زهرا شمشادی، مدیرعامل جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست گیلان، امروز(14 اسفند) در حاشیه نواخته شدن زنگ طبیعت و کاشت نهال در مدرسه سبز مهدیه پستک رشت به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: طرح مدرسه سبز یکی از پروژههایی است که در دو مدرسه کوثر و مهدیه پستک رشت با هدف فعالیتهای آموزشی با مولفه های مشخص اجرا میشود.
وی با برشمردن تعدادی از این مولفهها از جمله داشتن باغچه سبز، بوفه غذای سبز، سامانههای محیط زیستی برای دانش آموزان، محل تفکیک زباله در مدارس برای دانش آموزان، اظهار کرد: همه آنچه که در ارتقای آموزشهای محیط زیستی برای دانش آموزان و خانواده هایشان بکار میآید در اینگونه مدارس دنبال میکنیم.
شمشادی آموزش را لازمه حفظ فرهنگ دانست و بیان کرد: آنچه که در کودکی در انسان ریشه کند به سختی از او جدا میشود و اینگونه فرهنگ سازی برای حفظ منابع طبیعی و رساندن آن به نسلهای بعد واجب است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سه سال از فعالیت جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست گیلان میگذرد، انجام طرح مدرسه سبز در گیلان را یکی از کارهای بزرگ این جمعیت دانست و خواستار توجه بیشتر مسئولین و رسیدگی به امور دانش آموزان شد.
شمشادی که حفظ محیط زیست را در حفظ سلامت عنوان کرد، افزود: باید به عناصر اصلی هوا، آب و خاک در حفظ سلامت توجه شود و برای حفظ این عناصر باید به بنیانهای طبیعی مانند جنگل، کوهستان، دشت، باغ، گیاهان و جانوران اهمیت بدهیم.
وی در ادامه به نبود آب آشامیدنی سالم در این مدرسه اشاره و اذعان کرد: این مدرسه دارای خدمات زیادی نیست و خیلی از کارهای این مدرسه را خود دانش آموزان و معلمان انجام میدهند.
گفتنی است، دانش آموزان در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی از هنرهای دستی خود که با استفاده از وسایل دور ریختنی دایر کرده و با پلاکارتهای همچون «15 اسفند روز کاشت زندگی»،«کاشت درخت- کاشت زندگی»،«روز زندگی مبارک»،«بکاریم برای زمین» و«درخت برابر زندگی»، هفته منابع طبیعی و روز درختکاری را گرامی داشتند.
گیلان سه هزار و 700 مدرسه دارد که فقط دو مدرسه، کوثر و مهدیه پستک جزو طرح مدارس سبز هستند.
15 اسفند روز درختکاری، که با شعار «منابع طبیعی با مردم برای مردم» نیز نامگذاری شده است.
پایان پیام/
نظر شما