حسین براتی مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، با تبریک 18 اسفند سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: این مصوبه با اعلام صدور فرمان مقام معظم رهبری در سال 71 به منظور مبارزه با تهاجم فرهنگی آغاز و با پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر راه اندازی مرکزی به نام کانون های فرهنگی هنری مساجد که فعالیت های قرآنی و کتابخانه ای را در سطح مساجد کشور رونق دهند، تصویب شد.
وی با بیان اینکه از آن زمان تاکنون شاهد ایجاد کانون های فرهنگی هنری مساجد در سطح کشور و به تبع در استان خوزستان هستیم افزود: امیدواریم که هر روز از این مصوبه می گذرد سایه این نهال با برکت مفیدتر و پرفروغ تر باشد.
وی تصریح کرد: در استان خوزستان چند سالی است که به مناسبت 18 اسفند برنامه هایی جهت تجلیل از خادمان فرهنگی مساجد به اجرا در می آید که امسال نیز برنامه ای ویژه فعالان، مدیران و ائمه جماعات کانون های مساجد منتخب استان خواهیم داشت که با حضور محمدرضا جعفری معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور و مسئولان استانی برگزار می شود.
براتی، خاطر نشان کرد: به همت علاقه مندان به خدمت در مساجد و توسعه امورات فرهنگی در مساجد استان و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ها، امروز شاهد به بار نشستن کانون های مساجد در برنامه های فرهنگی استان هستیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون مجوز فعالیت برای بیش از 960 کانون فرهنگی هنری مساجد استان صادر شده و امیدواریم تا پایان امسال بتوانیم این تعداد را به یک هزار باب افزایش دهیم اضافه کرد: از دیگر خدمات این حوزه توسعه فضاهای کتابخانه ای در سطح مساجد است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان اذعان داشت: با حمایت استانداری خوزستان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از محل اعتبارات تملک دارایی و منابع استانی تجهیزاتی جهت ایجاد کتابخانه در سطح مساجد پیش بینی شده و در حال حاضر بیش از 300 باب کتابخانه در مساجد شهری و روستایی استان فعال هستند.
وی ادامه داد: در قانون شهرداری ها مصوبه ای جهت حمایت از کتابخانه های عمومی موجود است و از آنجایی که حوزه مسجد هم یک کار عام المنفعه می باشد، از ناحیه دبیرخانه مساجد استان در حال پیگیری هستیم که کتابخانه های مساجد نیز همانند کتابخانه های عمومی از خدمات، حمایت ها و مساعدت های شهرداری ها بر اساس قانونی که وجود دارد بهره مند شوند.
وی از دیگر فعالیت های کانون های مساجد را ایجاد کانون های تخصصی عنوان کرد و با بیان اینکه این کانون های فعالیت هایی را در رشته های تخصصی خود دنبال می کنند یاد آور شد: ایجاد کانون در مصلاها و دانشگاه ها نیز ظرفیت دیگری است که این امکان را فراهم می کند که بتوان فعالیت های علمی، فرهنگی و دینی را در این مراکز تقویت کرد.
براتی، ابزار کرد: در حوزه مسائل قرآنی نیز بزرگترین طرح قرآنی کشور با عنوان تلاوت نور که به صورت کاملا مردمی انجام می شود، در حال اجراست که در این طرح روزانه یک صفحه قرآن کریم در اکثر مساجد استان و کشور قرائت می شود.
وی اظهار کرد: یکی از خاستگاه های اصلی انجام این طرح استان خوزستان بوده است که در سال 78 از دبیرخانه کانون های مساجد خوزستان به ستاد عالی کانون های مساجد کشور پیشنهادی ارائه شد و خوشبختانه با کمی تغییرات و پرورش مناسب تر در شکل اجرایی، این طرح مصوب شد و از همان سال به صورت گسترده در کانون های مساجد کشور در حال انجام است.
وی بیان داشت: خانه های نور نیز تحت لوای کانون های مساجد در سطح استان فعالیت می کنند که برنامه های قرآنی را برای اعضای خود پیش بینی کردند و همگام با همه مسائل آموزشی، معرفتی، عقیدتی که در کانون ها در حال تدوین و اجراست، برنامه های قرآنی هم توسط خانه های نور مورد توجه و عنایت واقع شدند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، تاکید کرد: با توجه به ظرفیت خوبی که در خصوص مسائل قرآنی در سطح استان وجود دارد و توانمندی های ویژه و علاقه مندی خوزستان در این حوزه، پیشنهادی از سوی ستاد عالی جهت برگزاری مسابقات قرآن کریم کانون های مساجد استان ارائه شد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه چندی پیش مجموعه استانی با تمام توان پای کار آمد و یک برنامه فاخر و آبرومند با عنوان جشنواره قرآنی مدهامتان در سطح استان انجام شد اظهار داشت: برنامه های مختلفی در کانون های مساجد در حوزه مسائل آموزشی، قرآنی، علمی و اردویی در حال تدوین است که انجام این برنامه ها موجبات جذب و نگهداری و پرورش بیش از 45 هزار نفر از جوانان و نوجوانان را فراهم کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این برنامه ها بتوانیم جوانان و نوجوانان را در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن واکسینه کند و گفت: کانون های مساجد مامن مستحکم و قابل اعتمادی برای خانواده هاست تا والدین فرزندان خود را با این مجموعه ها آشنا کنند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان افزود: فضای ملکوتی و معنوی مسجد طبیعتا اثرات روحی و معنوی بسیاری را بر دل و جان تمام کسانی که در این مکان مقدس فعالیت می کنند، می گذارد و از امتیازات اجتناب ناپذیر کانون های مساجد این است که در محیط و فضای روحبخش مسجد تنفس می کنند.
وی با اشاره به اینکه همین معنویت است که متربیان و اعضای کانون های مساجد را در مقابل همه تهدیدات بیمه می کند ادامه داد: از دیگر امتیازات کانون های مساجد توجه به بخش روستایی است و ابلاغ مجموعه بالادستی ما این است که در جهت توسعه و گسترش فعالیت های فرهنگی و دینی در روستاها تلاش کنند.
وی اضافه کرد: از آنجایی که روستاها دسترسی آسانی به مراکز فرهنگی ندارند به همین منظور ارائه این خدمات نسبت به ایجاد کانون فرهنگی هنری و کتابخانه ای در روستاها بسیار مورد توجه است و موظف هستیم که از سهمیه ابلاغی خود در جهت ایجاد کانون فرهنگی هنری در سطح مساجد روستایی استفاده کنیم.
براتی، تصریح کرد: به همین جهت تفاهم نامه ای با مدیرکل امور روستایی استانداری خوزستان به امضا رساندیم که از کانون های مساجد روستایی حمایت های بیشتر و جدی تری صورت بگیرد که این مصوبه و تفاهم نامه در سال آینده عملیاتی می شود.
وی به فعالیت مراکز دیجیتال اشاره کرد و اذعان داشت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی ها روز در سطح جهان می طلبد که کانون های مساجد نیز خود را با این ابراز و تکنولوژی ها همگام کند تا بتواند در جهت تقویت بنیه علمی، فکری و آموزشی مربیان و اعضای کانون ها فعالیت هایی را داشته باشند.
وی عنوان کرد: ستاد عالی کانون های مساجد نیز در این راستا هم در بخش ITبه ایجاد کانون های تخصصی مبادرت کرده و هم اینکه مراکز دیجیتالی را در سطح کانون های مساجد افتتاح کرده تا فعالان و علاقه مندان در این حوزه بتوانند استعدادهای خود را در این بخش ها شکوفا کنند و از فضای ایجاد شده در جهت به روزرسانی معلومات علمی و آموزشی و حتی تفریحی و سیاحتی در فضای مجازی بهره مند شوند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، خاطر نشان کرد: از آنجایی که بخش زیادی از جامعه ما را به لحاظ آماری بانوان تشکیل می دهند ضرورت فعالیت کانون های بانوان در ستاد عالی احساس می شد تا در جهت مسائل فرهنگی، تربیتی و دینی بانوان گام هایی برداشته شود.
وی تاکید کرد: در همین راستا ایجاد بخش بانوان در کانون های مساجد در دستور کار ستاد عالی قرار گرفت و در استان خوزستان نیز این فعالیت ها ابتدا به صورت آزمایشی در سطح کانون های مساجد اهواز و سپس در کل استان با معرفی یک رابط برنامه هایی تدوین و تعریف شد.
وی با بیان اینکه با راه اندازی کانون های فرهنگی هنری مساجد بانوان امکان فعالیت خواهران همانند برادران در سطح کانون های مساجد فراهم شد ابراز کرد: امسال در همین راستا شاهد برگزاری دوره آموزشی اندیشه های آسمانی در مشهد مقدس بودیم که خوشبختانه تعدادی از خواهران منتخب در این دوره شرکت کردند و از فضای آموزشی و ملکوتی که پیش بینی شده بود بهره مند شدند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان به اهدای تجهیزات و کمک های مالی به کانون های مساجد استان اشاره کرد و یاد آور شد: امسال این توفیق برای مجموعه دبیرخانه کانون های مساجد فراهم شد که مبلغی بالغ بر 10 میلیارد ريال را از محل اعتبارات تملک دارایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان جهت کانون های مساجد اختصاص یافت.
وی اظهار کرد: بر همین اساس تجهیزاتی از قبیل رایانه، دوربین عکاسی، چاپگر، کولر گازی، قفسه کتاب، میز مطالعه، صندلی و... را خریداری و طی دو مرحله به فراخور نیاز کانون های مساجد اهدا کردیم که مرحله اول به پایان رسیده و مرحله دوم نیز در حال انجام است.
وی بیان داشت: در پایان از همه کسانی که در جهت خدمت به کانون های فرهنگی هنری مساجد استان یار و یاور ما بودند سپاسگذاری می کنم و امیدوارم این گونه انجام وظایف و خدمات ذخیره ای برای آخرت همه ما باشد.
پایان پیام/
نظر شما