به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، یکی از علل و عوامل بالندگی مسجد بهره مندی از امکاناتی هم چون دارالشفاء، کتابخانه، مهدکودک و مواردی از این دست است، که در یک نگاه بتواند نیازهای فرهنگی هنری مردم را پاسخ گو باشد و در مسیر بندگی خداوند راه آنان را هموار کند.
در سطح استان البرز مساجد فعال و موفقی در حال فعالیت هستند، نمونه ای از این مساجد مسجد جامع حصارک پائین کرج است، که در نوع خود از حیث فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و دینی کم نظیر است.
این مسجد در سه نوبت نماز جماعت دارد، مردم با امنیت کامل فرزندان خود را به کتابخانه این مسجد می فرستند، آموزشگاه کامپیوتر و زبان هم چنین دارالشفاء از دیگر ساختارهایی است، که این مسجد را در این منطقه جهان شمول کرده است.
همایش بزرگداشت سالروز تاسیس کانون های مساجد در استان البرز بهانه و فرصتی را فراهم آورد تا دیدار با حجت الاسلام متولی دیدار به عنوان امام جماعت منتخب و برتر کانونی داشته باشیم.
حجت الاسلام سید نورالله حسین متولی، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان البرز و امام جماعت مسجد جامع حصارک پایین کرج در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز در خصوص فعالیت مسجد جامع حصارک پائین کرج گفت: مسجد جامع حصارک پایین کرج در خیابان امامزاده محمد قرار دارد، و تاسیس آن به سال 1342 می رسد، این مسجد نقش بارز و برجسته ای در شکلگیری انقلاب داشته است.
به گفته حجت الاسلام متولی نام این مسجد در اوائل « مرحوم دهستانی » بود، و در دوران انقلاب به مسجد جامع حصارک کرج تغییر نام داد، اما امروز با وسیع شدن منطقه و به 2 قسمت شدن حصارک کرج، یک پسوند دیگر هم دارد، « مسجد جامع حصارک پایین».
وی در خصوص سبقه فعالیت خود اظهار کرد: از سال 1347 به کرج آمدم و امام جماعت این مسجد شدم، دوران هیاهوی انقلاب توسط ساواک به همراه هشت روحانی دیگر توسط شهربانی زندانی شدم، اما خیلی طول نکشید که آزادم کردند، محمد پسر بزرگ ام در همان زمان دستگیر شد، او سه سال اسیرساواک بود.
امام جماعت مسجد جامع حصارک پائین توضیح داد: پس از انقلاب مسئول ستاد بازسازی شوش دانیال بودم، که بازسازی اش به کرج سپرده شده بود و امروز با سپری شدن مسئولیت های سیاسی و فرهنگی مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات هستم.
وی در خصوص نقش مسجد در رشد اجتماع های مردمی توضیح داد: یکی از مکان های موثر در اجتماع مردم در دوران انقلاب مسجد جامع بود، اثراتی که همه مساجد به خصوص مسجد جامع حصارک در بطن انقلاب دارد، اثراتی است، که نمی توان آن را از یاد برد، انقلاب ما از مساجد آغاز ذشد و در مساجد نیز ادامه و تداوم خواهد یافت.
به گفته وی، انقلاب را نمی توان از مساجد جدا کرد و نقش تمامی مساجد در پیروزی انقلاب پر رنگ بود، به عبارت دیگر باید گفت، فعالیت جوانان مسجدی که دغدغه دین و فرهنگ داشتند پیش از شکلگیری کانون ها نیز بوده است.
کانون های فرهنگی هنری مساجد از مسجد جداشدنی نیست
امام جماعت منتخب و برتر کانون های مساجد استان البرز در سال جاری اظهار کرد: مسئولان طرح کانون های مساجد توانستند یک خط سیر منظمی به فعالیت های مساجد بدهند و ماموریت مساجد نیز همین بوده است.
متولی در خصوص نقش کانون و اهمیت فعالیت های آن تصریح کرد: کانون حضور مردم و جوانان را در مساجد پررنگ کرده است، امروز ما شاهد فعالیت های متنوع و ممتازی در این عرصه هستیم.
وی با تاکید بر این نکته که کانون از مسجد جداشدنی نیست تصریح کرد: خیلی از گروه ها در سطح مساجد فعال هستند اما آن کارایی که کانون های فرهنگی هنری مساجد دارند، آن ها ندارند.
وی در ادامه با نظر بر این مطلب که بهره مندی از کتابخانه، مهدکودک، دارالشفاء و مواردی دیگر در ورنق مسجد و پویایی آن موثر است، بیان کرد: مسجد جامع حصارک کرج هم اکنون از امکاناتی به لطف مردم برخوردار است، که جهان شمولی به آن داده و باعث رونق و بالندگی آن شده است، امروز این مسجد از کتابخانه ای با بیش از 15 هزار جلد و یازده هزار عضو ، یک آموزشگاه زبان و کامپیوتر که هر ترم بین 200 تا 300 هنرجو را با کسر هزینه استاد را می پذیرد، هم چنین دارالشفاء شبانه روزی برخوردار است.
در پایان امام جماعت مسجد جامع حصارک پائین خاطرنشان کرد: محیط امن و اطمینان بخش مسجد امنیت خاطر خانواده ها را ایجاد کرده است، هم چنین تعهد اخلاقی اساتید و صحبت های عقیدتی آنان براساس موازین اسلامی و دستورات الهی یکی از زمینه های رشد و بالندگی مسجد است.
پایان پیام/
نظر شما