جدی گرفته نشدن مهندسی فرهنگی/ صنعتی شدن برنامه درست فرهنگی می‌خواهد

خبرگزاری شبستان: یک فعال رسانه اعلام کرد: برای صنعتی شدن باید برنامه درست فرهنگی نوشته شود تا هم صنعتی باشیم و هم سنت خود را حفظ کنیم.

علی پورحسن، یک فعال رسانه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم طراحی نقشه مهندسی فرهنگی کشور، گفت: تاکنون هیچ برنامه فرهنگی به صورت رسمی نوشته نشده است و به همین علت دستگاه‌های فرهنگی به صورت موازی کارهای همدیگر را انجام داده‌اند.

وی با بیان اینکه در کنار بحث‌های اقتصادی و عمرانی باید مهندسی فرهنگی و یا پیوست فرهنگی داشته باشیم، گفت: اگر می‌خواهیم جاده و یا رستوران بسازیم باید به زیرساخت فرهنگی اش توجه کنیم، اگر می خواهیم مسجد بسازیم لازم است مهد کودک و کتابخانه اش را در نظر بگیریم تا نسل نوجوان و کودکان را جذب کنیم.

این فعال رسانه اذعان داشت: متاسفانه این پیوست فرهنگی جدی گرفته نمی‌شود و هر وقت به کمبود اعتبار بر می‌خوریم از بودجه فرهنگی می‌زنیم.

وی عدم توجه به پیوست فرهنگی را در نداشتن نمود عینی مانند آنچه در فعالیت‌های عمرانی و اقتصادی مطرح است، دانست و گفت: فرهنگ و هزینه کردن برای فرهنگ دیربازده است و بازده نمود عینی ندارد. مدیری نمی‌تواند نمودار بکشد من میزان دروغگویی را در جامعه کم کرده‌ام، میزان اعتقادات را بالاتر برده‌ام و مقدار نماز خواندن را بالا بردم.

 پورحسن افزود: از طرفی هم عمر مدیریت در جامعه ما کوتاه هست و مدیران سعی می‌کنند دنبال کاری ‌بروند که زودبازده باشد و نمود عینی هم داشته باشد.

نقشه مهندسی فرهنگی به فعالیت‌های فرهنگی نظم می‌دهد

مشاور مدیرکل صدای و سیمای مرکز گیلان اضافه کرد: اگر نقشه مهندسی فرهنگی وجود داشته باشد تا فعالیت‌های فرهنگی کشور یک نظم و به هم پیوستگی داشته باشد، در حوزه فرهنگی می توان کاری کرد که ماندگار باشد و مانند پرورش قاری و یا حافظ قرآن، ثمره‌اش در آینده قابل لمس و عینی باشد.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های رسانه‌ای غرب علیه اسلام و انقلاب، گفت: به لحاظ ابزار و نیروی متخصص در رسانه‌ای از غرب عقب هستیم و در زمان تصمیم گیری برای مقابله با هجمه دشمن، اتخاذ نوع مقابله و شیوه‌های آن از مسائل اساسی است.

پورحسن اذعان داشت: برای مقابله با هجمه رسانه‌ای غرب ما باید شیوه‌های خودمان را داشته باشیم.

وی ادامه داد: اگر غرب یکسری ابزار رسانه‌ای دارد، می‌توان از آن ابزارها استفاده کرد اما یک اثر فاخر رسانه‌ای و فرهنگی به خاطر محتوا نمود پیدا می‌کند نه به خاطر ابزار.

این تهیه کننده تلویزیون، با بیان اینکه در غرب کارهایی موفق می‌شود که صدا، تصویر برداری و تدوین خوب داشته باشد اما مردم ما محتوا‌ گرا بوده و دنبال فرم نیستند. نه اینکه حظ بصری نمی‌برند، اگر یک روزنامه صفحه‌آرایی خوب داشته باشد، سایتی جلوه‌های بصری زیبایی داشته باشد، بیشتر روی تامل می‌کنند اما اصل تاثیرگذاری تولیدات رسانه‌ای در کشور ما به خاطر محتواست.

وی اظهار کرد: جامعه ما از لحاظ فرهنگی هنوز به سواد رسانه‌ای نرسیده است، تصویر را دریافت نمی‌کند، می بیند و به همین علت پیامی که تصویر می‌دهد، درک نمی‌کند، مثلاً بسیاری نمی‌دانند که فیلم ارباب حلقه‌ها که از تلویزیون خودمان هم پخش شده یک فیلم آخرالزمانی و اشاراتی به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه شریف) دارد.

پورحسن با اشاره به استقبال مردم از فیلم‌های ساده مانند فیلم‌های تولید هند و کره، گفت: وقتی فیلمساز می‌بیند با کیفیت پایین و بدون زحمت فیلمی می‌سازد که بیننده دارد چرا خود را اذیت کند. وقتی زبان و فرهنگ مردم ما به گونه‌ای است که ساده و روشن حرف زدن را دوست دارند باید به‌ زبان مردم با مردم حرف بزنیم و گرنه نتیجه نمی‌گیریم.

 در تهاجم فرهنگی باید اول فرهنگ خود را حفظ کنیم

این شاعر و نویسنده تاکید کرد: در عرصه تهاجم فرهنگی اول باید فرهنگ خود را حفظ و داشته‌های خود را تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه اگر دور داشته‌های خود را دیوار نکنیم و آن را گسترش ندهیم، گرگ فرهنگی می‌آید و داشته‌های ما را می‌برد، گفت: زبان فارسی به عنوان یکی از شاخص‌های فرهنگی کشور، آنقدر غنی است که افغانستان و پاکستان و هند و آسیای میانه را در برگرفته است، باز می‌توانیم این کار را انجام دهیم و زبان ما این ظرفیت را دارد.

پورحسن خاطرنشان کرد: زبان فارسی گنجینه بزرگی است که در طول صدها سال توانسته خود را حفظ کند.

وی زبان فارسی را دارای 30 آبشخور دانست و گفت: آبشخور‌های 30 گانه زبان فارسی استان‌های کشور هستند که هر یک برای خود زبان، لهجه، ارسال المثل و کنایه دارند که وقتی گردهم می‌آیند به عنوان زبان مادری و فارسی نمود پیدا می‌کند.

این فعال رسانه اضافه کرد: اگر زبان فارسی لهجه و زبان آبشخورهای خود را از دست بدهد، کرد و گیلک و لر، لهجه و زبان خود را از دست بدهند دیگر چیزی برای زبان فارسی باقی نمی‌ماند، چون دیگر تغذیه نمی‌شود.

وی یکی دیگر از شاخص‌های فرهنگی را احترام به بزرگتر برشمرد و گفت: این شاخص فرهنگی جزء سنت‌های ما هم هست که تحت تاثیر آموزه‌های غربی و متاسفانه تقلید افراد جامعه ما در حال کمرنگ شدن است.

برای پز دادن فیلم‌های خود را غربی می‌کنیم

پورحسن اظهار کرد: ما برای قیافه گرفتن و پز دادن، قیافه و فیلم‌های خود را غربی می‌کنیم. ما یک جامعه سنتی بودیم که می‌خواهیم به سمت جامعه صنعتی برویم. ساز و کار ما در واقع سنتی است و ادی صنعتی‌ها را می خواهیم در بیارویم.

وی با بیان اینکه هم می‌خواهیم سنت و آداب و رسوم را حفظ کنیم و هم می‌خواهیم صنعتی شویم، گفت: در این زمینه تکلیفمان با خودمان مشخص نیست.

مشاور مدیرکل صدا و سیمای مرکز گیلان با تاکید بر لزوم حفظ سبک زندگی اسلامی و ایرانی، گفت: جامعه ما باید صنعتی بشود که امکانات بیشتر شود و مردم در رفاه باشند نه اینکه فرهنگ خود را از دست بدهند.

این فعال رسانه اعلام کرد: برای صنعتی شدن باید برنامه درست فرهنگی نوشته شود، لازم است مهندسی فرهنگی درستی داشته باشیم تا هم صنعتی باشیم و هم سنت خود را حفظ کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 445660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha