به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم سوگواری ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) در دفتر آیت الله سید محمدسعید حکیم از مراجع تقلید شیعه با حضور نمایندگان برخی از مراجع تقلید، علما، فضلا و همچنین گروه هایی از مردم در تهران برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سید محمد باقر آیت میردامادی نماینده آیت الله نوری همدانی در تهران و نماینده آیت الله مرعشی نجفی (ره) در مسجد امام رضا (ع) با بیان اینکه سوره مبارکه کوثر، کوچکترین سور قرآن است که 9 کلمه و 42 حرف دارد، خاطرنشان کرد: این سوره علیرغم کوچک بودنش، جزو سوره های بسیار باعظمت و معجزه باقیه پیغمبر (ص) است.
وی ادامه داد: خداوند در این سوره 2 خبر به پیامبر (ص) می دهد که در آن زمان باورش خیلی سخت بود: خبر اول اینکه حضرت صاحب فرزندی می شود که فرزندان کثیری خواهد داشت و نسلشان تا قیام قیامت باقی خواد بود و خبر دوم اینکه دشمنان رسول الله (ص) مقطوع النسل خواهند شد و نامی از آنان باقی نخواهد ماند.
نماینده آیت الله نوری همدانی با اشاره به اینکه مردم پیامبر را مورد آزار و اذیت قرار داده و می گفتند بعد از رحلت ایشان در خانه اش بسته خواهد شد، اظهار داشت: علامه طباطبایی در تفسیر المیزان 26 معنی برای کوثر ارایه می کند و سرانجام تاکید دارد "به نظر من بهترین تفسیر برای این سوره حضرت فاطمه زهرا (س) است".
وی با بیان اینکه خداوند به پیغمبر (ص) می گوید ما به تو فرزندی می دهیم که عالم از اولادش پر خواهند شد، گفت: امروزه در سراسر جهان شاهد تحقق این وعده الهی هستیم در حالی که هیچ نسلی از دشمنان رسول الله (ص) مانند ابوجهل، ابولهب، یزید و ... وجود ندارد و اگر وجود داشته باشد نام و نشانی از آنان نیست.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی ادامه داد: این یک معجزه است که با وجود دشمنی همیشگی با اهل بیت و فرزندان آنان و حتی سلسله سادات، امروزه در سراسر جهان و حتی کشورهای غیرمسلمان شاهد وجود گروه های بسیاری از شیعیان و سادات هستیم.
وی با اشاره به اینکه برخی از علما کتبی تنها درباره همین سوره کوثر نوشته اند، خاطرنشان کرد: فضایل حضرت زهرا (س) بسیار زیاد است از جمله می توان به حدیث کساء اشاره کرد که طی آن خداوند برای اشاره به اسامی پنج تنی که در زیر کساء قرار گرفتند ابتدا نام حضرت فاطمه (س) را می آورد: «هم فاطمه و ابوها و بعلها و بنیها»؛ در حالی که معمولا برای معرفی بزرگان یک جمع با معرفی بزرگترین و برجسته ترین آنها شروع می کنند اما خداوند در معرفی پنج تن آل عبا از حضرت فاطمه (س) شروع می کند.
نماینده آیت الله نوری همدانی افزود: در بحارالانوار روایت شده که اگر علی نبود همسری برای زهرا (س) پیدا نمی شد؛ همچنان که بعد از شهادت حضرت امیرالمومنین علی (ع) ازدواج کردند اما هیچ شخصی به غیر از علی (ع) لیاقت ازدواج با حضرت زهرا را نداشت:
حق چو ندید همسرش در همه ممکنات از او لازم و واجب آمدش حیدر آورد
آورد از کجا و کی مادر دهر اینچنین فاطمه ای که مظهرش قدرت داور آورد
وی با اشاره به اینکه هر که حضرت زهرا (س) را می دید یاد خدا می افتاد، خاطرنشان کرد: حضرت زهرا (س) دارای فضایل بسیاری بودند از جمله اینکه قبل و در بدو تولد صحبت می کردند.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی در پایان گفت: حضرت زهرا (س)، امیرالمومنین علی (ع) و حسنین آنقدر دارای شخصیت عظیمی هستند که قرآن در وصف آنان می فرماید پس از اطعام یتیم، مسکین و اسیر اجازه نمی دادند از آنها تشکر شود؛ یعنی نه تنها با وجود شدت گرسنگی، غذای خود را تقدیم کردند بلکه حتی اجازه سپاسگزاری را به یتیم، مسکین و اسیر نمی دادند.
پایان پیام/
نظر شما