حسن ربیعی، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به ظرفیت امامزادگان برای توسعه و گسترش گردشگری مذهبی به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: یکی از اهداف سازمان اوقاف و امور خیریه از اجرای برنامه های جنبی امامزادگان و بقاع متبرکه توسعه گردشگری مذهبی است.
وی افزود: مردم در سفرهای خود ضمن این که به زیارت و عبادت توجه دارند در سایر بخش ها نیز علاقه مند هستند تا از ابنیه تاریخی و گردشگری و سایر مراکز جذاب طبیعی دیدن کنند. لذا گردشگردی مذهبی هدفی است که در کنار امامزاگان و بقاع متبرکه کشور تأمین می شود.
ربیعی با بیان این مطلب که سعی داریم با برنامه ریزی کاری کنیم تا مسافران عمده وقت خود را به عنوان یک گردشگر مذهبی برای بازدید از امامزادگان، مساجد و حسینه ها سپری کنند؛ گفت: گردشگری مذهبی صرفا زیارت نیست و ما در این زمینه هدف مسافرت و تورهای مسافرتی را برای اماکن مذهبی طراحی می کنیم که به طور مثال اگر تور یا کاروانی از مسیری عزیمت می کند بتواند عمده وقت خود را به عنوان یک گردشگر مذهبی برای بازدید از امامزادگان، مساجد، حسینه ها سپری کرده و از آنچه که از حوزه مذهب و فرهنگ دینی ما به جا مانده بازدید کنند.
وی تصریح کرد: ما در نظام کلی گردشگری کشور علاقه مندیم تا بخش گردشگری مذهبی برجسته شود و در این زمینه برنامه ریزی هایی را نیز انجام داده ایم.
ربیعی عنوان کرد: این هدف تنها از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه محقق نمی شود و یک کار فرابخشی است که سازمان ها و نهادهای دیگر همچون سازمان میراث فرهنگی، سازمان محیط زیست، شهرداری ها، فرمان داری ها و تمام بخش هایی که می توانند در حوزه گردشگری مذهبی مشارکت کنند و تسهیلاتی را برای مردم فراهم کنند باید وارد این عرصه شوند تا این بخش به عنوان یک پازل در صنعت گردشگردی و توریستی کشور گنجانده شود.
وی تصریح کرد: باید برای توریست های خارج از کشور بسته ای را طراحی کنیم؛ اکنون افراد بسیاری که از خارج کشور - کشورهای اسلامی و یا غیر اسلامی - به ایران سفر می کنند علاقه مند هستند تا مسلمانان را با پیشینه اسلامی و دینی خودشان ببینند و بسیار شایسته است که ما برای مراکز و ابنیه تاریخی، مذهبی و متبرکه برنامه ریزی خاصی را داشته باشیم.
برهمین اساس سازمان اوقاف و امور خیریه برای گردشگری داخلی و خارجی برنامه ریزی می کند تا از سال های آینده نقش خود را در قالب نظام گردشگری کشور به خوبی ایفا کند و بتواند بسته هایی را برای گردشگران مذهبی که علاقه مند هستند در این حوزه بازدید داشته باشند، ارائه کند.
ربیعی با اشاره به تعداد امامزادگان شاخص کشور با ظرفیت گردشگری مذهبی گفت: در حال حاضر 8 هزار و 51 بقعه در کشور وجود دارد که نزدیک به 2 هزار و 300 بقعه قابلیت پذیرش مردم و زائرین را دارند .ش از 700 بقعه متبرکه شاخص کشور قابلیت گردشگری مذهبی دارند که می توانند با توسعه فیزیکی و زیرساخت های خود به قطب هایی تبدیل شوند که قابلیت بازدید و جذب و جلب توریست را داشته باشند که یک بخش این اماکن از میراث فرهنگی، معنوی و تاریخی کشورمان است.
وی افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه با مشارکت سازمان میراث فرهنگی بسیاری از اماکن مذهبی و تاریخی کشور را شناسایی و مدیریت می کند و حتی برخی از موقوفات مانند مسجد امام در اصفهان، مسجد گوهرشاد در آستان مقدس حرم رضوی و بسیاری از موقوفات و ابنیه شاخص این قابلیت را دارند تا به توریست ها و گردشگران با جنبه زیارتی و مذهبی خدمات بدهند.
پایان پیام/
نظر شما