نمایندگان مجلس شورای اسلامی از دستاوردهای کانون های مساجد می گویند

خبرگزاری شبستان: ترویج رویکردهای انقلاب، زمینه سازی برای باروری هنر اسلامی و فراهم کردن زمینه جذب مردم به مسجد از جمله دستاوردهای کانون های مساجد است که نمایندگان مجلس به ‌آن ها اذعان داشتند.

خبرگزاری شبستان: یکی از نهادهایی که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 1371 با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن فعالیت خود را ذیل نظر وزارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز نموده است ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور است. نگاهی به فعالیت های ستاد عالی کانون های مساجد کشور در سال های گذشته بیانگر این مطلب است که مساجد می توانند به عنوان پایگاه های فرهنگی اجتماعی نظام در عرصه های مختلف فعالیت کنند و با برون سپاری بسیاری از فعالیت های ارگان های دولتی به مساجد می توان زمینه رشد و شکوفایی هر چه بیشتر جامعه اسلامی را در زمینه های مختلف فراهم نمود. در آستانه سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد با نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفتگویی ترتیب دادیم و نظر آنها را در مورد دستاوردهای کانون های مساجد در سال های گذشته و اینکه باید چه برنامه هایی را دستور کار خود قرار دهند تا مطابق با نیازهای روز جوان باشد، جویا شدیم.

 

تقویت کانون ها می تواند زمینه باروری هنر اسلامی شود

محمدمهدی زاهدی، نماینده مجلس شورای اسلامی به ارزیابی فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد بعد از گذشت 20 سال فعالیت پرداخت و گفت: مسجد، پایگاه فعالیت های فرهنگی است و از مساجد تنها نمی توان برای اقامه نماز انتظار داشت.

وی با اشاره به اینکه مسجد می تواند محور فعالیت های فرهنگی به ویژه در محدوده ای که قرار دارد باشد، بیان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد که در مساجد ایجاد شده اند نقش واسطه ای دارند برای آنکه مسجد را به مرکزی فعال، پویا و جذاب برای فعالیت های جوان تبدیل کنند.

وی خاطرنشان کرد: تقویت کانون های فرهنگی هنری مساجد، می تواند موجب باروری فرهنگ غنی اسلامی شود و در کنار آنکه می تواند موجب جذب جوان به مسجد شود، می تواند آنها را با فرهنگ و هنر اسلام آشنا کند و در امر به معروف و نهی از منکر و ترویج فرهنگ نصر اسلامی نقش تأثیرگذار باشند.

  زاهدی بحث های ورزشی، مباحث قرآنی، نهج البلاغه، مباحث اخلاقی، خلاقیت، کارآفرینی را از جمله مواردی نام برد که باید مورد توجه این پایگاههای اثرگذاری دینی باشد و تصریح کرد:ایجاد رقابت میان جوانان برای فعالیت های فرهنگی هنری باید در دستور کار کانون های فرهنگی هنری باشد.لازم فعالین این مراکز در جذب افراد محل به مسجد تلاش داشته باشند.

 

 کانون های مساجد به بهترین شکل می توانند جوانان را به مسجد جذب کنند

مفید کیانی نژاد، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیرگذاری کانون های فرهنگی هنری مساجد در جذب نسل جوان به مساجد به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: نسل جوان را باید با ایجاد مراکزی همچون کانون های فرهنگی هنری مساجد به مساجد جذب کرد.

وی بیان کرد: اگر دشمن برای نسل جوان دامی را گسترده است باید با ایجاد کانون های فرهنگی هنری مساجد دشمن را در رسیدن به  اهدافش ناامید کرد زیرا که مسجد تنها مکانی برای اقامه نماز جماعت و قرائت دعای کمیل نیست.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: شاید برخی از امامان جماعات و هیئت امنای مساجد به لحاظ تفکرات سنتی و قدیمی که دارند با ایجاد کانون فرهنگی هنری در مساجد موافق نیستند اما باید گفت ایجاد کانون های فرهنگی هنری در جوار مساجد زمینه ساز شناسایی نیروهای مستعد و فعال جوان را فراهم می کند.

نماینده مردم ساوجبلاغ در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از راه های پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان جذب آنها به مراکز کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند. کانون های فرهنگی هنری با پشتیبانی مساجد می توانند با برگزاری دوره های مختلف علمی، آموزشی، فرهنگی برای نوجوانان و جوانان در جذب جوانان به این مراکز اثرگذار باشند.

وی افزود: به اعتقاد من، دولت و مجلس باید به کانون های فرهنگی هنری مساجد توجه جدی داشته باشند زیرا که کانون های مساجد، افسران فرهنگی ما را برای مبارزه با شبیخون ها و تهاجمات فرهنگی دشمن تربیت می کنند از اینرو دولت و مجلس باید اهتمام ویژه ای به کانون های مساجد داشته باشند.

 

رسالت عظیم کانون های مساجد در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن

ضرغام صادقی، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در رابطه با جایگاه کانون های مساجد به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد گفت: شکل گیری نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی بر اساس یک نگاه فرهنگی عمیق برگرفته از دین مبین اسلام بوده است.

