محور برنامه ششم توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل روستایی و عشایری استانداری گیلان با بیان اینکه محور برنامه ششم توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است، گفت: امروز نگاه ویژه‌ای به بحث اقتصاد دانش‌بنیان شده و توجه به این موضوع در کشور بسیار جدی شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ماسال، عسگر حسنی‌پور، مدیرکل روستایی و عشایری استانداری گیلان عصر امروز(17اسفند) در همایش راهکارهای توسعه و برنامه ریزی روستایی با رویکرد اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: بیش از دو هزار و 50 روستای دارای شورا در گیلان وجود دارد که با مجوز اخیر وزارت کشور تعداد روستاهای دارای دهیار یک هزار و 771 است.

وی با بیان اینکه دهیاران به عنوان اجرای سیاست‌های شوراها هستند، افزود: با توجه به آخرین آمار در تاسیس،احدث و زیرساخت روستاها، اکثر روستاهای ماسال امکانات زیرساختی دارند.

مدیرکل روستایی و عشایری استانداری گیلان با بیان اینکه بیش از یک هزار و 500 روستا در گیلان دارای گاز هستند، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولان در بحران و آبادی روستاها تلاش کردند و امکانات رفاهی را در روستاها فراهم نمودند.

حسنی‌پور با بیان اینکه بیش از 25 استان دخل و خرج روستاها با همدگیر همخوانی ندارد، تصریح کرد: امروز باید کاری کنیم که سبب جهش اقتصاد استان و کشور شود و روستائیان دخلشان بیشتر از خرجشان شود و از روستاها کوچ نکنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر ما به دنبال جهش اقتصادی باشیم باید روستائیان را توانمندسازی کنیم تا در روستا زندگی کنند و به شهر مهاجرت نکنند که با این فکر درآمد شهری بیشتر از روستایی است.

مدیرکل روستایی و عشایری استانداری گیلان با بیان اینکه محور برنامه ششم توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است، اظهار کرد: امروز نگاه ویژه‌ای به بحث اقتصاد دانش‌بنیان شده و توجه به این موضوع در کشور بسیار جدی شده است.

حسنی‌پور با بیان اینکه باید از زمین در روستا استفاده بهینه شود، افزود: تولیدی را باید انجام دهیم که اشتغال محور، پایدار محور و با فرهنگ بومی منطقه فرهنگ محور باشد.

وی با بیان اینکه تناسب جمعیت شهر به روستا در سطح کشور 30 به 70 است، گفت: این آمار در استان گیلان 10 درصد بیشتر از میانگین کشوری یعنی 40 به 60 است.

مدیرکل روستایی و عشایری استانداری گیلان تصریح کرد: اگر بتوانند در روستایی از شهرستان 200 خانوار با مشارکت یکدیگر یک شرکت با هر عنوان تاسیس کنند، به آنها وام تعلق می‌گیرد که سود وام یک چهارم توسط روستاییان و مابقی توسط دولت پرداخت می‌شود.

حسنی‌پور خاطرنشان کرد: توسعه پایدار باید همه جانبه، برون‌گرا، درون‌زا، پویا و ... باشد باید مبتنی بر خودباوری و مشارکت مردم باشد که اگر خودباوری روستائیان نباشد توسعه پایدار در سطح استان فراگیر نمی‌شود.

پایان پیام/

کد خبر 445071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha