کشوری با 7 میلیون حافظ قرآن کریم

دومین کشور مسلمان نشین جهان؛ پاکستان؛ به علت توجه ویژه به قرآن کریم هفت میلیون حافظ قرآن کریم را در خود جای داده و این رقم در حال افزایش است.

خبرگزاری شبستان، در راستای نظریه دو دولت یکی برای مسلمانان و دیگری برای هندوها،پاکستان در 12 اوت سال 1947 میلادی استقلال یافت و پایبندی به دین اسلام بر سرزمین پاکستان حاکم شد و از برجسته ترین نمادهای آن توجه ملت پاکستان به قرآن کریم است.
مسئله توجه به حفظ قرآن کریم تنها به ایالت های چهارگانه محدود نمی شد بلکه مسئله حفظ در میان قشر غنی و فقیر جامعه پاکستان ریشه دوانده است تاجایی که این مثل را در مورد آن می گویند که هر وقت سنگی را برداری، یک حافظ قرآن در زیر آن است.
بدون شک که عوامل دینی نقش مهمی در تشویق کودکان از سوی والدین برای حفظ قرآن کریم وجود دارد و اعتقاد بر ارتقای دیدگاهایشان با حفظ قرآن، آوردن برکت به منازلشان با حفظ قرآن و ارتقای جایگاه اجتماعی از جمله عوامل دیگری در حفظ قرآن است.
خانواده های پاکستانی، فرزندانشان را در سن کم از مدارس خارج می کنند و به کلاس های حفظ قران کریم می برند تا به مدت یک تا دو سال قرآن را حفظ کنند.
براساس اطلاعات داده شده درباره تعداد حافظان قران کریم در پاکستان، در هر خانه ای سه نفر حافظ قرآن هستند و یعنی دستکم هفت میلیون نفر حافظ قرآن در پاکستان است.
روش حفظ قرآن
مدارس حفظ قرآن کریم در پاکستان از روش آموزش و تفهیم برای فراگیری قرآن به دانشجویان استفاده می کند و این روش شامل آموزش تلفظ حروف ابجدیه با اعراب، تلاوت قرآن، حفظ سه آیه به همراه معلم و تا زمان فراگیری کامل آن است. همچنین در این مدارس فرصت کافی هر روز برای تحکیم و بازنگری حفظ آیه های گذشته اختصاص داده می شود و معمولا این کار پیش از نماز صبح آغاز می شود تا کلاس های حفظ قران تا نماز مغرب ادامه دارد و تنها دو بار در روز استراحت می کنند. به طوری که بیشتر شرکت کنندگان در کلاس های حفظ قران در مساجد بیتوته می کنند و به دلیل دوری از خانواده و خواسته هایشان فرصت کافی برای حفظ قرآن دارند و معمولا حفظ قران را از جزء سی ام آغاز می کنند.
حفظ قرآن کریم پس از فارغ التحصیلی به دو گروه تقسیم می شوند، یک گروه به مدرسه و دانشکده برای تکمیل تحصیلاتشان گام بر می دارند و گروهی دیگر با گرفتن مدرک حفظ قرآن در زمینه های مختلف در جامعه همچون تدریس قرآن کریم، ختم قرآن در مساجد، تلاوت قرآن در مراسم های وفات و ازدواج و مناسبت های دیگر فعالیت می کنند.
همچنین حافظان قرآن کریم برای تلاوت قرآن به درخواست صاحبان منازل برای قرائت قرآن و ختم آن به منظور رساندن ثواب قرآن به مردگان به آنجا می روند.
حفظ قرآن کریم در پاکستان بدون هیچ هزینه مالی برای حفظ و اقامت انجام می شود و علاقه مندان نیازی به پرداخت مبلغی در این زمینه ندارند. مخارج کلاس های حفظ قرآن از کمک های مالی تامین می شود و این مسئله وضعیت نادری است که در بسیاری از جوامع دیده می شود.
وجود حجم زیاد کلاس های قرآنی و توجه به آن در خانواده های پاکستانی باعث شده است که به فراگیری قرآن به عنوان یک اصل نگاه شود و آن را در زندگی خود پیدا کنند به همین دلیل تعداد حافظان این کشور روبه افزایش است.
پایان پیام/
 

کد خبر 44498

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha