شیوه‌های نوین انتقال معارف دین بايد پاسخگوی نیازهای آموزشی جامعه باشد

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد مازندران گفت: شیوه‌های نوین انتقال معارف دین بايد منجر به تحول نظام آموزشی و پاسخگوی نیازهای آموزشی جامعه باشد و موجب كاهش آسيب‌ها، ناهنجاري‌هاي اجتماعي و تقويت باورهاي ديني و سبك زندگي ديني گردد.

محمد فوقی، مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد مازندران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان با اشاره به برگزاری جشنواره شیوه‌های نوین تدریس معارف دین در گیلان اظهار کرد:‌ رسانه‌های مدرن در فرهنگ غرب متولد شده و نوع به کارگیری آنها در حوزه‌های فرهنگی و جغرافیایی دیگر فرهنگ‌ها از جمله ایران، نیازمند بازشناسی و سعی در بومی کردن آن است؛ تا این اتفاق نیفتد، هرگونه تلاش برای انتقال موفق مفاهیم ديني و فرهنگی در جغرافیای نوین امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی، حجم و میزان طرح مسائل دینی در کنار شیوه ارائه آن را یکی از نکات مهم در تبلیغ موفق دین و رسانه دانست و افزود: اگر حجم مباحث دینی به صورت مستقیم خارج از حوصله مخاطب باشد، چه بسا دلزدگی‌ ایجاد ‌کند و سبب فاصله‌گیری مخاطب از کل برنامه‌های دینی شود.

فوقی ادامه داد: شیوه‌های نوین انتقال معارف دین بايد منجر به تحول نظام آموزشی و پاسخگوی نیازهای آموزشی جامعه باشد و موجب كاهش آسيب‌ها، ناهنجاري‌هاي اجتماعي و تقويت باورهاي ديني و سبك زندگي ديني گردد.

وی با بیان اینکه جشنواره شیوه‌های نوین تدریس بايد آغازی برای راه‌های طی نشده تبلیغ دین باشد افزود: دستاوردهاي اين جشنواره پاسخگوی نياز نهادهاي آموزشي باشد و زيبائي‌هاي دين با تنوع و جاذبه‌هاي خاص براي نسل نوجوان و جوان تبيين شود.

مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد گیلان يكي از توطئه‌هاي دشمن را ايجاد شبهات بسيار از دين دانست تا حجم سوالات بسياري را به مخاطب القاء دهد و اذعان کرد: دشمن براي اين امر از شبكه‌هاي مجازي بهره مي‌برد ما چگونه مي‌توانيم از اين شبكه‌هاي اجتماعي براي پاسخ گويي به شبهات و تبليغ امور ديني بهره بگيريم.

وی تصریح کرد: امروزه گستره و حیطه نفوذ روزافزون و فراگیر تکنولوژی‌های نوین ارتباطاتی، در اضلاع و ابعاد مختلف، تمام حوزه‌های گوناگون زندگی اجتماعی جوامع بشری را با تحولات و تغییرات، حیات اجتماعی و آرامش روحی انسان با چالش‌ها و تغییرات روبرو كرده است که به هیچ عنوان توجیهی برای چشم پوشی و نادیده انگاشتن آن وجود ندارد و برای تبادل اطلاعات و انتقال مفاهیم و محتوای هدفمند بايد مورد استفاده قرار گيرد كه قابليت، ظرفيت، بصيرت و چشم نافذ براي حضور در اين فضاها لازم است.

فوقی با بیان اینکه جهان غرب با تمام توان و ابزار مختلف در حال بسط و گسترش فرهنگ خود برای غالب شدن بر دیگر اندیشه‌ها و افکار کشورهای مشرق زمین، بویژه جهان اسلام است، خاطرنشان کرد: با توجه به اينكه ما مسلمانان امت پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(صلي الله عليه وآله )هستيم و آن حضرت را به جهت اينكه همانند یک پزشک و طبیب به دنبال بیماران روحی و روانی می‌گشتند و تنها منتظر مراجعه آنها برای درمان نبودند و پیشقدم برای درمان می‌شدند، «طبیب ادوار مطبه» می‌نامیدند از اين رو با توجه به گستردگی تکنولوژی مدرن و حضور شبکه‌های اجتماعي كه در فضای مجازی آسیب‌های فکری، اجتماعی و انحرافی را ايجاد كرده باید خود به دنبال درمان بیماری و رفع آسیب‌های روحی و روانی و... باشیم و آموزه‌هاي ناب اسلام محمدي و معارف دين را از مساجد بياموزيم.

وی تصریح کرد: با توجه به حضور گسترده نوجوانان و جوانان در فضای مجازی بايد محتوای غنی اسلامی و فرهنگ اصیل ایرانی را برای توجه و آشنایی بیشتر کاربران جویای حق و تشنه آموزه های ناب اسلامی، فراهم كنیم كه در اين خصوص با توجه به توطئه‌هاي دشمنان اسلام درجهت كمرنگ كردن اعتقادات ديني نسل جوان، تعلل و غیبت، مطمئناً لطمات و صدمات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت و اين جهت دهي معنوي روحانيت و ائمه جماعات مساجد را مي طلبد كه كام تشنه آنان را سيراب نمايند و جامعيت و جهان شمولي اسلام براي همه عصرها و نسل ها تبيين کنند.

پايان پيام/

کد خبر 443199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha