به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، نخستین میزگرد جهادی با موضوع نقش اردوهای جهادی در تمدن نوین اسلامی عصر روز گذشته در دفتر روزنامه جوان برگزار شد. در این میزگرد، صادق مفرد، یکی از فعالان گروه های جهادی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار سال 89 گفت: هدف مردم و جامعه اسلامی تحقق تمدن نوین اسلامی است، سبک زندگی نیز یکی از مصادیق تمدن نوین اسلامی است.
وی اظهار کرد: شبیه ترین فضا به فضای دفاع مقدس اردوهای جهادی است و این یکی از مصادیق سبک زندگی اسلامی است حتی اردوهای راهیان نور نیز اینچنین فضایی را در خود ندارد زیرا این اردوها به شکل مقطع زمانی فقط لحظه ای از واقعه ای را ترسیم می کنند اما اردوهای جهادی به شکل مستمر سبک زندگی اسلامی را ترسیم می کنند.
ناصر ترابی، از فعالان دیگر اردوهای جهادی اظهار کرد: در خصوص تمدن اسلامی باید عمیق تر پرداخته شود، ما داعیه دار تشکیل تمدن اسلامی به عنوان بهترین و تنهاترین الگوی نمونه جهان هستیم.
وی با اشاره به بحث پیچ تاریخی اظهار کرد: هیچ راهکار و رویکردی به عظمت رویکرد جهادی نمی تواند ما را از گذر این نکته زمانی به سلامت عبور دهد.
وی گفت: روحیه و تفکر جهادی تضمین کننده حرکت مطلوب در پیچ تاریخی است.
وی ادامه داد: در اردوهای جهادی افراد برای تربیت نیروهای هم طراز نظام تمرین می کنند و این کار جهادی خود نوعی آماده سازی و تربیت مدیر و نیروی متخصص در این اردوها را تامین می کند.
وی اظهار کرد: شعارزدگی در اقتصاد مقاومتی به چشم می خورد، تأمل و صبر بی پایان و تنبلی مسئولان یکی از دلایل اجرایی نشدن این امر است و از سوی دیگر جهادگران روحیه مطالبه گری در این زمینه از مسئولان ندارند. اقتصاد مقاومتی روحیه ای اسلامی دارد، اگر در اقتصاد مقاومتی کاری غیر از فرایند اسلامی صورت گیرد و با نگاه سکولار در آن پیش برویم نتیجه ای نمی گیریم. چگونه می توان با تفکر سکولار به نتایج اقتصاد مقاومتی که در آن روحیه اسلامی دمیده شده است، دست یافت.
وی افزود: مسیر حرکت در اقتصاد مقاومتی از راه جهاد می گذرد و جهاد چیزی جز تفکر ناب شیعه نیست.
مسکنی از دیگر فعالان اردوهای جهادی تصریح کرد: تحقق تمدن اسلامی جز با عمل گرایی به نتیجه نمی رسد، تمدن اسلامی یعنی اثبات کارآمدی دین در جامعه برخلاف تمام دیدگاه های سکولار که در جامعه وجود دارد این مبنا گفتمانی در برابر تمدن اسلامی است و این موضوع نیازمند بستر ایدئولوژیک است و بستر آن می تواند در اردوهای جهادی فراهم شود.
وی گفت: این اردوها بستر مناسب برای تربیت انسان جهادی است و انسان جهادی می تواند مدیر جهادی در تشکیل تمدن اسلامی را محقق کند.
وی اظهار کرد: اردوهای جهادی بستر اولیه و ابتدایی تحقق تمدن نوین جهادی هستند.
مسکنی در مورد سبک زندگی اظهار کرد: ما امروز شاهدیم که قدرت و ثروت و استفاده از انواع امکانات، ماشین و لوازم مدل بالا به نوعی در منزلت اجتماعی مؤثر واقع شده است اما آنچه در جامعه اسلامی تبدیل به منزلت می شود، معرفت می شود، آنجایی که استفاده از خودروی ملی و امکانات بومی موجب افتخار نیست چگونه می توانیم بگوییم که جایگاه مبانی تربیتی دچار اشکال نشده است.
وی اظهار کرد: چگونه می توان در زندگی در ساختمان و معماری غربی زندگی کرد و از تمام امکانات به روز در زندگی غرب بهره برد و از سویی شعار سبک زندگی اسلامی را داد، این نتیجه فقط در سایه استفاده از امکانات بومی و تولید داخل امکان پذیر است.
غلامزاده از دیگر فعالان اردوهای جهادی در ادامه این میزگرد اظهار کرد: در اوایل انقلاب وقتی جهاد سازندگی رخ داد نیاز مناطق محروم و بحث های زیرساختی و عمرانی بود که فعالیت در این زمینه آغاز شد اما با گذشت زمان و شکل گیری زیرساخت ها و تغییر نیازهای فرهنگی و اجتماعی اشتغالزایی و سایر نیازها شکل گرفت و اکنون در عرصه اردوهای جهادی، اشتغالزایی یکی از اولویت هاست.
وی تصریح کرد: در بحث اقتصاد مقاومتی نیز اردوهای جهادی فناوری محصولات و بهره وری بالاتر را مدنظر دارند و این موضوع را در امر اشتغالزایی نیز موثر می دانند. گروه های جهادی به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کردند اما ما شاهدیم سازمان هایی که در این زمینه وظیفه داشته اند عقب مانده اند و خدماتی ارایه نکرده اند.
پایان پیام/
نظر شما