محمود حکیمی، نویسنده کتاب و پژوهشگر در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه گاهی اوقات ما در نهضتهای اسلامی در کشورهای مختلف بحث میکنیم، میتوانیم از زبان شخصیتهای داستانی که خودمان تخیلی پدید آوردیم مطالبی را بنویسیم و بیان کنیم، اظهار کرد: در نوشتن مطالب و داستانهایی درباره زندگانی ائمه اطهار(علیه السلام) نباید و نمی توانیم به تخیل مراجعه کنیم، چرا که مطالبی را که از خودمان بگوییم که اصلاً چنین چیزی اتفاق نیفتاده ممکن است نویسندگان دیگر از آن اقتباس کنند و خوانندهای که کتاب را میخواند آن مطلب برای آن شخص به صورت حقیقت در آید.
وی تصریح کرد: مطالبی که راجع به تاریخ اسلام به ویژه از زندگانی حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه اطهار(علیهم السلام) و یا صحابه دیگر مانند عمار یاسر و ابوذر مینویسم باید حتماً مدرک تاریخی داشته باشد و تخیل نباشد.
این نویسنده کتاب داستانهای دینی با بیان اینکه بخش عمدهای از جمعیت کشور را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند، افزود: کودکان و نوجوانان به داستانهای دینی خیلی علاقه دارند و ما میتوانیم بسیاری از آموزههای دینی را از زبان قهرمانان داستان خود به نوجوانان بگوییم که خیلی استقبال میشود و اثر گذار است.
حکیمی با اشاره به اینکه شهید مطهری یکی از مشوقین بنده در نویسندگی بود، اضافه کرد: در نوشتن داستانها و مطالب دینی در مجله « مکتب اسلام» آن بزرگوار مرا مورد محبتشان قرار میداد و من در نوشتن مطالب از کتاب « خدمات متقابل اسلام و ایران» آن اندیشمند بهره گرفتم.
وی اضافه کرد: داستان اگر به صورت جذاب نوشته شود از سوی نوجوانان خیلی استقبال می شود، تجربه من نشان داده که حتی بزرگسالان نیز از اینگونه نوشتهها استفاده میکنند.
حکیمی با بیان اینکه باید شخصیتهای بزرگ ملی را در قالب داستان به کودکان و نوجوانان معرفی کنیم، گفت: یکی از شخصیتهای تاریخ ایران امیر کبیر است که کتاب داستانهای « زندگانی امیر کبیر» من به چاپ چهارم رسید و دفتر نشر فرهنگ اسلامی آن را منتشر کرد.
پایان پیام/
نظر شما