تحقق ۹۶ درصد درآمد تعهد شده در بودجه/دریافت مالیات از شرکت های وابسته به آستان قدس

خبرگزاری شبستان: عسگری با اشاره به رشد ۴۹ درصدی درآمدهای مالیاتی در ۱۱ ماهه سال جاری از تحقق ۹۶ درصدی درآمد تعهد شده از بودجه از محل مالیات خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، علی عسگری، رییس سازمان امور مالیاتی کشور در آخرین نشست خبری خود در سال 93 گفت: درآمدهای مالیاتی 52 هزار میلیارد تومان بود که 96 درصد آن تا آخر بهمن وصول شد و خوشبختانه رشد مطلوب 49 درصدی را شاهد بودیم.

وی گفت: درآمدهای مالیاتی در پیش‌بینی برنامه دولت برای تحقق بودجه اثرات لازم را دارد و در این راستا باید قدمهای موثرتری برداریم و برخی استان‌ها در تحقق درآمدها حتی بیش از 100 درصد تحقق مالیات داشته اند و برخی استانها از درآمدهای زیر 90 درصد و یا 96 درصدی را تحقق مالیات داشته اند.

وی تاکید کرد: روی معوقات تلاشهای گسترده‌ای انجام داده و سیستم متمرکزی در سازمان فعال شد که نرم افزارهای لازم را تهیه کرد و کل معوقات را در هر اداره‌ای گزارش می کنیم و در سازمان به صورت متمرکز این مساله مدیریت می شود و هر معدی میزان بدهی مشخصی دارد.

عسگری گفت: به لحاظ شرایط سیستمی در کشور فراهم شده است تا نظام دستش در برنامه ریزی و مدیریت باز باشد.

رییس کل اداره امور مالیاتی کشور درباره طرح جامع مالیاتی کشور گفت: فاز جدید این طرح در پایان سال جاری کلید می خورد و فاز سوم این طرح تا پایان سال آتی اجرایی خواهد شد و پیاده سازی تا پایان سال آینده در کشور انجام می‌شود.

عسگری تاکید کرد: باید بسترهای لازم را پیاده کنیم و ساختمانها و تعمیرات لازم را آماده کنیم تا بتوانیم این طرح را با موفقیت پیاده سازی کنیم.

وی با اشاره به بیانات رهبری در حوزه مالیات گفت: کسانی که مالیات پرداخت نمی کنند به گفته رهبری مجرم تلقی می شوند و ما در اصلاح قانون مالیاتها که به تصویب مجلس رسیده است ضمانت های لازم را اجرایی برای تقویت نظام مالیاتی را فراهم کرده ایم و منتظر ابلاغ آن هستیم.

وی افزود: کسانی که در کشور فعال اقتصادی هستند این فرصت را توسط دولت و نظام به دست آورده اند و اگر جایی به درآمد رسیده اند باید مالیات دهند که در غیر اینصورت جرم است.

عسگری گفت: در ایران با وجود 78 میلیون نفر جمعیت تنها 5 میلیون نفر معدی مالیاتی وجود دارد و امیدواریم با هدف گذاری نظام مالیاتی در آینده به اهدافمان برسیم.

وی درباره فراخوان های جدید سازمان مالیاتی گفت: در فراخوان های قبلی تالارهای پذیرایی و رستورانها را مورد فراخوان قرار دادیم و چلوکبابی ها و اغذیه های زنجیره ای در فراخوان نبوده اند و متوجه شدیم بسیاری از رستورانها مجوزشان را به چلوکبانی تغییر داده اند و اصناف هم به انها این مجوز را داده اند و به همین دلیل کسانیکه این شرایط را داشتند نیز در فراخوان مطرح کردیم.

وی درباره جلوگیری از فرارهای مالیاتی گفت: برای این کار اطلاعات شفاف برای فعالیتهای اقتصادی نیاز است و اگر اطلاعات نباشد و فعالیتها شفاف نشود نمی توان به فرار مالیاتی برخورد کرد به همین دلیل در برنامه پنجم مجوز ایجاد پایگاه اطلاعاتی معدیان را گرفتیم و از سه سال قبل تزریق اطلاعات آغاز شد و اطلاعاتی که حین رسیدگی به آنها دست پیدا می کنیم و اطلاعات حاصله از معدیان و اطلاعاتی که از ذینفعان به ما می رسد را وارد این پایگاه می نماییم.

عسگری در ادامه از هماهنگی با بانک مرکزی برای اطلاع از تسهیلات پرداختی خبر داد و گفت: به این روش می فهمیم پولی که دریافت شده است در فعالیتهای درآمدزا و اقتصادی ورود کرده است یا خیر.

وی زندان و جریمه محدودیت فعالیت اقتصادی و اجتماعی را از مجازاتهای متناسب با تشخیص قاضی برای برخورد با فراریان مالیاتی عنوان کرد و گفت: با قوه قضاییه نیز هماهنگ کردیم و در مورد این پرونده ها برخورد لازم انجام شود.

وی در مورد قوانین مربوط به مالیات کشورهای خارجی نیز گفت: قوانین مالیاتی برای شرکت های خارجی نیز اعمال می شود مگر در کشورهایی که تفاهم اجتناب از پرداخت مالیاتهای مضاعف با آنها داریم که در این شرایط تنها در کشور مقیم مالیات پرداخت می شود.

وی در ادامه از ایجاد شرایط مساوی برای شرکت های ایرانی و خارجی در حوزه تجهیزات مطرح در قراردادها خبر داد و گفت: الان نسبت به تجهیزات و ماشین‌آلاتی که در قرارداد است مالیات تکلیفی لحاظ نمی شود.

وی درباره جرایم معدیان مالیاتی گفت: سالیانه 30 درصد و هر ماه 5/2 درصد به نسبت مالیات بدهکار لحاظ می شود.

وی گفت: البته بخشی از جرایم قابل بخشش نیست و برخی از آنها قابل چشم پوشی است برای مثال کسی که اظهارنامه ارایه ندهد یا اسناد و مدارک ارایه نکند بخشی از آن قابل بخشش نیست اما در شرایطی نیز امکان چشم پوشی از برخی جرایم وجود دارد.

وی با اشاره به شرایط رکود در کشور گفت: برای اینکه فشارهای وارده فعالان اقتصادی کنترل شود معدیانی که مراجعه می کنند و می خواهند مالیات بدهند یا بخش عمده ای را می پردازند یا تخصیص می کنند را در برخی از جرایم مورد بخشش قرار می دهیم.

وی درباره بدهی مالیاتی باشگاههای ورزشی گفت: متاسفانه هیچ باشگاهی وجود دارد که به ما بدهی نداشته باشد و بزرگترین بدهکاران مالیاتی ما باشگاههای استقلال و پرسپولیس باشند زیرا هیچ قانونی بر اینها تکلیف نشده بود و پیش از متمرکز شدن باشگاهها در سامانه مشخص نبود که میزان بدهی به چه صورت است در حال حاضر باشگاههایی وجود دارند که دخل و خرجشان دچار مشکل است و بیشتز ار درآمدشان هزینه می کنند که این موضوع آنها را دچار مشکل کرده است.

عسگری درباره آستان قدس از شرکتهای تابعه آن و مالیات آنها گفت: براساس حکم امام و رهبری آستان قدس از پرداخت مالیات عملکرد معاف است اما در حکم جدید بنیادها و نهادهای وابسته موظف به ارایه اظهارنامه و پرداخت مالیات هستند که مانند معدیان عادی بررسی می شود و اطلاعات آن وارد سیستم می شود و با تعریف در ردیف خاصی از بودجه مجدداً می توانند بودجه دریافت کنند.

وی تاکید کرد: نذورات پرداختی به آستان قدس مشمول مالیات نیست و حتی عواید حاصل از فروش برخی نذورات مربوط به این آستان نیز شامل مالیات نمی شود و آنچه برای ما بسیار مهم است گردش اطلاعات در اقتصاد می باشد.

پایان پیام/


 

کد خبر 445185

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha