به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام محمد محمدحسینی ظهر امروز (10 اسفند) در نشست سبک زندگی اسلامی که در سالن اجتماعات دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی قزوین برگزار شد، بیان کرد: بهترین سبک مقابله کننده با تعارض در خانواده، رفق و مدارا است که یکی از اصول اخلاقی اسلام بوده که مورد تأکید قرآن و پیشوایان دین است و موجب بهبود روابط اجتماعی و خانوادگی می شود.
وی ادامه داد: مدارا و ایمان رابطه تنگاتنگی با هم دارند زیرا کسی که با ایمان باشد، به طور حتم با افراد و اطرافیان مدارا می کند و سمبل انسان عاقل و با ایمان، مدارا کردن است.
مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین با اشاره به اهمیت اخلاق اضافه کرد: اخلاق در دین اسلام بسیار مورد تأکید است و در واقع نماز که ستون دین است، زمانی صحیح است که در اخلاق فرد نیز اثرگذار باشد.
وی عنوان کرد: مدارا با عقل نیز رابطه دارد زیرا افراد عاقل اهل مدارا هستند؛ مدارا در سیره انبیا دیده می شود به طوری که در تربیت افراد، انبیای الهی مدارا می کردند.
حجت الاسلام محمدحسینی اعلام کرد: اگر انسان در زندگی خانوادگی با همسر و زندگی اجتماعی بحث مدارا را مورد توجه داشته باشد، پیامدهایی را در زندگی شاهد خواهد بود از جمله خیر و برکت، بهره مندی از خوشبختی، امنیت، محبت، مسالمت و کینه زدایی، کامیابی و پایداری و رزق و روزی فراوان است.
وی توضیح داد: علت نیاز به مدار در زندگی به دلیل وجود تفاوت هایی است که وجود دارد، زن و شوهر به لحاظ جسمی، جنسی، فرهنگی و فردی تفاوت هایی با یکدیگر دارند که این تفاوت ها ممکن است تنش ها و تضادهایی را در زندگی به دنبال داشته باشد بنابراین مدارا برای رفع این مسائل لازم است.
مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین با اشاره به حد و مرز مدارا گفت: حد و مرز مدارا باید تا جایی باشد که موجب ارتکاب گناه مداراکننده نشود و سلامتی زندگی نیز در مدارا است.
وی خاطر نشان کرد: از نگاه دینی، مدارا کردن همان عبادت است و تنها نماز در اسلام، عبادت محسوب نمی شود بلکه اعمالی مانند نشستن و مدارا کردن با همسر ثوابش از عبادت در مسجد بیشتر است.
حجت الاسلام محمدحسینی تأکید کرد: زمانی مدارا آسان می شود که همه کارها را برای خدا انجام دهیم بنابراین برای دستیابی به مدارا نیاز به مهارت هایی است که تبرئه از رفتار نامطلوب، طرح تعارض با شوخی، تمرکز بر نقاط قوت، بخشودگی و خودآرام سازی از جمله این مهارت ها است.
پایان پیام/
نظر شما