به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، داود زارع، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان امروز(10 اسفند) در دیدار با استاندار گیلان در دفتر کار استاندار اظهارکرد: گیلان دارای جنگلهای بسیار غنی است و در حفاظت از این منابع طبیعی همگان باید کوشا باشند.
وی با بیان اینکه در روایات همواره به قطع نکردن درختان اشاره شده است گفت: در آیات و روایات آمده است: «اگر فردی از قطع درختان پرهیز کند عمرش طولانی خواهد شد» و یا در جای دیگر آمده است«دیدن طبیعت بینایی چشم را زیاد می کند.»
زارع اذعان کرد: گیلان دارای جنگلهای هیرکانی است که با مدیریت نکردن در این بخش شاهد خسارات جبران ناپذیری خواهیم شد.
وی تصریح کرد: 400 هزار هکتار منابع طبیعی برای اجرای طرح در گیلان شناسایی شده است که از این تعداد یکصدو 50 هزار هکتار بهره برداری اصولی شده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: 10 مورد پارک جنگلی در گیلان شناسایی شده است که مهمترین این پارکها، پارک جنگلی سروان رشت و پارک جنگلی قلعه رودخان است که سالانه پذیرای هزاران گردشگر از اقصی نقاط کشور و حتی
جهان است.
زارع به حفاظت جنگل اشاره کرد و گفت: یگان حفاظت، منابع طبیعی توانسته است 800 هکتار از اراضی جنگل را رفع تصرف کند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: یک هزار هکتار از منابع طبیعی برای تولید زیتون واگذار شد و نیز یک هزار و 200 هکتار از جهت تولیدات صنعتی و سه هزار هکتار جهت تولیدات شیلاتی قابل واگذاری است که 500 هکتار اکنون جهت پرورش
ماهی واگذار شده است.
این مقام مسئول به زراعت چوب در گیلان اشاره کرد و افزود: 60هزار هکتار از زمینهای طبیعی گیلان زیر کشت صنوبر رفته که 12 هزار خانوار سالانه از این منابع بهره مند شده و سالانه 15 میلیون تومان از این زارعت سود حاصل میشود.
زارع در ادامه اظهار کرد: فرهنگ سازی منابع طبیعی، مشارکت مردمی در حفظ و حراست، آبخیزداری و طرح چند منظوره هیرکانی از ویژه برنامه های امسال اداره کل بود.
این مقا مسئول به ویژه برنامههای هفته منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: نواختن زنگ طبیعت، جشن درختکاری، توزیع یک میلیون و500 هزار نهال در گیلان، افتتاح مقر اطفای حریق، ارائه مقاله، اجرای مسابقه ورزشی، گلباران مزار
شهدا و بازدید از پروژههای آبخیزداری و توزیع بستههای آموزشی و ترویجی و غیره از جمله مهمترین برنامههای هفته منابع طبیعی در گیلان است.
این مقام مسئول از منقرض شدن درختان شمشاد در گیلان خبرداد و گفت: از سال 89 بیماری آفت در درختان شمشاد گیلان ایجاد شده است که بر اثر آن شمشادهای گیلان خشک شده و اگر در این راستا اعتبارات مناسبی
تخصیص نیابد شاهد انقراض شمشاد در گیلان خواهیم بود.
پایان پیام/
نظر شما