مسئله ازدواج به موقع جوانان به اندازه­ای مهم بوده که در قانون اساسی اصلی را به خود اختصاص داده است

خبرگزاری شبستان:آیت‌الله «ابراهیم امینی» در پیامی به جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان که توسط پسر ایشان قرائت شد خواستار ورود خیرین به حوزه ازدواج جوانان شدند.

به گزارش خبرنگار شبستان در این پیام آمده است:

 

«بسم الله الرحمن الرحیم»

 جوانان عزیز و سروران گرامی سلام مخلصانه مرا از راه دور بپذیرید. بنده همواره بر مشکلات شما عزیزان به ویژه مشکلات فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی و بالاخص مشکلات مربوط به ازدواج و تشکیل خانواده شما آگاهم و شدیداً رنج می‌برم و از خداوند منان می‌ ‌خواهم که به مسئولان مربوطه توفیق عنایت فرماید که بیش از پیش در حل آن‌ها کوشش نمایند. من در این جشنواره ملی به یکی از مهم‌ترین مشکلات شما یعنی تأخیر سنین ازدواج شما که یکی از معضلات کنونی جامعه ما می‌ باشد و به مسئولان مربوطه اشارات کوتاهی حضورتان تقدیم می‌ نمایم.

قبلا به این نکته اشاره کنم که ضرورت ازدواج به موقع و تشکیل خانواده یک نیاز طبیعی است و اگر طبق معیارهای صحیح انجام بگیرد منافع فراوانی را به همراه دارد، جوانان را به تلاش و ادامه زندگی، بهره‌ مند شدن از انس خانوادگی، تولید فرزند نیک که بهترین باقیات الصالحات و یادگار گرانمایه عمر هر انسانی می‌ باشد، امیدوار و وادار می‌ سازد. از انحرافات اجتماعی و اخلاقی و بسیاری از بیماریهای جسمانی و روانی جلوگیری می‌ کند، ارزش و اهمیت ازدواج به‌موقع بر کسی پوشیده نیست که متأسفانه فرصت ذکر آن‌ها نیست. اسلام مسئولیت ازدواج را بر عهده چند گروه نهاده است:

گروه اول خود جوانان عزیز؛ ازدواج به موقع یک نیاز طبیعی است مانند نیاز به آب و غذا از مشکل پسندی و تجمل گرایی افراطی اجتناب کنید و بدون خجالت از پدر و مادرتان بخواهید که در امر ازدواج به شما کمک نمایند. پیامبر گرامی اسلام فرمود: ازدواج سنت من است هر کس در این باره کوتاهی کند از امت من نیست. (مستدرک ج14- ص152)

گروه دوم پدران و مادران؛ پیامبر گرامی اسلام فرمود: والدین سه حق بر گردن فرزند خود دارد: انتخاب نام نیک برای او، تعلیم خواندن و نوشتن به او، فراهم کردن وسیله ازدواج برای او (مکارم الاخلاق صفحه353)

گروه سوم مسئولان حکومت اسلامی؛ مسأله ازدواج به موقع جوانان به اندازه ای مهم بوده که در قانون اساسی اصلی را به خود اختصاص داده است: در اصل یکصد و دهم، قانون اساسی چنین آمده: «از آنجا که خانـواده واحد بنیـادین جامعه اسلامی است همه قـوانین و مقـررات و بـرنامه ریـزیهای مربـوطه بایـد در جهت آسان کردن تشکیل خانواده و پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی که بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.»

اکنون این سئوال مطرح می‌شود که عدالت اسلامی نسبت به پیاده کردن این اصل مهم چه مقدار عنایت نموده است؟ پاسخ آن را بر عهده خود مسئولین نظام واگذار می‌ نماییم.

گروه چهارم خیرین و ثروتمندان؛ اسلام از عموم مردم خواسته در امر ازدواج افراد مجرد کمک نمایند. در قرآن آمده: وَانکِحوا الایامی مِنکُم (سوره نـور آیه32)

امام صادق علیه السلام فرمود: هر کس در فراهم کردن ازدواج یک فرد مجرد کوشش کند در قیامت مورد عنایت و نظر خداوند سبحان قرار خواهد گرفت (وسائل الشیعـه ج 14 ص 26 )

بر کسی پوشیده نیست که اگر خیرین در این رابطه وارد میدان شوند می‌ توانند بزرگ‌ترین نقش را داشته باشند. از قبیل: تأسیس صندوقهای قرض الحسنه، در وامهای بدون بهره، تهیه مسکن، تأسیس موسسه‌ های همسریابی و دیگر امور از این قبیل.

در خاتمه لازم می‌ دانم از دانشمند گرامی جناب آقای دکتر محمود گلزاری معاون محترم ساماندهی امور جوانان در ساماندهی امر ورزش و ازدواج جوانان، و همکارانشان در پویایی این جشنواره ارزشمند تشکر نمایم و توفیق هر چه بیشترشان را از خداوند منان خواستارم.

 

پایان پیام/

کد خبر 443238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha