به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، همايون قنواتی، مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، شب گذشته(20 اسفند) در آیین نکوداشت اهواز نخستین پایتخت کتاب ایران گفت: انتخاب اهواز به عنوان پايتخت کتاب ايران با همدلی اهالی فرهنگ، سازمان های مردم ـ نهاد استان، مديران و علاقه مند به این حوزه به دست آمد.
وی با بیان اینکه فراگیری و عمومی بودن طرح ها جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی یکی از اصلی ترین موضوعات در ارائه طرح های ما بود افزود: ارزان و قابل دسترسی بودن، توجه به اقوام و تنوع فرهنگی و ارتقای آگاهی مردم به حوزه کتاب از دیگر موضوعات این بخش بود.
وی با اشاره به اینکه سعی کرديم در ارائه طرح ها استعداد و توان خوزستان و جايگاهی که استان در ادبيات دارد را نشان دهيم خاطر نشان کرد: اين حرکت ما گامی در زمینه فرمايشات و دغدغههايی است که مقام معظم رهبری بيان کرده بودند.
قنواتی، با بیان اینکه در این راه بخش خصوصی به خوبی وارد شد و برنامه ریزی هایی در حوزه های مردمی و اجتماعی تدوین کردیم ادامه داد: مقرر شده کتاب هایی که مربوط به مسائل و مشکلات زیست محیطی و منابع طبیعی است، برای آگاهی سطح عمومی، چاپ و تهیه شود.
وی ابراز امیدواری کرد سال 2017 اهواز در رقابتی بزرگتر بتواند کانديدای خوبی برای جمهوری اسلامی در دنيا باشد و یاد آور شد: اگر اين اتفاق هم نيفتد ما باز تلاشمان را خواهيم کرد تا سال آينده سال توجه به کتاب و کتابخوانی و ترويج آن در استان باشد.
حسن میرعابدینی، عضو کانون فرهنگستان زبان و ادب فارسی، نیز سرمایه های فرهنگی را بسیار ارزشمندتر از سرمایه های مالی دانست و اذعان داشت: خوزستان در ادبیات معاصر ثروت های زیادی دارد که برگرفته از فرهنگ غنی جنوب کشور است.
وی با بیان اینکه این ادبیات از جغرافیای این منطقه فراتر رفته است تصریح کرد: سنت های ادبی و فرهنگی غنی، در خوزستان نهفته است و یکی از راه های شناخت سرمایه فرهنگی هر شهر، توجه به نقش نویسندگان در توصیف شهر است که هویتی ادبی از شهر می سازد.
پایان پیام/
نظر شما