به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی نعمت الهی پیش از ظهر امروز (11 اسفند) در مراسم اختتامیه سومین جشنواره استانی دین در رسانه های محلی که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: ارتباطات یکی از موضوعات مهم در دنیای مدرن است به طوری که بحث ارتباط و ارتباطات ریشه در تاریخ بشریت دارد و بشر از روزی که پا به عرصه وجود گذاشته این ارتباط را از درون فردی تا برون فردی داشته است.
وی ادامه داد: بحث ارتباطات با فرهنگ رابطه ناگسستنی و عمیق دارد و علوم ارتباطات نیز به عنوان دانش جدید در مباحث آکادمیک مطرح و موثر است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین با اشاره به اقدامات غربی ها در حوزه رسانه اضافه کرد: آنها در بحث ارتباطات کارهای عمیق و گسترده ای از نظر شکلی و ماهوی انجام دادند؛ روزگاری افکار عمومی توسط رسانه ها دست کاری می شد و برای این اثرگذاری نیز اصطلاح تزریق زیرپوستی به کار می رفت.
وی توضیح داد: آرام آرام این مدل کهنه شد و تغییر کرد و جای خود را به مدل های جدیدتری داد که یک رهیافت زمینه ارتباطی بود که ارتباطات از جریان های سازمانی شروع و به گروهی و در نهایت به درون فردی می رسید اما این فرایند نیز تأثیرگذاری آن چنانی را نداشت و شکل آن تغییر کرد و از فرآیند نفوذ استفاده شد که در این مدل با نفوذ افکار، جامعه اقناع می شود.
حجت الاسلام نعمت الهی اعلام کرد: ما امروز در شرایطی هستیم که فرآیند ارتباط گیری با آحاد جامعه، ما را در شرایط خاص قرار داده و باید ارتباط گیری را در فضای اجتماع داشته باشیم و حال باید ببینیم در این فرآیند جایگاه دین کجا قرار دارد.
وی عنوان کرد: دین مجموعه ای از آداب، سنن و ارزش های آسمانی است که توسط خالق هستی به عنوان هدیه برای هدایت فرستاده شده و این دین با همه آموزه ها و جوانب در فرایند ارتباط درونی نفش مهمی را ایفا می کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین تأکید کرد: هدف دین این است که ارتباط درونی درست باشد، از این رو در این فرایند باید انسان شناسی دینی و انسان شناسی شناخت داشته باشیم.
وی با طرح این سوال که چرا در جامعه ما نقش دین کمرنگ است، اظهار کرد: ما در جامعه فرهنگ دینی، نمادها و نشانه های دینی به فراوان مشاهده می کنیم برای نمونه نماز جماعت، حج، روزه و غیره داریم اما در این حوزه با اشکالاتی مواجه هستیم و خطا در این است که بین فرهنگ دینی و تربیت دینی تفاوت قائل نشدیم در صورتی که باید به این دو تفاوت قائل بود و جامعه را تحت تربیت دینی قرار دهیم.
حجت الاسلام نعمت الهی اعلام کرد: مشاهده می شود فرد نماز می خواند ولی از طرفی دروغ نیز می گوید و کلاهبرداری نیز می کند و در واقع ظاهر فرهنگ دینی است اما تربیت دینی وجود ندارد و این تربیت دینی باید در جامعه شکل گیرد و ما باید در این بخش درست نقش خود را ایفا کنیم.
وی به نقش رسانه ها در تربیت دینی اشاره و عنوان کرد: آنها (غرب) در فضای رسانه مدیریت ادراکات، مدیریت احساسات، مدیریت تحریکات و مدیریت تصمیمات را انجام می دهند و پله پله جلو می روند و حال آیا ما توانستیم پیام خود را موثر و دقیق به مخاطب منتقل کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین افزود: ما در تولید معنا کجا هستیم، امروز تولید معنا حرف اول را می زند و ارتباط عمیق با فرهنگ برقرار می کند و کج فهمی مهمترین مشکل در حوزه مفاهم دینی در جامعه و اساسی ترین آسیب در انتقال این مفاهیم در جامعه دینی است و رسانه ها باید به این مباحث بپردازند.
وی در ادامه با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره دین در رسانه های محلی گفت: امسال، سومین سال برگزاری جشنواره دین در رسانه های محلی است و این انتظار وجود دارد که استقبال آن قدر افزایش یابد که این جشنواره به صورت منطقه ای برگزار شود.
حجت الاسلام نعمت الهی خاطر نشان کرد: برای این منظور باید سازوکار لازم فراهم شود و باید حضور و مشارکت جدی صورت گیرد تا به سمت منطقه ای شدن این برنامه حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: هدف ما از برگزاری جشنواره این است که رسانه ها بیش از پیش احساس مسئولیت کرده و از ظرفیت خود بهره گیرند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین تصریح کرد: باید بپذیریم دین مهمترین رسانه است و پیامبران بزرگترین خبرنگاران عالم بودند و باید این رسانه را به کار گرفته و استفاده کرده و مفاهیم دینی را به درستی منتقل کنیم.
پایان پیام/
نظر شما