به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از بوشهر، محمد اسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شب گذشته(۱۷ اسفند)، در جمع خبرنگاران گفت: ميانگين فرزند آوري اول بعد از ازدواج سه سال و نيم است و يازده ميليون جوان در كشور داريم كه در سن ازدواج قرار دارد كه به دليل فراهم نبودن شرايط ازدواج نكرده اند و به همين دليل است كه سن باروري كه در بانوان ۱۸ تا ۳۵ سال است از دست مي رود.
وي افزود: بررسي ها نشان داده فاصله ازدواج تا تولد اولين فرزند سه سال و نيم است و فاصله بين فرزند اول و دوم هم هشت سال و چهار ماه شده است.
اسماعيل مطلق با اشاره به كاهش ميزان ازدواج و افزايش ميزان طلاق تصريح كرد: سن ازدواج در كلان شهري مانند تهران ۱۰ سال افزايش پيدا كرده است.
وي بيان داشت: ۲۲۰ هزار مورد سقط و از دست رفتن هزار فرصت فرزند آوري و همچنين تك فرزندي باعث شده سهم مادران از جمعيت آينده كم شود و اين موضع علاوه بر كاهش ضريب هوشي جامعه مشكلات روحي و رواني بسيار در پي دارد.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به وجود قانون در برخي كشورها براي فرزند آوري خاطر نشان ساخت: كشورهاي پيشرفته و اروپايي به علت عوارض روحي رواني و اضطراب و روابط اجتماعي اجازه تك فرزندي ندارند.
وي گفت: از نتايج تك فرزندي به هم خوردن توازن و تعادل نسلي است و به طور يقين با داشتن جامعه اي سالم شادابي نشاط و جامعه سالم را نيز شاهد خواهيم بود.
پايان پيام/
نظر شما