وی با اشاره به اینکه مسئولان اجرایی باید نگاهشان در موضوع فرهنگ نگاهی عمیق، دقیق و گسترده باشد، بیان کرد: محتوای فکری و مدیریت آنها در حوزه فرهنگ باید مبتنی بر اصول فرهنگ اصیل، اسلامی و با اعتقاد راسخ و بر اساس وابستگی و دلبستگی به ارزش های اسلامی باشد.

وی با تاکید بر اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد، رسالت عظیم مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن را بر عهده دارند، اظهار کرد: اقدامات آنها در راستای استواری پایه های نظام است و همین نگاه ارزشمند برای تقویت نظام و مقوله فرهنگ باید ادامه یابد به ویژه امسال که سال فرهنگ نامگذاری شده است باید در این زمینه جهاد فرهنگی صورت گیرد.

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیرگذاری کانون های فرهنگی هنری مساجد در ابعاد مختلف خاطرنشان کرد: در بعد برون رفت از مشکلات اقتصادی کانون های فرهنگی هنری مساجد نقش مهمی داشته و دارند. اگر در کانون های مساجد فرهنگ اسلامی نهادینه و فرهنگ اقتصادی مبتنی بر اصول اسلامی برای مردم تبیین شود مشکلات و معضلات اقتصادی راحت تر قابل حل است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: کار فرهنگی در کانون های فرهنگی هنری مساجد باید با محتوای فرهنگی مبتنی بر ارزش های انقلاب و اصول تبلیغ شود که خوشبختانه کانون های فرهنگی هنری مساجد تاکنون به این رسالت توجه داشته و در این راستا حرکت کرده اند.

وی ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری مساجد با کمترین هزینه کارهای ارزشمندی را انجام داده اند اما رسالت مسئولان اجرایی این است که از لحاظ محتوا، اعتبارات و بودجه به کانون های مساجد توجه ویژه ای داشته باشند و اعتبارات و محتوای فکری را در اختیار کانون ها قرار دهند و از نیروی های انسانی مرتبط و کارشناس در این حوزه استفاده کنند و به صورت هماهنگ، رسالت ارزشمند فرهنگی را انجام دهند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مورد برنامه هایی که امروز باید مورد توجه کانون های مساجد قرار گیرد، گفت: افراد فعال در عرصه کانون های فرهنگی هنری مساجد باید بدانند که فعالیت های آنها اگرچه با هزینه های اندک اما تأثیرگذار است. در حقیقت رسالت ارزشمندی بر عهده فعالان کانون های مساجد است که شاید سختی هایی را هم به دنبال داشته باشد بنابراین نباید از انجام فعالیت فرهنگی مأیوس شوند.

 

مراکزی همچون کانون های مساجد منبع تغذیه فکری جوانان باشند

الیاس نادران، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به نقش مهم کانون‌ های فرهنگی هنری مساجد در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن اشاره کرد و گفت: از گذشته مراکزی چون مسجد و نهادهای وابسته به آن مانند کانون های فرهنگی هنری و پایگاه‌ های بسیج محل فعالیت های معنوی و اعتقادی و فرهنگی بوده اند.

وی بیان کرد: پایگاه هایی همچون کانون های فرهنگی هنری مساجد باید منبع تغذیه فکری برای نوجوانان و جوانان، میانسال و آحاد جامعه باشند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به نقش مهم مساجد از ادوار گذشته تاکنون اظهار کرد: در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس و نیز مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن، مساجد نقش قابل انکاری داشته اند، از این رو سازمان دهی و پشتیبانی از چنین مراکزی باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

نادران جذب و نگهداشت افراد خبره در این مراکز که بتواند پاسخگوی نیازهای کشور در ابعاد مختلف و آینده ساز کشور باشد از ضروریاتی است که باید مورد توجه باشد.

وی خاطر نشان کرد: برای تاثیرگذاری بیشتر این مراکز باید حمایت ها بیشتر شود، زیرا هیچ مرکزی نمی تواند به اندازه مساجد برای مردم اعتماد بخش و اطمینان بخش باشند.

 

ترویج رویکردهای انقلاب از مسیر کانون های مساجد

عباس مقتدایی، عضو هیئت رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز به خبرنگار شبستان گفت: خوشبختانه طی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تاسیس شدند و وزارت ارشاد توانست به خوبی آن ها را ساماندهی کند و اقدامات این وزارتخانه در این حوزه قابل توجه است.

وی اظهار کرد: از نظر کمی میزان کانون ها در سطح کشور آنقدر زیاد است که می توانند نوعی جهت دهی فرهنگی را متناسب با رویکردهای انقلاب اسلامی ترویج کنند و از نظر کیفی نیز البته به خوبی عمل کرده اند ولی باید همچنان در این زمینه گام های موثرتری برداشته شود.

مقتدایی تاکید کرد: در مجموع کانون ها با توجه به میزان منابع مالی که در اختیار داشته اند موفقیت آمیز حرکت کرده اند اما با توجه به محدودیت‌های مالی و گسترش کمی آنها در طول سال های گذشته امروز این نگرانی وجود دارد که اگر رسیدگی و تدبیر لازم وجود نداشته باشد ممکن است نتوانند به اهداف خود دست یابند.

وی گفت: کانون ها نیازمند مراقبت و حمایت افزون تر و تدوین ساختار هستند. متاسفانه ساختارهای مربوط به آنها آنگونه که مقرر شده بود به نتیجه نرسیده است به همین دلیل از وزیر ارشاد می خواهیم به این موضوع رسیدگی کند.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 443718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha