روش های تبلیغ دین مطابق با مقتضیات زمان باشد

خبرگزاری شبستان: رئیس مدرسه عالی تفسیر قرآن با بیان اینکه قرآن هیچگاه تازگی خود را از دست نمی‌دهد، گفت: باید روش‌های نوین تبلیغ و راه‌های انتقال کلام الهی بر اساس زمان و تمدن حاکم به نسل‌ها انتقال داده شود.

حجت الاسلام سید مرتضی میرکتولی، رئیس مدرسه عالی تفسیر قرآن کریم در حاشیه جشنواه شیوه‌های نوین تدریس معارف دین در مجتمع شهید مطهری انزلی به خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان گفت: قرآن کریم کلام الهی است که برای آبادانی و حیات قلب تک تک انسان‌های عالم نازل شده است حضرت حق با اینکه این قرآن را ابتدا بر قلب پیامبر نازل کرد، اما مقصد اصلی این کلام را دل‌های همه عالمیان معرفی می‌کند و می‌فرماید:« وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نزّل الیهم. ما این معجره جاویدان را بر قلب تو نازل کردیم تا این آیات را برای همه انسان‌ها تبیین و تفسیر کنی

وی بابیان اینکه مقصد اصلی قرآن احیا نفوذ بر جان‌ها و قلوب همه ملت‌ها در همه عصرها و بر همه نسل‌هاست، تصریح کرد: قرآن دارای دو نزول است یکی بر قلب پیامبر که خاتم الانبیاء(صلی الله علیه و آله) است و نزول دوم بر قلب آدمیان در همه عصرها و بر همه نسل‌ها.

باید از زبان گویا برای انتقال مفاهیم الهی به نسل جدید استفاده کنیم

حجت الاسلام میرکتولی با اشاره به اینکه قرآن تازگی خود را از دست نمی‌دهد اما باید روش‌های نوین تبلیغ و راه‌های انتقال کلام الهی را بر اساس زمان و تمدن حاکم به نسل‌ها انتقال دهیم افزود: مسئله رو به زمان بسیار مهم است ما باید با روش نوین و همگام با زمان، احکام الهی و معارف الهی را به مردم انتقال دهیم.

وی با تاکید بر اینکه امروز باید از زبان گویا برای انتقال مفاهیم الهی به نسل جدید استفاده کنیم اذعان کرد: امروز هنر هفتم، سینما، اینترنت، فضای مجازی و ابزار نوین، بهترین ابزار برای ارتباط با جوانان، نوجوانان و کودکان و میانسالان است و نباید از آنها غافل شویم.

حجت الاسلام میرکتولی اضافه کرد: استکبار جهانی امروز در برابر تفکر لیبرال سرمایه گذاری خود هیچ چیزی را به عنوان نقطه مقابل نمی‌بیند، تنها نیروی توانمندی که در برابر خود می‌بیند تفکر اسلامی عقلانی با دکترین مهدویت شیعه است و برای از بین بردن این تفکر پویا و تاثیر قرآن بر جان‌ها از همه ابزارهای پوسیده و نوین استفاده می‌کند، ما هم برای مقابله با هجمه فرهنگی غرب و شبیه خوان فرهنگی از همه ابزارها استفاده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه منبر رسانه گویایی است اذعان کرد: این رسانه هزار سال فعال است اما این یکی از ابزارهاست نه تمام ابزارها، به تعبیر شهید مطهری ما باید برای تبیین احکام الهی کلاس‌ها با سطوح متفاوت و توانمندی‌های مختلف داشته باشیم، ما برای آموزش وحیانی الهی سه مقطع داریم همان سه مقطع که در آموزش همه علوم است، آموزش عمومی، آموزش تخصصی و آموزش‌های خاص.

با ارتقا دانش و فرهنگ اجتماع به سمت آموزش‌های تخصصی پیش رویم

حجت الاسلام میرکتولی با بیان اینکه ما در این 30 سال انقلاب بیشتر بر روی آموزش‌های عمومی کار کردیم افزود: باید با ارتقا دانش و فرهنگ اجتماع به سمت آموزش‌های تخصصی پیش رویم و فقط افرادی که از توانمندی و استعداد خاص برخوردار هستند خود را برای دریافت معارف عالی اسلام در سطوح خاص آماده کنند و حوزه‌های ما هم باید در این عرصه توانمند شوند.

وی با بیان اینکه آیت الله قربانی کتاب به سوی جهان ابدی را تحت نظر علامه طباطبایی با زبان روز و ادبیات روز تدوین کرد افزود: آیت الله قربانی معارف قرآن و مبانی اساسی اسلام و مقررات اسلام را در کتاب آیات الاحکام با نگاه و رویکرد اجتهادی به بحث گذارد و این کتاب را به دنیا معرفی کرد.

استاد تفسیر مجمع عالی تفسیر قرآن افزود: امروز حوزه‌های ما به چنین شخصیت‌هایی نیاز دارد که هم برای کودکان کتاب بنویسند مثل شهید مطهری و هم برای انجمن پزشکان مسلمان بحث‌های توحیدی، رسالت شناسی و هستی شناسی بگذارد و در عرصه اندیشه دینی کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم را تدوین کند و تحویل دنیای علم دهد.

وی تاکیدکرد: روحانیت باید مقتضیات زمان را بشناسد و بر اساس نیازهای روز و تمدن رایج و امروز زمان معارف وحیانی را برای استفاده عموم، خواص و نسل‌های ویژه مورد بهره برداری قرار دهد.

حجت الاسلام میرکتولی تصریح کرد: جا دارد از دست اندرکاران جشنواره شیوه‌های نوین تدریس معارف دین تشکر کنم که با یک نگاه جامع و فراگیر چشم انداز خوبی در سطح کشور دارند و در عرصه مطبوعات، صدا و سیما و عرصه فرهنگی ارائه می‌دهند و این یک نگاه ویژه است که باید به محافل دینی و فرهنگی جامعه تزریق شود.

وی خاطرنشان کرد: این همایش و امثال آن می‌تواند کمک شایانی به دانشمندان برای مقابله با هجمه‌های سنگین در عرصه پژوهش باشد.

پایان پیام/

کد خبر 444401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha