به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد، نایب رییس مجلس شورای اسلامی در همایش بین المللی فضای مجازی پاک که امروز در سالن همایش های وزارت کشور در حال برگزاری است، اظهار داشت: برگزاری چنین برنامه هایی باعث فراهم آوردن بستر حرکت بالنده برای دستیابی به فناوری و محتوای قابل قبول در این عرصه برای مردم و مسئولان خواهد بود.
وی با اشاره آیات قرآن کریم اظهار داشت: در این آیات نورانی بر چند امر خطیر و مهم تاکید شده است که از آن جمله تعلیم پذیری انسان است که انسان به عنوان پدیده و موجودی تعلیم پذیر امکان رشد و اعتلای علمی را دارد و می توان گفت در این عرصه انسان گوی سبقت را از همه ربوده است.
حجت الاسلام ابوترابی فرد اذعان داشت: ظرفیتی که انسان برای علم، دانش و تربیت دارد از همه پدیده ها بیشتر است و از همین منظر است که انسان خلیفه الله بوده و مورد کرامت حق قرار دارد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قلم و قرائت در تعلیم و تربیت انسان نقش محوری و تعیین کننده دارد، خاطرنشان کرد: اگر این دو مقوله نبود قطعا انسان در جایگاه انسانی خود قرار نداشت و می توان گفت قلم به انسان اختصاص دارد و خداوند قدرت قلم زدن و نگارش را به وی عطا کرده است.
وی با بیان اینکه حوزه دانش انسان با قلم به وجود آمده و با قلم نگارش و انتقال می یابد، اذعان داشت: انسان به مقام انسانی نمی رسد مگر در سایه استفاده بایسته از قلم و انتقال دانش با قلم، قلم و دانشی که بنیان و اساس مقام انسانی است می تواند اساس طغیان نیز قرار گیرد در واقع همان علمی که انسان را به یک قدرت استثنایی تبدیل می کند همین ظرفیت باعث طغیان انسان نیز خواهد شد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد استغنا را منشا طغیان عنوان کرد و افزود: قدرتی که موجب طغیان می شود محصول علم است بنابراین همیشه با این موضوع مواجه هستیم که هر فرصت استثنایی یک تهدید استثنایی نیز می باشد.
وی نفس انسانی را بالاترین فرصت ذکر کرد و گفت: نفس انسان قدرت شناخت و پیمودن راه فجور و تقوا را دارد و انسان محصول این شناخت و قدرت سلوک است و می تواند بر هر دو راه فجور و یا تقوا گام بردارد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد یادآور شد: انسان مقام انسانی را دارد و می توانیم از این سرمایه برای تبدیل شدن به انسان کامل استفاده کنیم و همچنین می توانیم با تسلیم شدن در برابر این تهدید از مقام انسانی سقوط کرده و به پست ترین مقام نزول کنیم.
وی فضای مجازی را حاصل دانش و علم بشر عنوان کرد و گفت: اگر نفس انسان نبود تهدید و فرصت فضای مجازی نیز فراهم نمی شد و یک فرصت بسیار استثنایی و یا یک تهدید به معنای واقعی استثنایی به وجود نمی آمد، بنابراین باید بستری خلق کنیم تا بتوانیم از این تهدید به عنوان فرصت مطلوب استفاده کنیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آنچه امروز در سیاست ایران رخ داده یک تهدید جدی یعنی قدرت سیاسی به فرصت استثنایی تبدیل شده است و قدرت سیاسی، علمی و اقتصادی آنگاه که با ارزش های انسانی گره نخورده ،قدرت عریان از اخلاق و تعهد یک تهدید بزرگ خواهد بود.
وی ادامه داد: آنچه در نظام جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاده قدرت را برای آرمان های متعالی انسانی در اختیار گرفته است و تمام دستاوردهایی که اسلام در عمر مبارک خود دارد محصول گره خوردن قدرت سیاسی با ارزش ها، اخلاق و مبانی دینی است.
حجت الاسلام ابوترابی فرد خاطرنشان کرد: اگر این نشست ها و گفتگوها فضایی فراهم کند که از فضای مجازی به عنوان ابزاری قدرتمند و کارآفرین استفاده کنیم بسیاری از آسیب ها کاهش خواهند یافت.
وی با بیان اینکه یک انقلاب عظیم در حوزه اطلاعات رخ داده است و مجموعه اطلاعات امروز قابل مقایسه با گذشته نیست، اذعان داشت: فضایی که امروز در این حوزه برای ارضای تمایلات در اختیار افراد قرار می گیرد قابل مقایسه با گذشته نیست و کاملا متفاوت است بنابراین تهدیدهای آن هم استثنایی است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این نفس انسانی است که می تواند تهدیدی به نام صدام خلق کند، خاطرنشان کرد: همین نفس انسانی فرصتی مانند امام راحل، شهدا و انسان های کامل را نیز خلق کرده است بنابراین تفاوت در این دو حوزه کاملا مشهود است.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه فضای مجازی یک فرصت استثنایی است، تاکید کرد: از همین منظر مقام معظم رهبری به درستی فضا را مورد توجه قرار داده اند و برایش سرمایه گذاری ویژه ای نموده اند.
وی تصریح کرد: برای استفاده بایسته از فضای مجازی باید برنامه و طرح مدونی تهیه شود و همه ظرفیت های کشور را به کار بگیریم تا بتوانیم این فضا را به فضایی فرصت آفرین برای کشور، توسعه علمی، اخلاقی و جهش بزرگی برای کشور تبدیل کنیم و در مقابل از میزان آسیب های جدی و ویرانگر آن بکاهیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر در فضای فضای به یک قدرت تبدیل شوید می توانید به یک تکیه گاه قوی برای ملت های اسلامی و کشورهای آسیایی تبدیل شوید و راه و مسیر را برای آنها بگشایید و این در حد توان جمهوری اسلامی ایران است.
حجت الاسلام ابوترابی فرد تاکید کرد: با وجود دانشمندان ،اندیشمندان و متفکران اسلامی در ایران این واقعیت را نشان داده ایم که در هر حوزه ای ورود جدی داشته باشیم می توانیم به پیشرفت های قابل توجهی برسیم همانطور که در حوزه فناوری نانو و لیزر این توانمندی را به اثبات رسانده ایم.
وی با اشاره به پتانسیل های علمی ایران خاطرنشان کرد: قطعا در عرصه فضای مجازی همه می توانیم از نظر فناوری، محتوا و تربیت به پیشرفت های قابل توجهی برسیم بنابراین از این ظرفیت باید برای تربیت انسان ها استفاده کنیم.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با تاکید بر عدم موازی کاری در نهادها و ارگان های دست اندرکار در حوزه فضای مجازی تصریح کرد: توصیه می کنم از کارهای موازی که یکی از آسیب های ساختاری نظام جمهوری اسلامی است فاصله بگیرند و به یکدیگر به عنوان رقیب نگاه کنیم بلکه به عنوان دوست و همکار در کنار هم فعالیت کنیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: توصیه ام به دولت و وزارت ارتباطات آن است که این مهم را در دستور کار قرار دهند و تقویت و ارتقای شورای عالی مجازی نیز جزء مسایل اصلی نهادهای قانونگذاری قرار بگیرد.
پایان پیام/
نظر شما