه باشکوه‌تر شدن مساجد و دعوت بندگان خدا به خانه خدا،‌ باید برنامه‌های مناسب و جذابی را در نظر گرفت تا عمران معنوی این بیوت الهی فراهم شود.

وی اظهار کرد: یکی از آن برنامه‌ها، فعالیت‌های فرهنگی و هنری است که موجب رونق مسجد و جذب اقشار مختلف مردم به ویژه نوجوانان و جوانان به مسجد است.

وی با تأکید بر اینکه مسجد، محل دفاع از ارزش‌ها و باورهای اسلامی و رسوا کردن دشمنان است، گفت:‌ مسجد مکان مقدس و فرهنگی است که هیچگاه از تقدس آن نباید کاسته شود.

کانون ها می توانند نقش اساسی در پیشبرد امور فرهنگی در مساجد داشته باشند

مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری سمنان نیز دراین مراسم افزود: کانون های فرهنگی هنری مساجد مراکزی هستند که می توانند نقش اساسی در پیشبرد امور فرهنگی در مساجد داشته باشند.

منوچهر صادقی از مساجد به عنوان یک پایگاه بزرگ و عظیم جهت تقویت باور‌های نسل جوان یاد کرد و با توجه به اینکه زمینه شروع انقلاب از مساجد آغاز شد، امام خمینی(ره) را فرزند بزرگ مساجد دانست و گفت: امروزه کانون‌های مساجد پتانسیلی است که می‌تواند استعدادهای نهفته را به بالفعل تبدیل کند.

وی با اشاره به عمر 22 ساله فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد، عنوان کرد: امروز کانون های فرهنگی هنری به مراکزی تاثیرگذار در حوزه های مختلف تبدیل شده اند که باید از ظرفیت و پتانسیل فوق العاده آنها استفاده کرد.

وی تاکید کرد: اعضای کانون های فرهنگی هنری که ماموریت خطیر آنها مبارزه با تهاجم فرهنگی بیگانه است باید در وهله نخست در جهت ارتقاء دانش، آگاهی و بصیرت خود و سپس جامعه تلاش کنند.

بیش از210 کانون فرهنگی هنری دراستان سمنان فعالیت دارند

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با اشاره به فعاليت  بیش از 210 کانون فرهنگي و هنري در استان سمنان تصريح کرد: 7قریب 80کتابخانه از طريق اين کانون ها در استان راه اندازي شده است.

حجت الاسلام  محمدرضا حداديان گفت: 220 هزار و 261 جلد کتاب در این کتابخانه ها موجود است.

وی  با بیان اینکه 16 هزار و 908 نفر عضو کتابخانه های کانون مساجد در استان سمنان هستند ادامه داد: 10 گروه سرود و چهار گروه نمایش نیز در کانون ها فعالیت دارند.

اين مسئول از فعاليت 12کانون فرهنگي و هنري تخصصي در استان سمنان خبر داد و افزود: کانون هاي تخصصي برنامه هاي متنوعي را در زمينه هاي مختلف آموزشي، پژوهشي، قرآن، مهدويت، کتابخانه، نظارت و ارزشيابي،سلامت و حجاب وعفاف و... اجرا مي کنند که اين کانون ها  تا کنون توانسته اند، اقدامات موثري در را انجام دهند.

وي گفت: کانون هاي مساجد با وجود فعالان و نخبگان مي توانند بازوان فرهنگي تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامي در زمينه اقتصاد مقاومتي باشند.

مسئول دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان تصریح کرد: کار فرهنگی در کانون های فرهنگی هنری مساجد باید با محتوای فرهنگی مبتنی بر ارزش های انقلاب و اصول تبلیغ شود که خوشبختانه کانون های فرهنگی هنری مساجد تاکنون به این رسالت توجه داشته و در این راستا حرکت کرده اند.

حدادیان برگزاری جشنواره وسوگواره ها را از برنامه های آینده عنوان کردوگفت: این سوگواره در ایام شهادت برگزار خواهند شد.

تجلیل از فعالان کانون های مساجد دراستان سمنان

در پایان این مراسم از مجید ترحمی بعنوان مدیر فعال کانون تخصصی ومرضیه طاهریان بعنوان کتابدار کانون مسجد تجلیل شد.

همچنین حجت الاسلام احمد معصومیان وحسنعلی عربی بعنوان امامان جماعت برتر، انسیه جوادیان بعنوان برگزیده فرهنگی، محمد اسماعیل آریامنش قاری تلاوت نور،محمد کریمی مدیر مسجد محور وعربی بعنوان فعال فرهنگی تجلیل شدند.

مریم شهسواری،اکرم رنجبروآمنه سالاری، جعفر قندالی، حسن صفایی،محمد گلوی، مجید دارایی،عباس علی آبادی، خلیل شعبانی،حسن علم الهدی و حامد بهی نیز بعنوان مدیران برتر تجلیل شدند.

در بخش پژوهشگران از محمد اسماعیل زاده با مقاله حوزه علمیه وسبک زندگی ،ساره خاتون همتیان با مقاله سبک زندگی اسلامی و رضا طوسی نژاد با مقاله چرا فرهنگ کار جمعی در ایران کم است تجلیل شد.

پایان پیام/

کد خبر 446126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha