به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه امروز (14 اسفند) در مراسم رونمایی از موسوعه شهید ثانی که در سالن همایش های همایش های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، با بیان این که کتاب های منقح بسیار مهم هستند، عنوان کرد: مجموعه آثار جمع آوری شده از یک عالم به تصویر روشنی از یک عالم اسلامی کمک می کند.
موسوعه شهید ثانی بسیاری از استانداردهای جهانی را دارد
آیت الله آملی لاریجانی اظهار داشت: برخی از رساله های موسوعه شهید ثانی در اختیار عموم نبوده است و در این موسوعه چاپ شده است که در این زمینه، کار بسیار ارزشمندی صورت گرفته است.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: در موسوعه شهید ثانی که به چاپ رسیده است با یک قیاس می توان دریافت که برخی موارد تحقیق دراین موسوعه استفاده شده است که در طرح های منقح قبلی ذکر نشده بود که پژوهشگران می توانند از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به این که رساله های خوبی در این موسوعه وجود دارد، گفت: این اثر فاخر مانند بسیاری از آثار دیگر، ماندگار است و بسیاری از استانداردهای جهانی را دارد.
آیت الله آملی لاریجانی اضافه کرد: یکی از مزایای این اثر، شکیل بودن و ظریف بودن این مجموعه است که نسل جدید باید خدا را شاکرباشند که برای مطالعه و پژوهش می توانند از این آثار ارزشمند استفاده کنند.
آثار بزرگان دین، هویت ما را بیان می کند
رئیس قوه قضائیه با اشاره به بحث ضرورت کار در معارف دینی، عنوان کرد: امروز هم در دنیای اسلام و هم در دنیایی که در مقابل اسلام است نیاز به این داریم که در معارف دینی، کارهای گسترده تری صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: هویت حقیقی مسلمانان به آثار بزرگانی است که معارف دین را ابراز کردند و می کنند و ما برای زنده نگه داشتن این آثار، باید شناخت کامل داشته باشیم.
آیت الله آملی لاریجانی تأکید کرد: امروز در دنیایی زندگی می کنیم که به اسلام و همچنین جمهوری اسلامی ایران توجه زیادی می شود، بنابراین آنچه که عرضه می کنیم ماحصل آن چیزی است که از معارف دینی خود فهم می کنیم.
رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: آثار بزرگان دین، هویت ما را بیان می کند و غفلت از بزرگان و آثار آنان، غفلت از خودمان است، بنابراین رجوع به آثار بزرگان دین و دریافت معارف مبانی دینی از واجبات امروز است.
وی بیان کرد: برای این که اسلام در جهان تأثیرگذار باشد باید حرفی برای گفتن داشته باشیم و امروز در جهانی هستیم که بیش از گذشته احساس می کنیم که در بحث معارف دینی باید کار اشتغالی صورت بگیرد.
برای شناخت علم و مسیر تحول نیاز به تفقه در دین داریم
آیت الله آملی لاریجانی خاطرنشان ساخت: دنیای غرب در کارهای تحقیقاتی، روش های پیشرفته و قابل قبولی دارد و تعریف و تمجید از علمای اسلام، تأثیری بر دانشمندان غرب ندارد بلکه باید با استفاده از روش های جدید، آثاری ارائه دهیم که بتوانیم معارف اسلام را انتشار دهیم.
رئیس قوه قضائیه با بیان این که برای شناخت علم و مسیر تحول نیاز به تفقه در دین داریم، تصریح کرد: در بحث فروعات فقهی مشکلات زیادی وجود دارد ولی فراتر از آن این است که نسبت به همه معارف دینی توجه کنیم.
وی اظهار کرد: در بحث علوم قضا نیاز زیادی به بحث قوانین جزایی داریم، زیرا هم اکنون اساتید و افرادی هستند که اعتقاد دارند که قوانین جزایی اسلام برای دنیای امروز مناسب نیست و ما باید در این زمینه فعالیت کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی عنوان کرد: ما چه در احکام عملی اسلام و چه در اصول و نظریات کارهای زیادی صورت نگرفته است، بنابراین نیاز به مجاهده داریم تا عرضه مقبولی در دنیا داشته باشیم.
امروز، شبهات زیادی در معارف دینی وجود دارد
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: امروز، شبهات زیادی در معارف دینی وجود دارد که حوزه های علمیه و مراکز دینی باید به آنان پاسخ دهند، از جمله در مورد منبع بودن قرآن و سنت که برخی به آن اعتقاد ندارند.
وی افزود: در بحث کاریکاتورهای موهن برخی معتقدند که اگر حق آزادی بیان را قبول داریم، پس تکلیف نداریم که به آن اعتراض کنیم، در حالی که حوزه های علمیه باید در مبانی حق در اسلام پژوهش کنند که آیا می توان در امور باطل حق داشت.
آیت الله آملی لاریجانی تأکید کرد: تفقه در دین هم به لحاظ عقلانی و هم به لحاظ دینی نیاز به کار دارد و مقتضای توسعه در تفقه در دین این است که ابزار آن متناسب باشد.
استنباط در احکام نیاز به ابزار قوی دارد
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: ابزار فیزیکی تفقه در دین مانند کتبی است که در اختیار محققین است، اما باید روش های استنباطی نیز داشته باشیم که روش های استنباطی در بحث های فقهی و نظری نیاز به ابزار قوی دارد.
وی عنوان کرد: یکی از ضرورت های حوزه های علمیه، ابزار روشی است و با این ابزاری که امروز به کار می بریم نمی توانیم به آنچه که مورد نیاز جوامع امروز است دست پیدا کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی در پایان گفت: امید است سلسله مباحثی که مطرح می شود و کتبی که ارائه می شود، به رشد و تعالی در بحث استنباط احکام و معارف کمک کند و ابزار لازم برای این کار فراهم شود.
پایان پیام/
نظر شما