به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از، روابط عمومی ارتش، ناوشکن جمهوری اسلامی ایران، دماوند (جماران۲) که در کلاس موج، طراحی و ساخته شده است روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه امسال برای آزمایش روانه آبهای نیلگون خزر شد، این ناوشکن به پهپادهای شناسایی و رزمی مجهز شده و علاوه بر فناوری استفاده از پهپاد، از کروزهای دریایی بسیار پیشرفته نیز استفاده شده است.
ناوشکن دماوند نسبت به نمونه های مشابه طول بیشتر ولی در عین حال وزن کمتر و قابلیتهای بیشتری در حوزه تجهیزات و تسلیحات، حمل نفرات و قدرت مانور و چالاکی بالایی دارد.
این شناور با قابلیت تدافع، تهاجم و رهگیری همزمان اهداف هوایی، سطحی و زیرسطحی، مسلح سامانه موشکی کروز، اژدرافکن، سامانههای توپ ۷۶ و ۴۰ میلیمتری، سامانههای پردازش راداری، رادارهای تاکتیکی سطحی و هوایی است.
این ناوشکن همچنین مجهز به سامانه جامع مدیریت نبرد و جنگ الکترونیک بوده و قابلیت حمل بالگرد را همچون جماران۱ داراست.
بهکارگیری رادار کنترل آتش با قابلیت ردیابی جنگندهها و موشکهای کروز، بهکارگیری سامانه کنترل مانیتورینگ بهمنظور کنترل و هماهنگی عملیاتی فیمابین موتور، شافت، پروانه و ناوبری و بهکارگیری سامانه رانش با توان بالا جهت تأمین سرعت بهینه شناور از نقاط برجسته این شناور است.
بومیسازی تجهیزاتی مانند رادار هوایی، سونار فعال و غیرفعال، رادار کنترل آتش، سامانههای مخابرات داخلی و تعدادی دیگر از تجهیزات از دیگر ویژگیهای ناوشکن دماوند اعلام شده است که مجموعه این تجهیزات بهصورت بومی در سازمانهای تابعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تولید شده است.
ناوشکن پیشرفته جماران۲ حدود ۱۰۰ متر طول و بیش از ۱۳۰۰ تن وزن دارد و از کاربردیترین ناوشکنهای موجود در دنیا به شمار میآید و هزینه ساخت آن براساس اعلام مقامات نظامی کشورمان، یکچهارم قیمت مشابه خارجی آن است.
این ناوشکن مجهزترین ناوشکن جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر بوده که قابلیت حمل بالگرد را نیز دارد، مجهز به جدیدترین و پیشرفتهترین سامانههای تسلیحاتی، الکتریکی و ناوبری روز دنیا بوده و ازسامانه های پیچیده دفاعی برخوردار است.
یکی از مهم ترین تجهیزات نصبشده روی این ناوشکن، رادار عصر است. رادار عصر، اولین رادار سهبُعدی آرایه فازی ایران است. این رادار قادر است اهداف را تا شعاع ۲۰۰ کیلومتری کشف کند.
از مهم ترین ویژگیهای این رادار، قابلیت کشف و رهگیری اهداف هوایی و سطحی، توانایی رهگیری ۱۰۰ هدف بهصورت همزمان و مقابله با جنگ الکترونیک است.
این رادار که توسط متخصصان کشورمان و به صورت کاملاً بومی تولید شده است، پیشتر و در سال ۹۲ رسماً رونمایی شده بود، نصب این رادار روی ناوشکن دماوند، یکی از ویژگیهای منحصر به فرد آن بوده است.
ناوشکن دماوند توسط کارکنان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با همکاری حدود ۴۰۰ دانشگاه، مرکز تحقیقاتی و تولید کنندگان و صنایع ایرانی ساخته شده است. نمونه نخست این کلاس از ناوشکن در جنوب ایران با عنوان ناوشکن جماران به ناوگان آبهای نیلگون خلیج فارس پیوسته است.
معدود کشورهایی در جهان از توانایی ساخت تجهیزات دریایی برخوردار هستند اما جمهوری اسلامی ایران، پتانسیل خوبی را در ساخت تجهیزات دریایی به دست آورده و قطعاً حرکت و نگاه ما به آینده است و در آینده دستاوردهای ارزشمند دیگری نیز رونمایی میشود.
پایان پیام/
نظر شما