صادرات ۲۸۴ میلیون دلار فرش به ۸۰ کشور دنیا 

خبرگزاری شبستان: رییس مرکز ملی فرش ایران از صادرات ۲۸۴ میلیون دلار فرش به ۸۰ کشور دنیا طی ۱۰ ماهه امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، حمید کارگر، رئیس مرکز ملی فرش ایران در نخستین همایش تخصصی - آموزشی فرش دستباف خراسان شمالی که امروز در محل سالن اجتماعات دانشکده هنر دانشگاه بجنورد برگزار شد، با اشاره به صادرات 284 میلیون دلار فرش به 80 کشور دنیا طی 10 ماهه امسال، گفت: این میزان از نظر وزنی 32 درصد و از نظر ارزی 14 درصد رشد نسبت به مدت مشابه خود برخوردار بوده است.

 

وی افزود: این در حالی است که ایران در 10 سال گذشته از نظر صدور فرش، منحنی کاهشی را طی کرده است اما با این وجود همچنان بیشترین سهم را در بازار جهانی فرش دارد.

 

کارگر با بیان اینکه یک چهارم فرش صادراتی ایران به مقصد آمریکا بارگیری می شد، تصریح کرد: عدم صدور فرش به آمریکا، رکود اقتصادی در برخی کشورها و نیز وقایع اخیر در کشورهای منطقه و اشباع بازارهای سنتی از تولیدات ایرانی از مهمترین عوامل افت صادرات فرش است.


وی متذکر شد: در این میان کم کاری و کم توجهی برخی تولید کنندگان کشور در توجه به سلایق جهانی، در عین حفظ اصالت ها  نیز از دیگر دلایل کاهش صادرات فرش ایران در این سال ها بوده است.

 

رییس مرکز ملی فرش ایران با تاکید بر اینکه سیاست کاهش قیمت تمام شده در حوزه فرش دستباف نباید مانند سایر صنایع دنبال شود، اظهار داشت: این رویکرد موجب کاهش کیفیت فرش و اجحاف در حق بافنده و دور شدن از وجوه ارزشمند هنری و اصیل این کالا می شود.



وی  از فرش دستباف به عنوان صنتعی یاد کرد که دارای اشتغالزایی بالا با کمترین سرمایه و صادرات محور و ارز آور است و ضروری است بیشتر به آن توجه شود.


 

کارگر متذکر شد: با توجه به سیاست های ابلاغی رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی، صنعت فرش می تواند در رسیدن به این هدف بسیار مثمر ثمر باشد ولی متاسفانه کمتر به آن توجه شده است.



محمدرضا موفق، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی نیز در این همایش، تعداد بافندگان فعال در صنعت فرش استان را 23 هزار نفر اعلام کرد و گفت: سالانه 400 هزار متر مربع فرش توسط این بافندگان در استان بافته می شود که معادل 9 درصد فرش تولیدی کشور است.

 

وی عدم وجود برند مشخص برای فرش دستباف استان و نرخ بالای تسهیلات بانکی و مشکلات بیمه ای را از مشکلات فرش و قالیبافان در استان برشمرد و متذکر شد: باید از ظرفیت صندوق کارآفرینی امید برای اعطای وام های قرض الحسنه به قالیبافان نیز استفاده شود.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 444745

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha