به گزارش خبرگزاری شبستان، مازن مغربیه عضو ائتلاف نیروهای تغییر مسالمت آمیز در سوریه در گفتگویی با عربی پرس به آخرین وضعیت مربوط به گفتگوها در سوریه پرداخت.
در حال حاضر بیشتر از قبل از گفتگو و راهکار سیاسی برای حل بحران سوریه سخن گفته می شود آیا چارچوبها مشخص شده است؟
اگر چارچوبی هم وجود نداشته باشد ما باید به دنبال آن باشیم و راهکاری غیر از راه حل سیاسی برای بحران سوریه وجود ندارد.حل بحران سوریه از طریق راهکار نظامی محال است حتی اگر در برابر داعش و جبهه النصره و بقیه گروههای تکفیری دیگر باشد.راهکار مسلحانه ثمری ندارد.
اگر راه حل سیاسی برای بحران سوریه وجود نداشته باشد این بحران ادامه خواهد یافت .باید همه طرفها امتیاز بدهند و همکاری کنند.بخشی از راه حل نیز به طرفهای خارجی مربوط است و حل کامل از طریق نشست ژنو3 میسر می شود و علت آن هم ساده است زیرا حمایت از گروههای مسلح متوقف نمی شود مگر با تصمیم بین المللی که حامی راهکار سیاسی مورد توافق سوری ها باشد.
چرا مصوبه مجرم شمردن گروههای مسلح در سوریه صادر شده است؟
این تصمیم در واقع تلاشی برای تحت شعاع قرار دادن روسها از سوی آمریکایی ها بود.اما هنگامی که تصمیمی مورد توافق سوری ها باشد و اشتباهات ژنو دو برطرف شود و اصول و مبادی ژنو یک مورد توجه قرار گیرد راهکار بحران سوریه آسان خواهد بود.
راهکار جایگزین راه حل سیاسی بحران سوریه چیست؟
آیا همه طرفهای خارجی و داخلی همه راهها را امتحان نکرده اند و آیا نمی شنویم که اخبار جدیدی درباره تجهیز مخالفان به اصطلاح میانه رو مخابره شده است.این به هرج و مرج و بی ثباتی بیشتر منجر می شود و کمکی به سوریه نمی کند.این طرحها که از سوی آمریکا و با توافق ترکیه درباره آموزش و تجهیز گروههای به اصطلاح میانه رو مطرح می شود راه به جایی نمی برد زیرا این امر زمان می برد و سوریه در حال حاضر بیش از هر موضوع دیگری به راهکار سیاسی نیاز دارد و راهکار نظامی مشکلی را حل نمی کند.
مشکلات در زمینه راهکار سیاسی چیست؟
مشکلات زیادی وجود دارد که تفسیر از هیئت حکومت انقالی در ژنو یک و موضوع دیگر اختیارات رئیس جمهری و نقش وی در مرحله انتقالی است.به نظر من نباید شرطی برای قبول راهکار سیاسی که مورد توافق همه سوری ها است برای حل بحران سوریه قرار داده شود.
موضوع ریاست جمهوری باید به بعد موکول شود و سوری ها این موضوع را بعدها بررسی کنند اما ائتلاف موسوم به مخالفان سوری در خارج مبحث دیگری را مطرح می کننند.
نظام سوریه باید طرفی در حل بحران باشد و گرنه راهکاری در کار نخواهد بود.این در همه رسانه ها با صراحت اعلام شده است و اخیرا نیز استفان دیمستورا نماینده سازمان ملل در امور سوریه به آن پرداخت مبنی بر اینکه بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بخشی از راهکار سوریه است و این کلام منطقی است.
گامها و اقداماتی که باید به آن تکیه کرد چه می تواند باشد به عبارت دیگر راهکار تحقق راه حل سیاسی چه می تواند باشد؟
گام اول را در مسکو برداشته ایم و باید در نشست مسکو2 نیز مورد بررسی قرار گیرد و دنبال شود و به موازات آن نشست ژنو سه برگزار شود. به نظر من نشست مسکو 2 منتهی به نتایجی خواهد شد که راهکار سیاسی بحران سوریه را تقویت می کند.به هرحال سوریه زمان زیادی ندارد و همه باید با مشارکت نظام سوریه و قدرتهای منطقه ای و بین المللی به دنبال راهکار باشیم.
پایان پیام/
نظر شما