«آفاق حكمت در سپهر سنت» در گفتگو با«سيد حسين نصر»

خبرگزاری شبستان:کتاب «آفاق حكمت در سپهر سنت»،گفتگوی حامد زارع با «سید حسن نصر» است که توسط نشر ققنوس منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، سید حسین نصر در سال ۱۳۱۲ در تهران به دنیا آمد. پدرش، سید ولی‌الله، همانند پدربزرگش پزشک دربار بود و اهل کاشان. او از جانب مادر نوادهٔ شیخ فضل‌الله نوری است. عمده نیاکان نصر از روحانیون سرشناس بوده‌اند.

 

سید حسین نصر تحصیلات ابتدایی را در مدرسه‌ای نزدیک خانهٔ خود در خیابان جمهوری گذرانید. در همان کودکی شروع به آموختن زبان فرانسه کرد و علوم اسلامی را نزد پدر خود آموخت. سپس به دبیرستان فیروز بهرام جهت ادامهٔ تحصیل رفت.

 

نصر در دوازده سالگی به آمریکا فرستاده شد. او در مدرسهٔ شبانه‌روزی پدی در نیوجرسی ثبت نام کرد. در سال ۱۹۵۰ رتبهٔ ممتاز اول مدرسه خود شد. در چهار سال تحصیلات این مدرسه، نصر زبان انگلیسی، علوم، تاریخ آمریکا، فرهنگ غربی و آموزه‌های مسیحی را آموخت.

 

نصر برای ادامه تحصیلات دانشگاهی مؤسسهٔ فناوری ماساچوست را برگزید. در همان زمان بورس تحصیلی به او تعلق گرفت و او نخستین دانشجوی ایرانی بود که در مقطع کارشناسی در آن مؤسسه تحصیل می‌کرد. او رشتهٔ فیزیک را برای ادامهٔ تحصیل برگزید.

 

نصر در مقطع کارشناسی در مؤسسهٔ فناوری ماساچوست تحت تأثیر فریتهوف شوان فیلسوف، قرار گرفت. نصر تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه هاروارد ادامه داده و پس از دریافت کارشناسی ارشد در رشته ژئوفیزیک دو سال بعد در سال ۱۹۵۸ در رشتهٔ تاریخ علم با گرایش علوم اسلامی با درجهٔ دکتری فارغ التحصیل شد.

نصر از ديد بسياري از دانشمندان و پيروان اسلام مدافع حكمت جاويدان و اسلام سنتي قلمداد مي‌شود كه در برابر مدرنيسم سياسي و فلسفي و بنيادگرايي مذهبي قرار مي‌گيرد، چنان‌كه به گفتة خودش، نه هر آنچه در جهان اسلام رخ مي‌دهد و نه هر آنچه در گوشه‌اي از جهان متولد مي‌شود خبر از وقوع رنسانسي اسلامي دارد.در جهاني كه عملاً امكان استفاده و سوءاستفاده از هر چيز در راستاي اهداف قدرت‌ها وجود دارد بايد به هويت اسلامي هر آنچه اسلامي ناميده مي‌شود توجهي دقيق كرد.

كتاب حاضر مجموعة نوزده گفتگو با سيدحسين نصر است كه در پنج سال اخير انجام شده است، وهمة اين گفتگوها مورد بازبيني موشكافانه و ويراستاري چند بارة پروفسور نصر قرار گرفته و در اين ميان مطالب و مباحث متعددي به گفتگوها افزوده شده است. اين گفتگوها به نوعي مي‌تواند مدخل فهم مناسبي براي آشنايي با انديشمندي باشد كه نقشي انكار نشدني در تعليم، تبيين و ترويج تفكر اسلامي و فرهنگ ايراني در دنياي معاصر دارد. خوشبختانه گستردگي موضوعات و تعدد مباحثي كه پروفسور نصر در طول بيش از پنجاه سال زندگي علمي خويش به آن‌ها پرداخته است، سبب تنوع و تكثر مطالب اين مجموعه گفتگو نيز شده است.

 انتشارات ققنوس اثر حاضر را در در 360 صفحه برای نخستین بارا راهی بازار نشر کرده است.

 پایان پیام/

کد خبر 445118

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha