تحلیل مسئولان سابق کانون های مساجد از نتایج سرمایه گذاری در کانون ها

خبرگزاری شبستان: نتیجه بخشی سرمایه گذاری در کانون های مساجد، ایجاد مراکزی برای فعالیت های فرهنگی هنری جوانان و تقویت بنیان های اخلاقی از جمله ویژگی های کانون های فرهنگی هنری مساجد است که دبیران سابق ستاد عالی کانون های مساجد کشور به آنها تاکید داشتند.

خبرگزاری شبستان: کانون های فرهنگی هنری مساجد بهترین مرکز و پایگاه برای مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمنان علیه اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

بسیاری از منابع انسانی و نخبگان هنری که جزو سرمایه های کشور ما هستند با عضویت در کانون فرهنگی هنری مساجد کار خود را آغاز کردند و امروز تبدیل به سرمایه های عظیم انسانی برای کشور شدند و این مطلب بدان معناست که توانستیم فرهنگ مسجد را در ابعاد مختلف هنری در سطح مساجد دنیا نهادینه کنیم به همین مناسبت  و در ایام سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد با چند تن از مسئولان سابق ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور مصاحبه در خصوص عملکرد مجموعه کانون های فرهنگی هنری مساجد ترتیب دادیم.

 

کانون ها، مساجد را از عبادت صرف خارج کردند

حجت الاسلام مداح، دبیرسابق ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه کانون های مساجد یکی از خلاهایی بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در بیست سال اخیر شکل گرفت، گفت: ایجاد این مراکز در جوار مسجد موجب شد تا این مکان های الهی از عبادت صرف  خارج شود.

وی با اشاره به اینکه با ایجاد کانون های فرهنگی هنری مساجد، هسته های جوان و مرکزی برای تجمع جوانان شکل گرفت تا پاسخگوی نیازهای روز جوانان باشند، بیان کرد: لازم است این مراکز درسراسر کشور گسترش یابند اما برای پیشبرد اهداف وبرنامه ها لازم است که ائمه جماعات و هئیت امنای مساجد، همکاری و تعامل خوبی با کانون های فرهنگی هنری مساجد داشته باشند.

وی با استناد به فرموده امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه "مساجد، سنگرند، سنگرها را حفظ کنید"، گفت: لازم است درتمام محلات کانون های فرهنگی هنری مساجد شکل بگیرند و جوانان و نوجوانان مومن و معتقد به عنوان امیدان آینده کشور در مسجد جمع شوند  و در مقابله با شبیخون فرهنگی دشمن نقش تاثیرگذار ایفا کنند.

وی تاکید کرد: اگر مساجدمان را به مراکز فرهنگی هنری با کمک خود مردم تبدیل کیم موجب ایمن ماندن فرزندان از تهاجم فرهنگی می شود زیرا که در حال حاضر تمام تلاش استکبارنشان دادن چهره خشن از اسلام توسط گروههای مسلح داعش است.

حجت الاسلام مداح ابراز کرد: یکی دیگر از برنامه های دشمن این است که از طریق ابزار فرهنگی، اعتقادات دینی جوانان را مورد هدف قرار دهند امروز  مراکزی همانند کانون های فرهنگی هنری مساجد وظیفه دارند که جوانان را با ترفندهای دشمن در فضای مجازی آگاه کنند. زیرا که دشمن در فضای مجازی اعتقادات دینی، ارزشهای دینی همانند پاکدامنی، حیا و صله ارحام را مورد هدف قرار داده است و این گونه موضوعات و روشن سازی افکار جوانان جایی نیست جز کانون های فرهنگی هنری مساجد.

 

سرمایه گذاری در کانون های مساجد ما را به نتیجه مطلوب نزدیک می کند

حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم ارایه مدل‌های مطلوب از سوی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گفت: در کنار رشد کمی کانون‌ها باید به رشد کیفی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز توجه کرد. اهتمام به بحث کمیت نقطه ای است که ما را دچار فریب می کند بنابراین باید در کنار توجه به کمیت به کیفیت هم توجه شود.

حجت‌الاسلام حشمتی در رابطه با نقش تاثیرگذار کانون های فرهنگی هنری مساجد در مقابله با تهاجم فرهنگی خاطرنشان کرد: ما باید بنیان‌های فکری و اخلاقی مردم را تقویت کنیم و تحقق این موضوع هم با دستورالعمل انجام نمی شود. این موضوع باید از خانواده‌، محله و کانون فرهنگی هنری با تاکید بر فرهنگ ملی و ایرانی آغاز شود. مردم، فرزندان و نسل آینده باید با فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) آشنا شوند و این خود موجب تقویت باورهای دینی و اعتقادی مردم می‌شود در این صورت است که شجره طیبه‌ شکل می‌گیرد.

وی به برنامه‌هایی که در راستای کیفی‌سازی کانون‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، اشاره کرد و گفت: باید مدل‌های مطلوب به کانون‌های مساجد معرفی شوند تا این مدل ها در جامعه گسترش یابد و مورد توجه همگان قرار گیرد.

حجت‌الاسلام حشمتی بیان کرد: مولفه هایی همچون نیروی انسانی، تنوع فعالیت، فعالیت‌ها و فضاهای فرهنگی، تأثیرگذاری در محله و منطقه، خلاقیت و ابتکارات نو باید مبنای فعالیت یک کانون فرهنگی هنری باشد اگر چنین مدلی ارایه شود مساجد دیگر هم از این مدل ها الگوبرداری می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در برخی از کانون های فرهنگی هنری مساجد که ظرفیت بالایی دارند ما را بهتر راهنمایی می‌کند و می توانیم به این وسیله به نتیجه مطلوب دست یابیم.

حجت الاسلام حشمتی با اشاره به لزوم  اهتمام به قرآن کریم در مساجد کشور گفت: جایگاه قرآن کریم در مسجد است و موسسات قرآنی مردم نهاد به علت آنکه از مسجد و خانه خدا دور مانده اند در بیرون مسجد کلاس های خود را برگزار می کنند.
وی  با اشاره به زمینه سازی برای برگزاری جلسات قرآنی در مساجد افزود: جوانان اشتیاق دارند تا در مساجد قران بخوانند و متاسفانه به علت بدرفتاری هیئت امنا، امام جمعه و مسایل دیگر برخی مساجد آنها را از این فیض محروم کنند.

حجت الاسلام حشمتی خاطرنشان کرد: قرآن جای اصلی اش در مسجد است و مساجد را باید به جایگاه اولیه خود برگردانیم. مسجد نه تنها جای نماز و قرآن بلکه جایگاه علم و دانش است.

 

حجت الاسلام موسوی شاهرودی، مسئول سابق دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد تهران هم گفت: اگر دست اندرکاران و مسئولان فرهنگی به این باور دست یابند که "مساجد، سنگر هستند" و تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمن وجود دارد تنها راهش تقویت مساجد است. دولت باید از مساجد حمایت داشته باشد.اگر مسئولان هزینه هایی را که برای ساخت یک مجموعه فرهنگی صرف می کنند برای تقویت مسجد هزینه کنند قطعا برد بیشتری خواهد داشت  از طرفی تمام کسانی که در مدیریت مسجد دست دارند باید به هماهنگی در مدیریت مسجد برسند و برای مساجد و برنامه های مساجد هزینه کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 445251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha