به گزارش خبرگزاری شبستان، محسن روشنپژوه با تاکید بر اینکه پدیده اعتیاد یک موضوع چند وجهی و دارای ابعاد گسترده است، گفت: رویکرد همه جانبه و مشارکت چند بخشی و مدیریت واحد در امر درمان اعتیاد میتواند مؤثر باشد.
وی با اشاره به اهمیت پیشگیری در حوزه اعتیاد در سازمان بهزیستی عنوان کرد: توجه به امر پیشگیری در حوزه اعتیاد یکی از سیاستهای اصلی این دفتر محسوب میشود چرا که نباید موضوع سلامت و آسیبهای اجتماعی را جدا ببینیم و برای پیشگیری و کنترل اعتیاد بایستی سلامت در همه ابعاد را توسعه بدهیم.
مدیرکل دفتر پیشگیری از اعتیاد بهزیستی کشور گفت: همچنین در این حوزه باید بدانیم که با یک انسان روبهرو هستیم و باید کرامت و منزلت انسانی مدنظر قرار گیرد.
وی با اشاره به لزوم ارایه خدمات یکپارچه و نظاممند در بحث پیشگیری و درمان اعتیاد گفت: برنامههای طراحی شده در حوزه پیشگیری با رویکرد اجتماعمحور انجام میگیرد و در 11 ماهه گذشته در 5 هزار محله شهری و روستایی برنامههای اجتماع محور در سطح پیشگیری اجرا شده است.
روشنپژوه از تدوین طرح فامیل، مدرسه باهم برای مهدهای کودک خبر داد و گفت: در همین راستا نیز 17 کتاب آموزشی برای آگاهسازی خانوادهها ویژه مخاطبین پیشبینی شده است که 8 عنوان از این کتابها نیز رونمایی شده است.
مدیرکل دفتر پیشگیری از اعتیاد بهزیستی کشور از فعالیت سامانه ملی خط اعتیاد نیز خبر داد و گفت: خانوادهها می توانند از سراسر کشور با شماره 09628 بدون کد ارتباط برقرار کرده و از خدمات مشاورهای استفاده کنند. این سامانه از 8 صبح الی 20 شب فعال و توسط مشاوره آموزش دیده آماده ارائه خدمات است.
وی با بیان اینکه در 11 ماهه از سال جاری 400 هزار تماس با سامانه ملی خط اعتیاد برقرار شده است افزود: بیشترین تماسها از ساعت 16 الی 20 بوده است و 2.5 درصد از تماسها تکراری و برای تداوم مشاورهها بوده است.
روشن پژوه تماسهای استانهای تهران، مازندران، اصفهان و فارس را بیشتر از سایر استانها عنوان کرد و گفت: میانگین زمان انتظار برای تماس گیرندگان کمتر از 90 ثانیه است و 86 درصد از تماس گیرندگان نیز عمدتا زنان هستند.
وی ادامه داد: بیشترین درخواست و مشاوره در سامانه ملی اعتیاد در بحث درمان و همچنین سؤالات متعدد در حوزه مواد صنعتی از جمله شیشه بوده است.
مدیرکل دفتر پیشگیری از اعتیاد بهزیستی کشور گفت: بیشترین تماسها با سامانه ملی خط اعتیاد در ماههای خرداد، تیر و مرداد بوده و بر همین اساس بنا داریم در این زمینه پژوهشی را انجام دهیم که به زودی نتایج آن اعلام خواهد شد.
روشنپژوه با بیان اینکه برای ارائه خدمات از فضای مجازی نیز استفاده می شود، گفت: در بخش درمان اعتیاد نیز دفتر پیشگیری از اعتیاد بهزیستی اقدامات گستردهای را برای گروههای مختلف سنی و مدلهای مختلف طراحی کرده است.
وی با بیان اینکه هماکنون 14 مرکز درمانی سرپایی دولتی و 1077 مرکز غیر دولتی در این بخش فعال هستند، گفت: در مراکز اقامتی نیز گسترش کیفی و کمی این مراکز را در دستور کار قرار دادیم و در این زمینه برنامههایی تدوین شده است که در سه ماهه ابتدایی سال 94 اجرا خواهد شد.
روشنپژوه با تاکید بر اینکه بهزیستی هیچ مجوزی تحت عنوان راه اندازی کمپ نمی دهد گفت: این سازمان هیچ مجوزی تحت عنوان راه اندازی کمپ نمی دهد و مراکزی که عموم به عنوان کمپ میشناسند با عنوان مراکز میان مدت اقامتی مجوز دریافت کردند.
وی در خصوص متادون درمانی نیز عنوان کرد: در این بخش نیز اقدامات خوبی انجام شده است. در بحث درمان کودکان و نوجوانان مبتلا شده به اعتیاد نیز که در سالهای گذشته این موضوع مورد غفلت قرار گرفته است نیز اقداماتی انجام شده است.
مدیر کل دفتر پیشگیری از اعتیاد بهزیستی کشور ادامه داد: در سال 93 برنامهای به صورت پایلوت در سیستان و بلوچستان برای گروه سنی زیر 18 سال با هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد.
روشن پژوه از تدوین سند جامع توسعه مشارکتهای مردمی در کاهش بار اعتیاد خبر داد و گفت: سازمان بهزیستی با همکاری کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر، موضوع این سند را پیشنهاد کرده است و ما منتظر مصوب کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر هستیم تا فرآیند تدوین سند انجام شود.
پایان پیام/
نظر شما