دیدگاه کارشناسان حوزه دین درباره جایگاه کانون های مساجد

خبرگزاری شبستان: کارشناسان حوزه دین معتقدند کانون ها نقش بی بدیلی در حرکت های فرهنگی دارند و در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن اثرگذار عمل کرده اند.

 

خبرگزاری شبستان: یکی از نهادهایی که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 1371 با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن فعالیت خود را ذیل نظر وزارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز نموده است ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور است. نگاهی به فعالیت های ستاد عالی کانون های مساجد کشور در سال های گذشته بیانگر این مطلب است که مساجد می توانند به عنوان پایگاه های فرهنگی اجتماعی نظام در عرصه های مختلف فعالیت کنند و با برون سپاری بسیاری از فعالیت های ارگان های دولتی به مساجد می توان زمینه رشد و شکوفایی هر چه بیشتر جامعه اسلامی را در زمینه های مختلف فراهم نمود. به مناسبت سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد با تعدادی از کارشناسان گفتگویی ترتیب دادیم و نظرات آنها را در مورد دستاوردهای کانون های مساجد جویا شدیم.

نقش تاثیرگذار کانون های مساجد در مقابله با تهاجم فرهنگی

حجت‌الاسلام مرتضی ادیب یزدی، کارشناس دینی بر لزوم تعریف کار ویژه برای مساجد تاکید کرد و گفت: محور اصلی فعالیت های یک مسجد باید اهتمام به آموزش کلام الهی و آموزش، تفسیر و تدبر قرآن کریم باشد.

وی با اشاره به اینکه باید افق‌های روشن و جدیدی از سوی صاحب نظران و فرهیختگان ترسیم شود تا جوان و نوجوان با میل و رغبت به سمت مسجد سوق یابد، بیان کرد: لازم است اتاق فکر در کانون های فرهنگی هنری مساجد به منظور جذب نیروهای جدید به مساجد در این شرایط حساس و ویژه فرهنگی تشکیل شود تا غیرت دینی و انگیزه‌های حماسی در جوانان برانگیخته و زمینه سوق جوانان و نوجوانان به مسجد شوند.

حجت الاسلام ادیب یزدی با اشاره به برنامه ریزی و تهاجم فرهنگی دشمن افزود: پایگاه های اثرگذار دینی همچون کانون های فرهنگی هنری مساجد با نظارت امام جماعت مسجد می تواند در این زمینه بسیار نقش آفرین عمل کنند.

وی نقش امام جماعت، مسئول کانون فرهنگی هنری و بسیج، خادم مسجد و هیئت امنا را در حضور مردم در مسجد تاثیرگذار دانست و ادامه داد: ارکان مسجد باید به رفتار و اعمال خود دقت بیشتری داشته باشند تا برنامه ریزی آنها در مسجد زمینه ساز حضور پر رنگ مردم به ویژه جوانان به مساجد شود.

حجت الاسلام ادیب یزدی با اشاره به اینکه فاصله گرفتن از مساجد به معنای فاصله گرفتن از فرهنگ اسلامی، گفت: ایجاد فاصله میان خانواده‌ها و مساجد به معنای دور شدن آن‌ها از فرهنگ اسلامی و نزدیک شدن به فرهنگ غرب است بنابراین مساجد، پایگاه های بسیج و کانون های فرهنگی هنری مساجد فعال در مسجد باید با انجام اقدامات و نوآوری‌های بدیع بر مسایلی که برای جوانان جاذبه داشته باشد، متمرکز شوند تا بتوانند زمینه‌ساز جذب جوانان به سنگر مساجد باشند.

 

حرکت های فرهنگی با همراهی کانون های مساجد اثرگذارتر می شود

آیت‌الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری در رابطه با سهم مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در مقابله با آسیب‌های فرهنگی جامعه گفت: مساجد خاستگاه فرهنگ اسلامی و نقطه کانونی جوشش ایمان، تقوا و عمل صالح به شمار می‌آیند و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هم که در کنار مساجد فعالیت دارند می توانند پایگاه سازماندهی‌ کننده در مسیر تعالی و رشد دینی باشند.

وی بیان کرد: به طور قطع وجود کانون‌های فرهنگی هنری فعال در کنار مساجد با حمایت امامان جماعت و پشتیبانی هیئت امنای مساجد و هسته ای از جوانان فعال در عرصه فرهنگ می‌تواند در محیط و فضای مسجد و محله زمینه ساز حرکت فرهنگی و جوششی اثرگذار باشد.

آیت الله کعبی خاطرنشان کرد: علاوه بر تقویت روحانیون مساجد و آموزش‌های سنتی که در مسجد برگزار می‌شود، لازم است آموزش قرآن و معارف اسلامی و برگزاری اردوهای فرهنگی و ساماندهی فعالیت‌های جانبی و تخلیه انرژی جوانان و نوجوانان به شکل مثبت به سمت تفریحات سالم در کنار محیط‌ های مذهبی همچون کانون های فرهنگی هنری مساجد مورد توجه باشد زیرا که این پایگاه ها می‌توانند در جذب جوانان و افزایش گرایش آنها به فعالیت‌های دینی در مساجد اثرگذار باشد.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: کانون های فرهنگی هنری با پشتیبانی مساجد می توانند با برگزاری دوره های تقویت درسی و علمی دانش‌آموزان در جذب جوانان به این مراکز اثرگذار باشند.

آیت‌الله کعبی با اشاره به کمبود روحانی برای مساجد، تقویت طرح هجرت و تقویت حوزه‌های علمیه را از عواملی دانست که می‌تواند این خلاء را جبران کند و گفت: برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت آموزشی (طرح سفیران هدایت) و تقویت مبلغ دینی باید از سوی حوزه‌های علمیه مورد توجه قرار گیرد.

 

سرعت رشد کانون های مساجد در کشور قابل توجه است

محمد حسین صفار هرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با نقشی که کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن داشته باشند، گفت: اساس تشکیل کانون های فرهنگی هنری مساجد مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است و خوشبختانه هم در این زمینه تاکنون خوب عمل کرده اند.

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امروز خوشبختانه تعداد کانون های فرهنگی هنری مساجد رو به افزون است و سرعت اضافه شدن و رشد آنها در کشور قابل توجه است. امیدواریم که فلسفه وجودی کانون های فرهنگی هنری مساجد که مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است فراموش نکنیم و در این زمینه همچنان برنامه ریزی داشته باشیم.

پایان پیام/

 

کد خبر 444905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha