خط‌كشی بین ادبیات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی صحیح نیست

خبرگزاری شبستان: نویسنده كتاب تحسین شده «حافظ هفت» معتقد است، حوزه جنگ تحمیلی هم جزء ادبیات انقلاب اسلامی است و نباید بین این دو خط كشی صورت بگیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اكبر صحرایی نویسنده با بیان اینكه معتقد است در عرصه ادبیات، چیزی به غیر از ادبیات داستان انقلاب وجود ندارد، اظهار كرد: حوزه جنگ تحمیلی را هم جزء ادبیات انقلاب اسلامی می‌دانم. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بعد فرهنگی و ادبی نیز پیروزی رخ داد و فرصتی برای بروز و ظهور ادبیات به شكلی تازه پیش آمد.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، كشور با درگیری‌های گروهك‌ها و جناح‌ها مواجه شد و تا نویسندگان آمدند به داستان انقلاب بپردازند جنگ تحمیلی رخ داد و اتفاقات جنگ تحمیلی به قدری داستانی و پرشور بود كه وقایع انقلاب را تحت پوشش قرار داد و پس از پایان جنگ تحمیلی هم اهالی ادبیات با توجه به فاصله‌ای كه از جنگ شكل گرفته بود، تصمیم گرفتند ناگفته‌های این واقعه را بنویسند.

عطش نوشتن از دفاع مقدس در نویسندگان كم شده است
صحرایی با تاكید بر اینكه ذات ادبیات انقلاب اسلامی به سال ۴۲ تا ۵۷ برمی گردد، عنوان كرد: در چند سال اخیر و به ویژه از سال ۹۰ به بعد ادبیات داستانی بزرگسال و كودك و نوجوان از حوزه دفاع مقدس سیراب شد و زمینه ایی ایجاد شد تا گرد و خاك جنگ تحمیلی در ادبیات بخوابد و نویسندگان بتوانند از انقلاب اسلامی بنویسند. امروز عطش نوشتن از دفاع مقدس در نویسندگان كم شده است و به سمت موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامی رفته‌اند.

این نویسنده با اشاره به اینكه نباید بین حوزه ادبیات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی خط كشی صورت بگیرد، گفت: درست نیست كه بگوییم نویسنده‌ای كه از دفاع مقدس می‌نویسد وارد حوزه انقلاب اسلامی نشود، بلكه تصور می‌كنم این دو حوزه می‌توانند تلفیق شوند چرا كه در فضا و مجموعه‌ای یكپارچه شكل گرفته‌اند و به هم مرتبط هستند.

«حافظ هفت» هم داستان انقلاب است
وی خاطرنشان كرد: در كتاب «حافظ هفت» تجربه تلفیق فضای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی را داشته‌ام. درست است كه این اثر، سفرنامه مقام معظم رهبری است اما این سفر بهانه‌ای هم بوده است تا به گذشته و خاطرات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در آن بپردازم. می‌توان گفت كتاب «حافظ هفت» دومین اثر انقلاب من پس از كتاب «پرونده ۳۱۲» است.

نویسندگان ادبیات انقلاب، نگاه‌شان را وسیع كنند
نویسنده مجموعه كتاب‌های «دارودسته دارعلی» همچنین وقایع سوریه و عراق را مرتبط با انقلاب اسلامی دانست و گفت: ادبیات انقلاب اسلامی تا سوریه و عراق و كشورهای دیگری كه دچار تحولاتی شده‌اند دامنه دارد و باید نگاه نویسندگان وسیع باشد. این گونه وقایع می‌توانند سوژه بسیار خوب و مناسبی برای نویسندگان باشد.

سفارشی نویسی تاثیرات مثبتی در خلق آثار ادبی دارد
صحرایی با تاكید بر اینكه باید برنامه مدونی برای نگارش و انتشار آثار داستانی انقلاب اسلامی تنظیم شود، گفت: اگر ساز و كار مناسبی برای خلق ادبیات انقلاب اسلامی صورت بگیرد شاهد آثار خوبی در این زمینه خواهیم بود. اعتقاد دارم كه سفارشی نویسی تاثیرات مثبتی دارد، البته به شرطی كه خلاقیت را از نویسندگان نگیرد.

شایان ذكر است، جشنواره داستان انقلاب كه ایده برگزاری آن توسط مرحوم امیرحسین فردی در حوزه هنری پایه گذاری شد، تنها جایزه ادبی رسمی است كه به معرفی بر‌ترین آثار داستانی بلند و كوتاه نوشته شده با موضوع انقلاب اسلامی می‌پردازد. اینجایزه ادبی از سال جاری با نام «جایزه امیرحسین فردی» اهدا می‌شود. هفتمین دوره این جشنواره ۱۶ اسفندماه در حوزه هنری برگزار می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 443101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha