به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم، امروز (19خرداد) در حاشیه مجمع مشورتی روسای شوراهای کلانشهرها و مراکز استان ها که در هتل خورشید برگزار شد در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه برای شورها ظرفیت های بسیار نامحدودی در قانون اساسی پیش بینی شده است، تصریح کرد: شورای اسلامی شهرها و روستاها به عنوان یک پارلمان محلی است اما چیزی که در کشور ما اجرایی شده ظرفیت کمی از این جایگاه است.
وی افزود: به طور مثال در عراق، تمام شئونات شهری به جز دانشگاه حتی پلیس، بهداشت و درمان و خدمات شهری همه زیر مجموعه شورای شهر است، اما در کشور ما دولتی ها می خواهند امور تحت اختیارات خودشان باشد و مزاحمی نداشته باشند، مجلسی ها هم که رقیب خود می دانند و می خواهند مرتب اختیارات شورا را محدود کنند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با تاکید بر اینکه شوراها شاید در بسیاری از جاها بلوغ و نقش خود را نمی توانند ایفا کنند، گفت: علت آن هم این است که بستر لازم و حداقل های انتخاب اعضای شورا در شهرهای بزرگ و مراکز استان ها که از یک تجربه و پشتوانه ای برخوردار باشند، مورد توجه قرار نمی گیرد حتی حداقل دوره آموزشی برای اعضای شوراها برگزار نمی شود.
اخوان با اشاره به اینکه نقش شورایعالی استان و مجمع مشورتی کلانشهرها بسیاری حیاتی است، خاطرنشان کرد: شورایعالی استان ها به عنوان شورای فرادستی دیده شده است، شورایعالی مانند مجلس می تواند طرح ارائه دهد به شرطی که این قابلیت را داشته باشد اما هنوز قانون چالش دارد و بسیاری از اعضای شورایعالی استان ها از شورای اسلامی روستاها هستند در صورتی که مسائل مبتلا به روستا در حد دهداری است که مثلا مردم مشکل آب دارند.
وی ادامه داد: مشکلات عدیده ای در شهرهای بزرگ داریم که کمتر به آن پرداخته شده است و نه اجماعی شده و نه هم اندیشی صورت گرفته و باعث شده که مشکلات روز به روز افزایش پیدا کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با تاکید بر ضرورت اصلاح قوانین شهری گفت: 100 شهرداری بزرگ در کشور داریم که مصوبات آن باید در وزارت کشور تایید شود که چند ماه به طول می انجامد، اینها چالش هایی است که در اصلاح قانون باید پیش بینی و اصلاح شود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم همچنین با انتقاد از نحوه برخورد فرمانداری ها با مصوبات شورا گفت: طبق قانون 80 فرمانداری، شورای نگهبان شوراست و طبق قانون می تواند اگر مصوبات شورا خلاف قانون و خارج از حیطه وظایف بود، برخورد و تایید و رد کند.
اخوان تاکید کرد: جایگاه شورا تضعیف شده و مسلوب الاختیار شده و شهرداری هر کجا کم می آورد یا مشکل دارد به گردن شورا می اندازد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم خواستار تشکیل اتحادیه شهرداری ها برای دفاع از حقوق شهرداری ها شد و گفت: شهرداری تنها جایی است که هم نهاد عمومی غیردولتی است و از طرف دیگر نیز مردم به آن با چشم دولتی نگاه می کنند، حق و حقوق شهرداری ها باید احیا شود، شهرداری ها برای مردم است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: 33 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و 13 سال از عمر شورای اسلامی شهر و روستا گذشته اما معدود قوانینی مورد بازنگری قرار گرفته است.
اخوان با بیان اینکه شهرداری های بزرگ موضوعات مشابه هم دارند، عنوان کرد: مجمع مشورتی کلانشهرها باید موضوعات و مشکلات مشترک را دسته بندی کرده و مورد بررسی قرار دهد و دستاوردها به عنوان طرح به شورایعالی استان ها ارائه شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه کار کردن در قم مشکل است، تاکید کرد: قم شهر خاصی است و باید نظارت های و فرمانداری اش نیز باید خاص باشد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم، با اشاره به اینکه بودجه عمرانی شهرداری قم چنگی به دل نمی زند، گفت: سه سال است که به عوارض شهری افزوده نشده است و هزینه های عمرانی ناشی از طرح اجرای هدفمندی یارانه افزایش زیاد و جوابگوی هزینه های جاری نیست.
پایان پیام/
نظر شما