حجتالاسلام وعد مراد بیگی، مدیر حوزه علمیه صاحبالزمان(عج) شهر ایلام، صبح امروز(16 اسفند) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: مسجد در سیره پیامبر(ص) از جایگاه و اهمیت والایی برخوردار است و در زمانی که به مدینه هجرت کردند، اولین کار ایشان، ساخت مسجد قبا بود و در مدینه نیز مسجدی که بعدها به مسجدالنبی معروف شد ساخته شد.
وی، افزود: تمام برنامهریزیهای و اطلاعرسانی در داخل مسجد انجام میگرفت، این سیره پیامبر(ص) اهمیت و جایگاه مرکزی و هستهای مسجد را به همه ما نشان میدهد که مسجد جایگاهی برای تحول، پیشرفت، رسیدن به کمال و تعالی است.
مدیر حوزه علمیه صاحبالزمان(عج) شهر ایلام، تصریح کرد: در زمان امیرالمؤمنین(ع) هم بر اساس همین سیره پیامبر(ص) سیره علوی بنانهاده شد و مسجد کوفه محور در حاکمیت علوی تبدیل و بسیاری از فعالیتها و برنامههای دین مبین اسلام از مسجد هم بهعنوان جایگاه عبادت و هممحور وحدت و تصمیمگیریها صورت میگرفته است.
حجتالاسلام مرادبیگی، ابراز کرد: بر این اساس مسجد باید هم ایجاد تحول در جامعه کند و هم موجب تحول فردی، اجتماعی و سیاسی شود، در انقلاب اسلامی ایران بر اساس سیره نبوی و علوی، مسجد هسته اساسی انقلاب اسلامی قرار داده شد.
وی، بیان کرد: راهپیمایی هایی انقلاب اسلامی از مسجد شروع و اطلاعرسانیها در مسجد بود، افشاگریهای و بصیرت افزایی در مسجد صورت میگرفت هماندیشی انقلابیون که هسته اساسی مبارزان در شهرها و قصبات بودند، در خود مسجد تصمیمات را اجرایی میکردند.
مدیر حوزه علمیه صاحبالزمان(عج) شهر ایلام، یادآور شد: مسجد نقش مهمی در مسائل انقلاب داشت و انقلاب از مساجد شروع شد و اگر بخواهیم انقلاب را تقویت کرده و انقلاب اسلامی به آن بخش متعالی خود برسد باید به مسجد توجه ویژهای بشود، جذب جوانان در مساجد یک از مسائل مهم انقلاب اسلامی است.
حجتالاسلام مرادبیگی، بیان کرد: بصیرت افزایی برای جوانان و مردم باید در خود مسجد صورت گیرد و این در تقویت درخت تنومند ایران اسلامی، میتواند نقش مؤثری داشته باشد و اگر غیرازاین مسئله لحاظ شود، به بخش جوان و اجتماعی جامعه ضربه وارد میشود و درنتیجه انقلاب آسیب خواهد دید.
وی، با اشاره به اینکه بر اساس آیه قرآن کریم، آباد کردن مساجد فقط مربوط به بخش فیزیکی نیست، افزود: آبادی مساجد و خانه خدا در این است که مسجد اثربخش باشد و بتواند زمینه تعالی و زمینه کسب کمالات را برای جامعه ایجاد کند، مساجد محور تفسیر قرآن باشد و شناخت قرآن و سیره ائمه اطهار(ع) و جریانات صدر اسلام برای مردم در مساجد تحقق پیدا کند و مسجد خودش را یک حرکت فرهنگی نشان دهد.
مدیر حوزه علمیه صاحبالزمان(عج) شهر ایلام، بابیان اینکه مسجد مؤثر، آن مسجدی است که بهروز باشد، تصریح کرد: مسجد ازنظر اسلام، مسجدی است که بتواند جماعتی که در آن حاضر میشوند را ازنظر همه امور فرهنگی، سیاسی، دینی و اجتماعی اغنا کند و رسالت کانونهای فرهنگی و هنری هم در این راستا است.
حجتالاسلام مرادبیگی، گفت: اغنا بخشی به جوانان از نظر همه مسائل فرهنگی، دینی و اجتماعی، شبهه زدایی و تعالی جامعه رسالتی است که کانونهای فرهنگی دارند که برای این مهم، نیاز است به لحاظ سختافزاری و محصولات فرهنگی بتوانند مساجد را بهروز کنند و در بخش نرمافزاری نیز وجود روحانی مؤثر و آگاه به مسائل فرهنگی و مسائل روز مسائل دینی است که جوان به آن نیاز ضروری دارد.
وی، بیان کرد: بنابراین اگر کانونهای فرهنگی و هنری در غیر این مسر حرکت کند به آن رسالت خود نتوانسته عمل کند، خوشبختانه از فعالیتها، آمارها و اخباری که در خصوص کانونهای فرهنگی و هنری وجود دارد انشاء الله مسیر پیشرفت را در پیش دارند.
مدیر حوزه علمیه صاحبالزمان(عج) شهر ایلام، بابیان اینکه نگاه در کانونهای فرهنگی و هنری باید نگاه دقیق فرهنگی باشد، ابراز کرد: با توجه تأکیدات مقام معظم رهبری و شعار سال جاری با عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیرت جهادی، کانونهای فرهنگی و هنری نقش و وظیفه سنگینی در تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری بر عهدهدارند.
حجتالاسلام مرادبیگی، اظهار کرد: کانون فرهنگی و هنری میتواند موفق باشد که در ارائه فرهنگ دینی بیشترین تلاش را داشته باشد و یکی از راهکارهای فعالیت بهتر کانونهای فرهنگی و هنری این است که بتوانند به حوزههای علمیه شهرستانهای مربوطه وصل شوند و بتوانند در بحث تبلیغ فرهنگی دینی از حوزه بهترین استفادهها را داشته باشند.
وی، با تأکید بر اینکه روح مسجد به روحانی است، تصریح کرد: اگر در مسجدی، روحانی نباشد، میشود که این تعبیر را به کاربرد که همانند جسم بدون روح است و برای جذب جوانان به مساجد، شخص روحانی و مبلغ مذهبی میتواند رابطه صحیح با جوان برقرار کند و سؤالاتی که بهعنوان شبهه در ذهن جوان شکل میگیرد، جواب اغنایی بدهد.
مدیر حوزه علمیه صاحبالزمان(عج) شهر ایلام، یادآور شد: روحانی و طلاب باید بهگونهای با جوانان برخورد کنند که بین خود جوان فاصلهای را نبیند و جوان را در کارهای مسجد و برنامهها و فعالیتهای فرهنگی و دینی بهعنوان یک رکن اصلی سهیم بداند.
حجتالاسلام مرادبیگی، در پایان خاطرنشان کرد: کانونهای فرهنگی و هنری ظرفیت مناسبی در راستای فعالیتهای فرهنگی و رونق بخشیدن به مساجد هستند که میتوانند با ارائه برنامههای فرهنگی موجبات گردهمایی جوانان را فراهم کنند.
پایان پیام/
نظر شما