به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، در سالی که پشت سر گذاشتیم جمهوری اسلامی ایران باز هم توانست در امر سیاست خارجی گام بلندتری بردارد تا جایی که افکار عمومی جهانی اعتماد بیشتری را به کشوری مستقل و قدرتمند چون ایران داشته باشند.
در زمینه اقدامات برون مرزی و درون مرزی در امر سیاست خارجی از ابتدای سال ۱۳۹۳ کشورمان با مساله ای چون گروگان گیری سربازان کشورمان توسط گروه تروریستی جیش العدل دست و پنجه نرم می کرد. در این اقدام ایران توانست با استفاده از ظرفیت های قومی درونی و همکاری با کشور همسایه (پاکستان) ۴ تن از سربازان را به سلامت از چنگ این گروه در آورد.
یکی دیگر از مسائلی که در سیاست خارجی ایران از ابتدای سال ۹۳ تا کنون برقرار بوده تمرکز دولت بر انجام مذاکرات هسته ای با ۶ قدرت جهانی است. این مذاکرات در دو مرحله در سال جاری برگزار شد و در مرحله اول که به تمدید ختم شد ایران توانست به وضوح اعتماد جهانی در خصوص برنامه هسته ای خود جلب کند و در مرحله تمدیدی مذاکرات هم تا کنون توانسته حرف های خود را به صورت اساسی و به راحتی مطرح کند.
در اقدام دیگری که مسئولین سیاست خارجی ایران در کنار عمده کارشان که همان مذاکرات هسته ای بود انجام دادند ایجاد بستر برای رفت و آمد هیات های تجاری خارجی و بخش های خصوصی آن ها به همراه وزرای خارجه کشورهای مختلف به ایران بود. از کشورهایی چون ایتالیا گرفته که نبض صنعت جهان در آن می زند تا گسترش روابط تجاری با ترکیه و چین و دیگر کشورها در دستور کار سیاست خارجی ایران در سال ۹۳ بود.
حرکت نرم و آهسته و استراتژیک در سیاست خارجی در سال ۹۳ منجر به انجام سفرهای متعدد از سوی مسئولین ایران و کشورهای مختلف جهانی شد که می توان از آن به عنوان بیشترین رفت و آمدها نسبت به سال های گذشته یاد کرد.
یکی دیگر از موفقیت هایی که می توان با اطمینان تمام به آن اشاره کرد در امر سیاست خارجی، نفوذ زیاد ایران در کشورهای منطقه و پیروزی ایران در مقابله با تروریسم در کشورهای همسایه بود که از سویی شادی ملت های همسایه چون سوریه و عراق را به دنبال داشت و از سوی دیگر دشمنی بیشتر غرب را که این دشمنی در مذاکرات هسته ای ایران و غرب هم بی تاثیر نبود.
در همین رابطه در آخرین اقدام نخست وزیر رژیم صهیونیستی راهی آمریکا شد و دست به سخنرانی علیه ایران زد که با برخورد تند دولت آمریکا و افکار عمومی جهانی روبرو شد.
سیاست خارجی دولت یازدهم البته علی رغم این همه پیروزی در زمینه هایی هم هنوز نتوانسته مثبت عمل کند. از آن جمله می توان به ترمیم روابط بین ایران و کشورهای مهم و تاثیر گذار خاورمیانه چون عربستان و مصر اشاره کرد که هنوز اختلافات به قوت خود باقی است.
پایان پیام/
نظر شما