شرك آشكار و پنهان بر خدا پوشيده نيست/ چرا خداوند به مشرکان مهلت می دهد

خبرگزاری شبستان: شرك آشكار آنها و شرك مخفى و پنهانشان، هيچ يك بر خدا پوشيده نيست اگر خداوند به مشرکان مهلت می دهد، نه به خاطر آن است كه نمی داند يا قدرتش محدود است.

 

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، قرآن کتاب هدایت است و جلسات قرآنی در گوشه و کنار شهرمان با نور قرآن مزین هستند. یکی از جلسات آموزش قرآن جلسه استاد حسن گلچین است.  استاد «گلچین» از اساتید برجسته و قدیمی شهر تهران چند سالی است که در کسوت تدریس و آموزش قرآن کریم شاگردان بسیاری را تربیت کرده است.

 

بسیاری از قاریان و اساتید جوان روزی در محضر استاد گلچین تلمذ کرده اند. جلسه این هفته به موضوع تفسیر آیات سوره مبارکه عنکبوت اختصاص داشت؛ در آیاتی که توسط شاگردان تلاوت شد آمده است: (مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِياءَ كَمَثَلِ الْعَنْكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتاً وَ إِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ لَوْ كانُوا يَعْلَمُونَ) از این آیه چنین بر می آید کسانی که بر ايمان و توكل بر خدا تكيه می كنند تكيه بر سدّ پولادين دارند.

 

گلچین با اشاره به مضامین این آیات گفت: خانه عنكبوت و تارهاى او، با وجود آن كه ضرب المثل در سستى است، اما خود از عجايب آفرينش است كه دقت در آن انسان را به عظمت آفريدگار آشناتر می كند.

 

وی افزود: اگر به خانه‏ هاى سالم عنكبوت دقت كنيم منظره جالبى همچون يك خورشيد با شعاعهايش بر روى پايه‏ هاى خصوصى از تارها مشاهده می كنيم البته اين خانه براى عنكبوت خانه مناسب و ايده‏ آلى است ولى در مجموع سست‏ تر از آن تصور نمی شود، و اين چنين است معبودهايى كه غير از خدا مى‏ پرستند.

 

گلچین با اشاره به مضمون  آیه 42  سوره عنکبوت 0گفت: این آیه  هشدار تهديد آميزى به مشركان غافل و بی خبر می دهد که میگويد: «خداوند آنچه را آنها غير از او می خوانند می داند» (إِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ ما يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ مِنْ شَيْ‏ءٍ).

 

وی عنوان کرد: این آیه براین نکته تأکید می کند که شرك آشكار آنها و شرك مخفى و پنهانشان، هيچ يك بر خدا پوشيده نيست.

 

گلچین  افزود: اگر خداوند به مشرکان مهلت می دهد، نه به خاطر آن است كه نمی داند يا قدرتش محدود است، بلكه حكمت او ايجاب می كند كه فرصت كافى دهد تا بر همه اتمام حجت شود، و آنها كه شايسته هدايتند، هدايت گردند.

 

 این استاد برجسته قران با اشاره به آیه 43 سوره عنکبوت گفت: اين آيه گويا اشاره به ايرادى است كه دشمنان پيامبر صلّى اللّه عليه و آله در برابر اين مثالها به او می كردند و می گفتند: چگونه ممكن است خدايى كه آفريننده زمين و آسمان است به عنكبوت و مگس و حشرات و مانند اينها مثال بزند؟ در حالی که خداوند ابایی از این کار ندارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 445913

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha