به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، ساسان علی نژاد، مدیرکل محیط زیست گلستان، پس از چهار سال سکوت امروز (18 خرداد) در جمع خبرنگاران گفت: با نگاهی کوتاه در برنامه توسعه کشور، شرح وظایف با توجه به نیازمندی جامعه افزایش پیدا کرده است اما هنوز ساختار و اعتبارات به روز نشده است و وظیفه مندی ما با اعتبارات و ساختار تشکیلاتی همخوانی ندارد.
وی افزود: اگر وظایف تخصصی محیط زیست را با ساختار موجود محیط انسانی و طبیعی مقایسه کنیم با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه هستیم و اگر بخواهیم به شرح وظایف خود به خوبی عمل کنیم به پنج برابر وضع موجود، نیروی انسانی نیاز داریم.
علی نژاد، در خصوص مدیریت تالاب ها، تصریح کرد: تالاب ها از پناسیل های بالایی برخوردار هستند و اگر درست بهره وری نشوند دچار آسیب های جدی خواهند شد.
به گفته وی، حفاظت و مدیریت از این پتانسیل امری است مستمر که با کوچک ترین نابخردی با مشکلاتی مواجه می شود که ترمیم آن ها سخت و غیر ممکن است.
علی نژاد با اشاره به چالش کم آبی تالاب ها، افزود: در همه جای ایران کم آبی وجود دارد و مهم ترین چالش تالاب های گلستان اقلیم و مدیریت غلط است و اعتبارات تخصیص یافته کافی نیست.
وی در خصوص جاده ابر، خاطرنشان کرد: مردم خواسته هایی دارند که نمی شود جلوی این خواسته ها را گرفت، هر چند جاده سازی نیازمند مطالعه و ارائه گزارش ارزیابی است.
علی نژاد ادامه داد: هر پروژه ای باید شناسنامه فنی، اقتصادی و اجتماعی داشته باشد و اگر ما عادت کنیم که در مسیر قانون حرکت کنیم هیچ مشکلی پیش نمی آید و جاده جدید فعلاً الزامی ندارد.
مدیرکل محیط زیست گلستان گفت: جنگل های هیرکانی قابل تکرار نیستند و دارای ارزش های اکوسیستمی بالایی هستند.
علی نژاد اضافه کرد: پارک ملی گلستان به عنوان یک ذخیره گاه زیست کره با چالش های مختلفی روبرواست و در اطراف این پارک با کاربری های صورت گرفته وحوش به داخل منطقه پارک هجوم آورده اند و با هجوم حیات وحش به این منطقه حتی اگر انسان هم دست به تخریب نزند، خود این وحوش باعث تخریب می شوند.
وی تصریح کرد: شرایط اقلیم، شکار بی رویه و آتش سوزی ها نیز در روند از بین رفتن پارک ملی گلستان موثر هستند.
علی نژاد یادآورشد: مناطق تحت مدیریت این سازمان تحت فشار هستند اما ما سعی می کنیم با کمک مردم به حیات این مناطق ادامه دهیم و برای احیای مناطق تخریب شده از آنها استفاده کنیم.
وی افزود: تمامی مناطق تحت مدیریت سازمان به دلیل حالت جزیره ای بودن تحت فشار هستند اما نشان داده اند که قابلیت پایداری در برابر این فشارها را دارند.
علی نژاد با تاکید بر اینکه گفته می شود جزیره آشوراده به مثابه جزیره کیش است، تصریح کرد: این فرضیه غلطی است، ما ازآشوراده چه می خواهیم؟ توقعات و اهداف برنامه ها باید بر اساس قابلیت باشد و باید از این جزیره استفاده پایدار کنیم.
پایان پیام/
نظر شما