به گزارش خبرنگار شبستان، از زمانیکه میرزا صالح شیرازی در دوران محمد شاه قاجار، اولین دستگاه چاپ را به ایران وارد کرد، تا به امروز بیشترین فعالیت های حوزه نشر، در بخش تولید کتاب متمرکز شده است و اغلب فعالان کسوت ناشران را به پیشه توزیع کنندگان کتاب ترجیح می دهند و همین توازن و تناسب بخش های مختلف صنعت نشر را به هم زده است.
حضور بیش از هشت هزار ناشر در برابر تعداد اندک مراکز فعال توزیع کننده کتاب در کشور گواه این مطلب است. عدم تناسب تعداد کتاب فروشی ها و ناشران باعث ایجاد مشکلات فراوانی در عرصه توزیع کتاب شده است و تا کنون راهکار های مختلفی برای کاهش و رفع مشکل توزیع کتاب اریه شده اما هیچ کدام نتوانستند، گرهی از مشکلات فروبسته شبکه توزیع حل کنند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زمانی با خرید کتاب و پخش آن در میان سازمان و گروه های فعال در این حوزه، در صدد حمایت از تولید کنندها بر آمد، در نمایشگاه کتاب نیز که بیشتر فروشگاه کتاب است هر سال تعداد قابل توجهی کتاب به فروش می رسد اما با وجود این ها هنوز در بحث توزیع کتاب مشکل وجود دارد و رفع این مشکل نیازمند یک اقدام ریشه ای اساسی درست و مستمر است.
حمید قبادی، مشاور امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدت ها پیش با بررسی مشکلات این حوزه، طرحی کلان برای آسیب شناسی شبکه توزیع کتاب آماده کرد که این طرح هم اکنون در کمیسیون فرهنگی دولت به تصویب رسیده و قرار است به زودی در جلسه هیئت دولت بررسی شود.
وی در همین زمینه به خبرنگار شبستان گفت: طرح آسیب شناسی شبکه توزیع کتاب کتابچه ای تدوین و در کمیسسون فرهنگی دولت تصویب شده و قرار است به زودی در جلسه دولت برسی شود.
قبادی خاطر نشان کرد: طرح آسیب شناسی شبکه توزیع کتاب در صورت تصویب در جلسه دولت برای تصویب به صحن علنی مجلس می رود تا با اجرایی شدن بتواند مشکل توزیع کتاب در کشور را گره گشایی کند.
مشاور امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد آور شد: طرح آسیب شناسی شبکه توزیع کتاب راهکارهای لازم و مناسبی را در زمینه حل مشکلات توزیع کتاب اریه داده است.
پایان پیام/
نظر شما