کانون های فرهنگی هنری مساجد، پلی برای جذب جوانان به مسجد است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام ذوالفقاری با اشاره به برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و طرح های آنها در سطح مساجد گفت: این مجموعه از جمله عوامل جذب جوانان به مسجد محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، برنامه اذان گاهی «قرار» شنبه شب، 16 اسفندماه با موضوع کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با حضور حجت الاسلام «ذوالفقاری» از آنتن شبکه «افق» پخش شد.

 

بر پایه این گزارش،  حجت الاسلام ذوالفقاری در ابتدای مباحث خود در رابطه با کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور اظهار کرد: کانون ها زیر نظر وزارت ارشاد هستند و تمام مساجد از وجود کانون برخوردار نیستند و برخی مساجد که فضای مناسبی را در اختیار دارند از کانون ها برخوردارند.

 

وی ادامه داد: زمانی که مسجدی ساخته می شد هدف این بود که نمازخانه ای ساخته شود و صرفا ابعاد عبادی آن مورد توجه واقع می شد به عبارت دیگر در آن زمان به ذهن خطور نمی کرد که یک مسجد چه کارکردهای دیگری می تواند داشته باشد اما بعد از انقلاب کارکرد مساجد گسترده شد و در نتیجه امروز بسیاری از مساجد از کانون های فرهنگی هنری برخوردار هستند.

 

امام جماعت مسجد «مفتخر» تصریح کرد: یکی از مشکلات مساجد آن است که خیلی ها خود را متولی مسجد می دانند، آلبته خوب است که کمک حال باشند ولی برخی موارد این وضعیت بیشتر حالت ریاست بر مسجد را پیدا می کند تا این رویکرد بر مسجد حاکم باشد این خود یک آُسیب است.

 

حجت الاسلام «ذوالفقاری» گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور زیر نظر وزارت ارشاد است ولی توقع ما به عنوان امام جماعت این است که کانون ها با برنامه های پربار وارد شوند. مهمترین بحث خوراک دهی به کانون ها است، از نظر من این برنامه ها باید اتاق فکری را برای خوراک دهی به تمام مساجد کشور داشته باشند تا متقابلا مساجد بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.

 

وی افزود: بحث های قرآنی، مشاوره و بسیاری از فعالیت ها در اساس نامه کانون ها آمده است اما معتقدم که باید جنبه کاربردی را در برنامه ها افزایش داد، البته ما هم در مسجد مان کانون داریم اما همه مساجد این امکان را ندارند که بتوانند کانون داشته باشند. در حال حاضر مساجد با اداره کل ارشاد استان خود ارتباط دارند و همین امر باعث می شود تا امکانات بیشتری را جذب کند و گاهی ارتباط کمتری دارد و توجهی به  مسجد نمی شود و به نظرم باید نارسایی ها بررسی شود.

 

حجت الاسلام «ذوالفقاری» ادامه داد: در مساجد فقط کانون ها، حضور ندارند بلکه بسیج، اوقاف، سازمان تبلیغات و بسیاری دیگر از نهادها خود را متولی مسجد می دانند و همگی ادعا دارند که می خواهند کاری برای مساجد انجام دهند، بنابراین اهمیت دارد که برنامه ها چگونه سامان می یابد اما در مورد کانون های فرهنگی هنری مساجد از اسم آن مشخص است که با مسجد مرتبط است و برای مساجد فعالیت دارد.

 

وی در این راستا گفت: در حال حاضر در سطح محلات فرهنگسراها، خانه محلات و سایر مراکز فرهنگی را داریم که بودجه های قابل توجهی دریافت می کنند و متناسب با خودشان برنامه دارند، اما افسوس من همواره این بوده است که ای کاش برنامه ریزی به گونه ای بود که مساجد هم این بودجه ها بهره مند می شدند.

 

حجت الاسلام ذوالفقاری افزود: نظام باید به مساجد کمک کند از این جهت که بشود تمام این فعالیت های فرهنگی که می تواند جاذب باشد در مسجد برقرار شود، کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از این موارد جذب است و نیاز است تا بحث های فرهنگی اموزشی و اخلاقی و ورزشی در برنامه کانون ها دیده شود و یکی از مباحث هم این است که مساجد بتوانند با رویکردهای جذاب و از طریق کانون ها بچه ها را به مساجد جذب کنند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 444842

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha