به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، به همت تشکل دانشجویی راه امید مناظره ای با عنوان "اسلام و دموکراسی" بین دکتر سید عطا الله افتخاری، رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج و دکتر صادقی از اعضای هیأت علمی دانشگاه دولتی یاسوج با حضور جمعی از اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی و دولتی یاسوج عصرامروز در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم انسانی برگزار شد.
بنابراین گزارش، طلیعه سخن با نام خدای سبحان و قرائت آیاتی از کلام نورانی وحی توسط یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد و پس از آن، دکتر صادقی از اعضای هیأت علمی دانشگاه دولتی یاسوج به تشریح کلمه دموکراسی پرداخت و گفت: کلمه دموکراسی دارای دو معنای مستقیم و غیر مستقیم است.
صادقی افزود: معنای مستقیم دموکراسی عبارت از حکومت مردم بر مردم به این معنا که عزل و نصبها توسط مردم صورت می گیرد یا به تعبیری همه چیز از طرف مردم صورت می پذیرد.
صادقی عنوان کرد: تقریباً قریب به 75% حکومتهای دنیا دارای حکومت دموکراسی هستند اما واقعیت این است که بعضی از این حکومتها منحصراً اسم دموکراسی را یدک می کشند و در عمل هیچ گونه تقیدی به انجام اعمال مربوط به دموکراسی بین آنها مشهود نیست.
عضو هیأت علمی دانشگاه دولتی یاسوج در ادامه به تشریح دموکراسی از منظر حضرت امام خمینی (ره) در ابتدای راه تشکیل حکومت اسلامی اشاره و ابراز داشت: دموکراسی مورد نظر حضرت امام خمینی (ره) کاملاً با دموکراسی غربی متفاوت بوده است.
صادقی به حکومتهای عربی متحول شده فعلی از جمله لیبی اشاره و بیان کرد: اینگونه حکومتهای به ظاهر اسلامی و دارای دموکراسی که در رأس آنها رهبرانی همچون قذافی قرار گرفته اند، باعث صدمه زدن به اسلام و دموکراسی اسلامی هستند.
عضو هیأت علمی دانشگاه دولتی یاسوج در این رابطه به سخن زیبای امام صادق(ع) « کونوا علینا زینا ولاتکونوا علینا شینا» اشاره و ابراز داشت: حکومتهای اسلامی و دارای دموکراسی اسلامی به فرمایش امام صادق (ع) باید موجب افتخار و سربلندی اسلام راستین باشند نه موجب سرافکندگی.
بر اساس این گزارش،پس از آن دکتر افتخاری، رییس دانشگاه آزاد واحد یاسوج گفت: دموکراسی از ابتدای خلقت آدم ابوالبشر یا به تعبیری همزمان با پیدایش نسل بشری وجود داشته است.
افتخاری دموکراسی را به دموکراسی ناب و دموکراسی مستعمل تقسیم بندی کرد و اذعان داشت: دموکراسی ناب عبارت است از حکومت مردم بر مردم اما از آنجایی که امکان حکومت افراد جامعه به صورت انفرادی بر همدیگر وجود ندارد، نمایندگانی از طرف مردم عهده دار این مسئولیت می شونند.
وی به تشریح و تبیین دموکراسی مستعمل پرداخت و افزود:دموکراسی مستعمل به معنای حکومت اکثریت مردم بر دیگران است یا به تعبیری یعنی تصمیم گیری اکثریت پذیرفته شده و اجرای قوانین و احکام وضع شده توسط آنها.
افتخاری اضافه کرد: در دموکراسی مستعمل اقلیت مجبور به گردن نهادن به اجرای قوانین وضع شده توسط اکثریت هستند.
رییس دانشگاه آزاد واحد یاسوج در ادامه، به حکومت های عشیره ای و قبیله ای اشاره و خاطرنشان کرد: حتی در حکومتهای عشیره ای و قبیله ای دموکراسی رایج بوده و افراد قبیله یک نفر را که از لحاظ عقلی و حتی جسمی از دیگران در شرایط مطلوبتری بوده را به عنوان نماینده انتخاب و اجرای امور مربوطه را به ایشان واگذار می کردند.
افتخاری دموکراسی لیبرالیزم را مردود و مطرود دانست و تصریح کرد: دموکراسی همراه با اسلام یا به تعبیری دموکراسی اسلامی مورد قبول است و دموکراسی که همراه با اسلام نباشد، مورد تأیید نیست و لو اینکه رأی اکثریت مردم باشد.
وی به شیطنت های یهود و عرفان های کاذب و نوظهوری که درصدد ضربه زدن به پیکره نظام مقدس اسلامی و دموکراسی اسلامی هستند، اشاره و تصریح کرد: هدف این عرفان های کاذب و نوظهور، ترویج دموکراسی غربی است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج به حکومت اسلامی پیامبر گرامی اسلام (ص) اشاره و اظهار کرد: سرمشق همه جوامع اسلامی و دموکراسی حکومت اسلامی پیامبر است که از همه جوانب قابل تأمل و تفکر است.
سید عطا اله افتخاری به حادثه غدیرخم و شرایط به وجود آمده بعد از آن و مدافعان دروغین اسلام که بعد از وفات پیامبر عظیم الشأن حق حکومت را از جانشین به حق ایشان یعنی حضرت علی (ع) غصب نمودند، اشاره و اضافه کرد: سیمای دموکراسی در سفارشات پیامبر عظیم الشأن به حضرت علی (ع) برای بدست گرفتن زعامت حکومت مسلمین کاملاً مشهود است.
گفتنی است، در پایان این مناظره، از برگزیدگان تیم فوتسال دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج با اهداء لوح سپاس از طرف تشکل دانشجویی راه امید تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما