عملیات آزاد سازی تکریت سرآغاز افول سریع داعش

خبرگزاری شبستان :داعشی ها که خیلی سریع پس از اشغال موصل به سوی صلاح الدین و مرکزآن تکریت گسیل پیدا کرده بودند به همان سرعت در حال فرار و نابودی هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان،عملیات آزاد سازی صلاح الدین که از اوایل مارس شروع شد و موفقیت های چشمگیری داشت معادلات را عوض کرد.این عملیات از حیث آماده سازی و اجرا بسیار خوب بود و نیروهای عراقی اعتماد به نفس خود را به دست آوردند.نیروهای عراقی که در ژوئن سال گذشته خیلی سریع در برابر داعش فرو ریختند با عملیات صلاح الدین احیا شدند.

این عملیات بدون هیچ دخالت یا حمایتی از سوی آمریکا وائتلاف تحت رهبری آن انجام شد.تاکتیکی که در این عملیات به کار گرفته شد حملات برق آسا علیه سرکرده های داعش در این استان با هدف نابودی و در هم شکستن داعشی ها و فراهم آوردن جذب ساکنانی که داعش آنها را به عنوان سپر انسانی استفاده کرده و از هیچ اذیت و آزاری علیه آنها دریغ نکرده بود و با حداقل تلفات، بود.

پیشروی خیلی سریع بود و در ساعات اولیه عملیات اهداف محقق شد و تروریستها مجبور به فرار شدند و امکان هیچ اقدامی نیافتند.داعشی ها در هم شکستند و به طعمه ای برای نیروهای عراقی تبدیل شدند.تروریستها استراتژی مشخصی نداشتند.

تنها استراتژی داعشی ها کار گذاشتن بمب و تکیه کردن بر تک تیراندازها بود که این هم هدف آسانی برای نیروهای مردمی به شمار می رفت و این عکس عملیات در جنوب صلاح الدین یعنی الضلوعیه، الدجیل، بلد و سامراء که مقاومت شدید صورت می گرفت بود.

آزاد سازی تکریت و تسلط بر صلاح الدین از نقطه نظر استراتژیک یعنی فقدان همکاری عملیاتی گروههای تروریستی است.یعنی ارتباط آنها در الانبار در غرب و موصل در شمال از بین می رود.داعشی ها فاقد استراتژی هستند و خطوط امداد رسانی و مواصلاتی آنها در معرض خطر کامل و چه بسا قطع شدن است.

شگرد نیروهای عراقی پیشروی با ستون ها مختلف از جناح ها و محورهای مختلف که دشمن فکر آنها را نمی کند و به غیر از راههای معروف که احتمال می داده است از آنجا نفوذ کنند و آنها را مین گذاری کرده است.نیروهای به اهداف خود رسیده اند آنهم با اقتدار کامل.

جنایات تروریستها شامل سوزاندن، ذبح کردن و استفاده از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی ازمناطق تحت اشغال خود در برابر نیروهای مردمی در واقع نشانه فروپاشی و یاس آنهاست.تکفیری ها سیاست زمین سوخته را دنبال می کنند و می دانند که نفس های آخر را می کشند و نیروهای عراقی باید فرصت را غنیمت بشمارند وضربات مهلکی به آنها وارد کنند و شهرها را یکی پس از دیگری آزاد کنند به ویژه که حمایت منطقه ای و بین الملی و نیز حمایت داخلی گسترده ای از این عملیات علیه داعش وجود دارد.

همه عراقی ها هم اکنون متفق القول هستند که داعش خطری برای همه است و تنها خطری برای گروه خاصی نیست و اینکه داعش برای ویرانی عراق آمده است.همه مردم می دانند که داعش مجری طرحهای خارجی است.

نبرد تکریت در واقع دروازه پیروزی است و ایستگاه های از ایستگاههای پیروزی مستمر عراقی هاست.این نبرد پیامی به داعش و حامیان آن است که پایانی زودتر از حد تصور برای تکفیری ها وجود دارد.نیروهای مردمی با فتوای مرجعیت عمل می کنند و آماده جانفشانی هستند در حالی که داعشی مزدوران بزدل هستند که از عرصه فرار می کنند آنها آرمان و هدفی ندارند.

این نبرد نشان داد که عراقی ها می تواند همدل باشند.همدلی میان نیروهای امنیتی، مردمی و عشایری نقش موثری درعملیات صلاح الدین داشت.جدای از آن به غیر برخی سازهای کوک نشده برخی گروههای سیاسی تقریبا بقیه گروهها علیه تروریسم موضع واحدی اتخاذ کردند.

 اما درباره موقعیت جغرافیای تکریت باید بدانیم که تکریت شهری در حدود 160 کیلومتری شمال غرب بغداد در کنار رود دجله مرکز استان صلاح الدین که در آن صلاح الدین ایوبی متولد شد، است.

در کتیبه های به دست آمده از دوران آشوریان به تکریت اشاره شده است. درباره وجه تسمیه این شهر اقوال مختلفی وجود دارد که نزدیکترین مفهوم آن تجریت یا تکریت به علت شهرت آن به تجارت است.برخی نیز نام تکریت را برتو و برتل به مفهوم دژ محکم دانسته اند.برخی نیز آن را ماخوذ از کلمه ای لاتین که قلعه دجله است می دانند.اما نزدیکترین معنی این است که تکریت عوض شده از کلمه سریانی تجریت و تجارت و شهرت ساکنانش به تجارت است.

تکریت بنا به نوشته مورخان و سیاحان شهری بزرگ و آباد و با مساجد و بازارهای پر رونق و پرجمعیت و مردمی عادل بوده است.

تکریت در برهه ای از زمان محل کشمکش روم و ایران بود و اندک زمانی پس از ظهور مسیحیت به تکریت راه یافت.تکریت در قرن ششم میلادی به فرماندهی عبدالله بن مالک بن المعتم العبسی در دوره خلیفه دوم فتح شد.

در جریان حمله مغول این شهر نیز تحت تسلط آنها درآمد و پس از آن عثمانی ها بر این شهر حکومت داشتند.در سپتامبر1917 نظامیان انگلیسی در جریان جنگ جهانی اول وارد این شهر شدند و در سال 2003 نظامیان آمریکایی در جریان جنگ علیه عراق این شهر را متصرف شدند.

در ژوئن سال 2014 تروریست های تکفیری داعش این شهر را به اشغال درآوردند و در یکم مارس 2015 عملیات جدید برای بازپس گیری صلاح الدین با مشارکت نیروهای مردمی و عشایر و ارتش عراق شروع شد و بامداد روز سه شنبه دهم مارس نیز شهر تکریت از چند محور تحت محاصره قرار گرفت.

این شهر در دوره دیکتاتور معدوم عراق صدام مورد توجه ویژه وی قرار داشت.

کد خبر 445926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha