قرآن بزرگ‌‌‌ترین و کامل‌‌‌ترین رسانه جهان خلقت است

خبرگزاری شبستان: مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور با بیان اینکه کتاب الهی مسلمانان، موجی در فرایند انتقال پیام ایجاد کرد، تصریح کرد: قرآن کریم که بزرگ‌ترین و کامل‌ترین پیام ممکن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، محمدرضا صادق با اشاره به قدمت تولید و انتقال پیام و آغاز فرایند برقراری ارتباط با خلقت انسان، در سلسله نشست‌های بزم اندیشه که شب گذشته(۱۳ اسفند) و با موضوع فضای رسانه‌ای ایران برگزار شده بود، گفت: ضرورت تولید و انتقال پیام از ابتدا برای بشر آشکار بود، زیرا انسان برای برقراری ارتباط و رفع نیازها، مجبور به استفاده از این فرایند است.

 

وی سیر تاریخی فرایند تولید و انتقال پیام را از دوران غارنشینی تاکنون به چند دسته تقسیم کرد و افزود: تصاویری که بر دیوار غارها نقش بسته است، حاکی از انتقال پیام به شکل تصویر قبل از شکل‌گیری تمدن‌های نوین است و بعد از آن، از حدود 2500 سال پیش تا ظهور اسلام، سنگ‌نوشته‌ها، خبر از ورود خط به فرایند انتقال پیام می‌دهد.

 

مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور ظهور اسلام و نزول کتاب آسمانی مسلمانان را تحولی در تاریخ رسانه دانست و تصریح کرد: قرآن کریم که بزرگ‌ترین و کامل‌ترین پیام ممکن است، موجی در فرایند انتقال پیام ایجاد کرد که در پی آن، خط و زبان نیز تکامل یافت.

 

صادق با اشاره به شروع دوران رنسانس در اروپا، قرن شانزدهم را قرن تولد جراید نامید و افزود: در ایران و پس از پیدایش روزنامه‌ها، نشریاتی وارد فضای رسانه‌ای شدند، اما در آن زمان پیام‌ها و اخبار جریان ساز نبوده و تحت تأثیر عوامل بیرونی تهیه و تنظیم می‌شدند.

 

وی اوایل قرن بیستم که با پیدایش و فراگیری رسانه‌های صوتی و تصویری همراه بود را آغاز موج رسانه‌های نوین دانست و ادامه داد: این موج با شروع بکار شبکه جهانی اینترنت و ماهواره‌ها به اوج خود رسید و امروز نیز رسانه‌ها بر همین موج سوار هستند.

 

مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور با اشاره به فرایند تولید و انتشار پیام در ایران، از شاهنامه فردوسی به عنوان بزرگ‌ترین رسانه ایرانی یادکرد و افزود: این پیام از طریق رسانه‌هایی مانند قصه‌گویی و نقالی در کشور پهناور ایران منتشر می‌شد، در حالی هنوز صنعت چاپ و نشر در دنیا وجود نداشت.

 

صادق منبرها و مساجد را، رسانه‌های مختص به اسلام برشمرد و تصریح کرد: در هنگام پیروزی انقلاب اسلامی و پس از اینکه روزنامه‌ها زیر بار دستورات ساواک نرفته و اعتصاب را برگزیدند، علاوه بر منابر و مساجد، پیام‌های حضرت امام که به صورت مکتوب، نوار و یا سینه به سینه نقل می‌شد، به عنوان تنها رسانه‌های فعال کشور، باعث تصریح در پیروزی انقلاب اسلامی شدند.

 

وی افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی و رخت بربستن فضای اختناق از کشور، فضای جدیدی برای فعالیت رسانه‌ها ایجاد شد، اما این فضا نیز مورد سوءاستفاده برخی قرار گرفت، تاجایی که روزنامه‌ای که به رئیس جمهور متعلق بود نیز به مبانی، تفکرات و اعتقادات انقلاب اسلامی حمله می‌کرد که باعث ایجاد تنش‌هایی در جامعه شد.

 

مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور با تأکید وجود آزادی بیان در فضای رسانه‌ای کشور، اتفاقات دهه 60 و لازمه اتحاد کشور در مقابل صدام‌حسین را دلیل به وجود آمدن برخی ممیزی‌ها دانست و اظهار کرد: علی‌رغم میل باطنی، نظام با کراهت جلوی انتشار برخی مطالب را گرفت تا شکافی در پشت جبهه ایجاد نشود.

 

صادق با اشاره عملیات غرور آفرین ولفجر 10 در سال 1367 و استفاده انبوه عراق از سلاح‌های شیمیایی بر ضد رزمندگان و مردم مظلوم حلبچه، تأثیرگذارترین فرایند تولید خبر در ایران را اطلاع‌رسانی از این جنایات صدام عنوان کرد و افزود: در این زمان 319 خبرنگار خارجی را به منطقه عملیاتی اعزام کردیم تا از نزدیک جنایات رژیم بعث را لمس کنند که تصور می‌کنم موج خوبی را در جهت محکومیت بین‌المللی عراق ایجاد کرد و منجر به شناخت عراق به عنوان متجاوز و صدور قطع‌نامه‌ی پایان جنگ شد.

 

وی فضای رسانه‌ای کشور را، فضایی به دور از سخت‌گیری‌های سیاسی دانست و یادآور شد: اگر چه دولت نیز از منتقدین استقبال می‌کند، اما در مقابل باید مسئولیت‌پذیری رسانه‌ها نیز بیشتر شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 444215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha