تبیین مفاهیم ادبیات مقاومت/ضرورت أخذ رهنمودهای رهبری برای کنگره ادبیات پایداری

خبرگزاری شبستان: رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه شهید باهنر کرمان و نویسنده کتب دفاع مقدس با تبیین مفاهیم مهم ادبیات مقاومت؛ بر ضرورت أخذ رهنمودهای رهبر معظم انقلاب برای برگزاری هرچه بهتر کنگره ادبیات پایداری تأکید کرد.

دکتر عباسعلی رستمی نسب، رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه شهید باهنر کرمان و عضو انجمن ادبی دفاع مقدس استان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان به مناسبت برگزاری پنجمین کنگره سراسری ادبیات پایداری در روزهای(19 و 20 اسفند)جاری به آنچه که باعث شکل گیری این کنگره شد اشاره کرد و افزود: این رویداد از آنجا آغاز شد که مسئول وقت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان از من خواست تا انجمن ادبی دفاع مقدس را راه اندازی کنم.

 

راه اندازی رشته ادبیات پایداری برای نخستین بار در کشور

وی ادامه داد: پس از مدتی تعدادی از اساتید گروه ادبیات دانشگاه شهید باهنر به عضویت این انجمن درآمدند و بعد از برگزاری جلسات متعدد، ایجاد رشته ادبیات پایداری برای دوره تحصیلات تکمیلی مصوب شد و زمینه را برای تدوین سرفصل های درسی فراهم کردیم و این رشته برای نخستین بار در کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان راه اندازی شد.

 

 

دکتر رستمی نسب افزود: پس از آن، کنگره ادبیات پایداری شکل گرفت و قرار شد تا این کنگره هر دو سال یکبار برگزار شود؛ در کنار این نشریه علمی پژوهشی ادبیات پایداری هم در (31 دی) سال 81 در کمیسیون نشریات ثبت شد و امروز جزو مجلات ic است.

 

 

وی با اشاره به اینکه دانشگاه های زیادی در کشور از این حرکت کرمان الگو گرفتند و هم اکنون رشته ادبیات پایداری در مقطع کارشناسی ارشد در 16 دانشگاه کشور راه اندازی شده است؛ استقبال دانشجویان از این رشته را قابل توجه دانست و افزود: به دلیل درخواست ها و نامه هایی که از ما شده در صدد راه اندازی این رشته برای مقطع دکتری هستیم.

 

علاقمندی وافر دانشجویان به حوزه دفاع مقدس و جهت دادن پایان نامه ها به این حوزه

دکتر رستمی نسب جهت گیری اکثر پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد به سمت موضوع دفاع مقدس را مورد توجه قرار داد و گفت: علیرغم اینکه محتوای آموزشی عام(ادبیات پایداری)است اما این جهت گیری به معنای داشتن متقاضی برای این موضوع است.

 

وی تصریح کرد:  اساس کار بر مبنای 8هشت سال دفاع مقدس است و مجموعه آثار زیادی از اسناد خام در این زمینه وجود داشت که باعث شد تا این رشته را راه اندازی کنیم که این اسناد را مور مطالعه قرار دهیم و در این زمنیه کار کنیم.

 

 

بیش از 450 هزار سند دفاع مقدس مربوط به استان کرمان جمع آوری شده است

این استاد دانشگاه افزود: در همان سال راه اندازی این رشته، پروژه جمع آوری اسناد دفاع مقدس را به عهده من گذاشتند و بیش از 450 هزار سند دفاع مقدس جمع آوری شد که رتبه اول کشور را در جمع اوری اسناد دفاع مقدس داریم.

 

وی در این بخش از سخنانش با تبیین مفاهیم ادبیات پایداری و احساس ضرورت اینکه رشته ای در دانشگاه ها باز شود که این ادبیات را شناسایی و از این طریق نسل ها و حتی انسان های سراسر جهان را آگاه کند؛ بیان داشت: همه دنیا باید ادبیات خود را بشناسد و با توجه به آنها مبارزه و دفاع کند.

 

ولایت و پیروی از آن یکی از مفاهیم ادبیات پایداری است

دکتر رستمی نسب در همین رابطه، ولایت و پیروی از آن را یکی از مفاهیم ادبیات پایداری ما دانست و گفت: ولایت یک پیام مهم برای پیروزی ماست؛ علاوه بر این، اعتقاد به دین مبین اسلام، داشتن استقلال و آزادی از دیگر مفاهیم این ادبیات است که در پرتو استقلال باید زمینه ها را فراهم کرد که جوانان فکر و کشور را به پیش ببرند.

 

 

نویسنده کتب دفاع مقدس، اقتصاد مقاومتی را از دیگر مفاهیم ادبیات پایداری عنوان کرد و با تأکید بر ضرورت تکیه بر این مهم خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی و استعدادهای طبیعی کشورمان که در دنیا بی نظیر است اگر با هم جمع شود استقلال ایجاد می شود اما غرب و آمریکا می خواست که در ما نظام کارگری ایجاد کند اما جوان ما در جبهه برای فراهم کردن این زمینه جنگید که این ادبیات در زندگی ما خودش را نشان دهد.

 

 

وی با تبیین آزادی به عنوان یکی دیگر از مفاهیم ادبیات پایداری افزود: قبل و بعد از اسلام انسان های آزادی خواه زیادی داشتیم که توجهشان به منافع آحاد جامعه بوده است و اینکه هر فردی در حوزه توانایی خود رشد و تعالی کند؛ به نظر من آزادی یعنی دانا و آگاه شدن تا بتوانیم تحصیل علم و پیشرفت کنیم زیرا اگر اسیر باشیم نمی توانیم آزادی را احساس کنیم.

 

مفهوم آزادی در ادبیات مقاومت

دکتر رستمی نسب گفت: عدم آزادی به معنای ناامنی و بسته شدن راه برای پیشرفت است؛ آزادی، داشتن مدرسه ها، خانواده ها و دانشگاه های خوب است؛ در گذشته آموزش و پرورش تنها برای عده خاصی بود و درصد زیادی از افراد بیسواد بودند اما امروز در ایران حتی اکثر زنان تحصیل می کنند؛ آیا اینها در زندگی راحت تر فکر نمی کنند و تصمیم نمی گیرند؟

 

 

وی با اشاره به اینکه خواستیم این رشته باز شود تا این فرهنگ در جامعه تسری پیدا کند؛ با ابراز امیدواری بر اینکه این کنگره در آینده منطقه ای و در سطح خارمیانه و پس از آن جهانی شود؛ افزود: اگر ادبیات پایداری به صورت پژوهشی و تحقیقی انجام شود کمک شایانی به فرهنگ نوین اسلامی می کند  و مبنای ما این است کنگره را در 2سال آینده بر این مبنا برگزار کنیم.

 

ضرورت أخذ رهنمودهای رهبر معظم انقلاب برای برگزاری بهتر کنگره ادبیات پایداری

نویسنده کتب تربیت اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ارائه گزارش این گونه کارها به محضر رهبر معظم انقلاب و استفاده از رهنمودهای معظم له در این رابطه بسیار ضروری است؛ خاطرنشان کرد: گرچه بنده معتقدم ایشان به صورت غیرمستقیم از این برنامه ها اطلاع دارند به ویژه که ایشان توجه ویژه ای به تدوین و تحقیق و پژوهش دارند.

 

 

وی با تأکید بر ضرورت حفظ و مکتوب کردن اسناد دفاع مقدس و ارزش هایی که جوانان در نبرد با دشمن ایجاد کردند و تبدیل آن به تاریخ، اظهار داشت: از همان روز اولی که در سال 62 به جبهه رفتم به این فکر بودم لذا اقدام به توزیع پرسشنامه میان رزمندگان و کسانی که به بازدید آن مناطق می آمدند، کردم؛ دشمن تلاش می کند تا آن واقعه را به نفع خود دچار تحریف کند.

 

دو هزار و 500 سند دفاع مقدس که یک جانباز در جبهه جمع آوری کرد

دکتر رستمی نسب گفت: جانباز قطع نخاع عباس اسماعیلی از رفسنجان که در سطح کشور نمونه است و پس از اخذ دیپلم وارد انقلاب می شود و بعد هم سربازی و جبهه؛ از همان روز اول شروع به نوشتن می کند و دو هزار و 500 سند طی مدت حضورش در جبهه جمع آوری می کند که  این اسناد طبقه بندی شده و بنده آن را در هفت جلد به نام هفت برگ عشق جمع کردم که قرار است سال 94 به عنوان یک کتاب و در قالب رمان واقعی با عنوان «جنگ من زندگی من» در حدود 600 صفحه چاپ شد.

 

قرآن، نهج البلاغه و مفاتیح؛ منبع فکری رزمندگان

وی با اشاره به اینکه منبع فکری رزمندگان قرآن، نهج البلاغه و مفاتیح بوده است که همه اینها مملو از مفاهیم ادبیات مقاومت است؛ گفت: دعای کمیل و زیارت عاشورا که رزمندگان زیاد می خواندند، داخل آن ادبیات مقاومت است.

 

 

دکتر رستمی نسب با اشاره به نگارش کتب تربیت از دیدگاه اهل بیت و تر بیت در قرآن برای مقطع دکتری بیان داشت: وقتی نگاه می کنم می بینم فضای حاکم بر جبهه هم همین قرآن و سخنان اهل بیت بوده است؛ حتی آنهایی که سواد نداشتند اما فضای جبهه به گونه ای بوده که بر اساس قرآن عمل می کردند؛ راه شهدا راه انبیاء و ائمه اطهار و ولایت است.

 

 

بخشی از کارنامه درخشان دکتر رستمی نسب در کنار فعالیت های دانشگاهی

دکتر عباسعلی رستمی نسب علاوه بر فعالیت های گسترده در دانشگاه از تدریس تا تدوین کتب مختلف؛ چاپ و انتشار زندگی شهدای دانشجوی استان، مرتب سازی وصایای شهدای استان و طبقه بندی اسناد دفاع مقدس با جمع آوری آن از همه مراکز اداری و خانواده ها و.. انتشار «نماز، معراج شهید» بر اساس وصیت نامه شهدا، «گلزار مرصاد» زندگی شهدای استان، سرگذشت پژوهی چهار تن از سرداران شهید استان محمدرودباری، حسین تاجیک، طیای سیف اللهی، کسب عنوان پژوهشگر نمونه در سال 81 به جهت تحقیقات دفاع مقدس  را نیز در کارنامه فعالیت های درخشان خود دارد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 445593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha