حجتالاسلام جعفر پژوم، نویسنده و محقق امروز(16 اسفند) در حاشیه برگزاری سومین جشنواره شیوههای نوین تدریس معارف دین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص ترفندهای دشمن که با ایجاد شبهه و القا سوالات بسیار از دین، با استفاده از شبکههای ماهوارهای و شبکههای اجتماعی به مخاطب بهره میگیرد، اظهار کرد: شیوه بیان و تطبیق آن با رسانههای روز که در جهان نقش بسزایی برای عرضه فرهنگ دارند، مسئله مهمی است که باید مورد تحلیل قرار بگیرد.
وی گفت: در بیان واژهها و پایبند بودن به اصول و مبانی هر رشتهای از علوم، علی الخصوص علوم انسانی- اسلامی بر محوریت میراث کهن در آن رشته و به روز رسانی با استفاده از ادبیات پر معنا و مقبول عامه، مخصوصا جوانان و نوجوانان و کودکان که همگام با جاذبههای رسانه ای روز باشد، باید اهتمام بیشتری شود.
حجتالاسلام پژوم افزود: میراث کهن از اصطلاحات زمان خودش برخوردار است و این امروز نیاز آن دارد که با زبان روز عرضه شود، بدون اینکه خدشهای به اساسی و مبانی آنها وارد شود.
وی با بیان اینکه کتاب «تمهید القواعد ابن ترکه»، که در عرفان اسلامی مورد قبول همه اهل نظر است توسط آیتالله جوادی آملی تحلیل روز شده و یا کتاب «تاریخ روضه الصفا» توسط استاد زریاب خویی، تحریر جدید شده است، افزود: از این قبیل کتب که میراث ماندگار هستند و به زبان روز عرضه شده اند و بسیار قابل توجه است، باید بیشتر بهره گرفت.
حجتالاسلام پژوم، همچنین برگزاری جشنواره شیوههای نوین تدریس معارف دین را در بروز رسانی تبلیغ دینی موثر دانست و تصریح کرد: بهتر است قبل از برگزاری این گونه همایشها با استفاده از صاحبنظران به صورت کتاب و سایر رسانههای مجازی رهاورد و حاصل این همایشها عرضه شود تا اهمیت این همایشها پربارتر شده و بعدها توسط دبیرخانههای اینگونه همایش پیگیری شود و یکباره رها نشوند تا حداکثر استفاده را جامعه از این همایشها، ببرد.
وی در ادامه اذعان کرد: ضرورت استفاده از ابزار نوین جهت انتقال مفاهیم دین بر کسی پوشیده نیست و بسیار لازم است.
حجتالاسلام پژوم، با بیان اینکه ذات نایافته از هستی بخش، کی تواند که شود هستی بخش، اضافه کرد: مهم این است که باید بر اساس آیه شریفه قرآن که میفرماید«هر چیزی را از اهلش بپرسید»در این شیوه نیز باید از صاحبنظران و اهل فن استفاده شود.
پایان پیام/
نظر شما