متولی مشخصی برای فرهنگ در روستاها وجود ندارد/خشکسالی روستاهای خراسان جنوبی را  فلج کرده است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه فرهنگ سنگ بنای توسعه روستا است، گفت: متولی مشخصی برای فرهنگ در روستاها نداریم و باید از مرکز برای این امر تدابیری اندیشیده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد شفیعی امروز (18 اسفند) در جلسه بررسی مشکلات فرهنگی روستاهای خراسان جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر 43 درصد جمعیت استان را روستاییان تشکیل می دهند.

 

وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی 3 هزار و 555 روستا وجود دارد، افزود: از این تعداد یک هزار و 882 روستای دارای سکنه هستند.

 

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه هم اکنون 775 دهیاری در خراسان جنوبی فعالیت می‌کند، گفت: پیگیری امور فرهنگی روستاها یکی از وظایف دهیاریها است و باید بازوی کمکی برای امور روستایی باشند.

 

شفیعی با بیان اینکه 3 درصد از کل اعتبارات دهیاری ها سهم امورات فرهنگی است، ادامه داد: در این راستا باید اعتبارات بر اساس اولویت و نیازهای مهم به برنامه های فرهنگی روستاها اختصاص یابد و باید در دهیاران و مدیران دغدغه فرهنگی به وجود آید.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه خراسان جنوبی با وجود خشکسالی‌های پی در پی و سومین استان پهناور کشور در بحث اعتبارات دهیاری‌ها در رتبه 30 کشوری قرار دارد، یادآور شد: روند مهاجرت در روستاهای استان شدید شده بر همین اساس از مسئولان کشوری دعوت کرده‌ایم تا از نزدیک وضعیت روستاهای خراسان جنوبی را مشاهده کنند.

 

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه روستاهای استان از خط قرمز عبور کرده‌اند، تصریح کرد: خشکسالی روستاهای این استان را فلج کرده و مشکلاتی که به وجود آمده مردم را به شدت اذیت می‌کند چرا که درآمد آنان برای زندگی کفایت نمی‌کند.

 

شفیعی با اشاره به اینکه این استان مزیت کویری و مرزی دارد، عنوان کرد: اما چه مواهبی به روستائیان می‌رسد چه تفاوت میان خراسان جنوبی با استان‌های دیگر در بحث اعتبارات است.

 

به گفته وی 30 درصد جمعیت کشور روستایی است اما تصمیمات کشور بیشتر برای شهرها اتخاذ می‎شود و روستاها در حال فراموشی هستند و تفاوت فاحشی بین اعتبارات شهر و روستا وجود دارد و این موجب شده کم کم روستائیان به شهرها مهاجرت کنند.

 

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه فرهنگ سنگ بنای توسعه روستا است، ادامه داد: بدون توجه به فرهنگ نمی‌توانیم به توسعه برسیم شاید در بسیاری از روستاها زیرساخت‌ها عمرانی باشد اما به به اشتغال و فرهنگ توجه‌ای نشده است.

 

شفیعی با بیان اینکه در این استان 12 دستگاه اجرایی متولی فرهنگ هستند، گفت: اما موازی کاری و جزیره‌ای عمل می‌شود و متولی مشخصی برای فرهنگ در روستاها نداریم و باید از مرکز برای این امر تدابیری اندیشیده شود.

 

وی به برخی افراط و تفریط‌ها اشاره کرد و افزود: حدود 40 تا 50 درصد روستاها خانه عالم دارند اما متاسفانه برخی از روستاهایی که دارای خانه عالم و یا مسجد هستند، از حضور روحانی محروم هستند چرا که اعتبارات لازم برای اعزام روحانی به سازمان تبلیغات تزریق نمی‌شود.

 

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی تاکید کرد: در روستاها آداب و رسوم و خرده فرهنگ‌های وجود دارد که باعث وحدت و همدلی مردم می‌شود و با آن می‌توان جلوی تهاجم فرهنگی به روستاها را بگیریم برای این کار باید بسته‌های فرهنگی برای دهیاران و شوراها داشته باشیم.

 

شفیعی با بیان اینکه توانمندسازی مردم روستا از اولویت‌های ما است، افزود: اگر نتوانیم برای روستائیان اشتغال ایجاد کنیم تا چند سال دیگر در استان روستایی وجود نخواهد داشت.

 

وی با اشاره به اینکه در 61 مرکز دهستان استان باید شورای فرهنگی تشکیل شود، بیان کرد: ما به کمک مردم برای انجام اقدامات سازنده در روستاها نیاز داریم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 445232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha