کمک ۴۹ میلیارد ریالی حامیان به ایتام/برپایی  بیش از ۲ هزار پایگاه جشن نیکوکاری

خبرگزاری شبستان: مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین گفت: ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر حامی در استان داریم که در سال جاری ۴۹ میلیارد ریال به ایتام مساعدت کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، هدایت صفری پیش از ظهر امروز (9 اسفند) در نشست خبری که در سالن جلسات کمیته امداد قزوین برگزار شد، بیان کرد: کمیته امداد به دست امام خمینی (ره) در 14 اسفند سال 57 تأسیس شد که امروز با منویات مقام معظم رهبری به قله رسیده است و اصلها ثابت و فرعها فی السماء است.

وی ادامه داد: امروز کمیته امداد امام خمینی (ره) با گذشت 36 سال از فعالیت خود وارد سی هفتمین سال تلاش و کوشش خود می شود و به عنوان بال عاطفی نظام امروز به شکل موثر حضور دارد و در مجامع بین الملیی دیپلماسی حمایتی را پیگیری می کند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین اضافه کرد: در داخل کشور نیز کمیته امداد امام خمینی (ره) بحث توانمندسازی جامعه هدف را با اجرای الگوهای حمایتی پیگیری می کند و در این میان حلقه واسط اغنیاء و فقرا است.

 

* نهادینه کردن منطق حمایت از انسان های ضعیف رویکرد کمیته امداد

وی عنوان کرد: در حقیقت کمیته امداد موضوع مهم همدلی، همبستگی و تکافل اجتماعی را پیگیری می کند تا منطق حمایت از انسان های ضعیف در کشورمان نهادینه و سطح خدمات ارتقاء داده شود و از طرفی منطق حمایت به یک گفتمان تبدیل شود تا دل ها برای یکدیگر بتپد.

صفری توضیح داد: امروز در میان بیش از 7 میلیارد نفر جمعیت جهان، حدود 850 میلیون نفر در گرسنگی و فقر به سر می برند، حال ایران اسلامی متأثر از آموزه های دینی و براساس فرمایش امام (ره) و منویات رهبری در حوزه کمک به نیازمندان و رفع مشکلات معیشتی خانواده ها اقدامات اساسی را در این 36 سال داشته است تا مردم را به صحنه بیاورد و با حضور و مشارکت مردم به رفع مشکلات آنها بپردازد.

وی افزود: امروز کمیته امداد امام خمینی (ره) راهبرد تواندهی را به توانمندسازی تبدیل کرده است تا این حانواده ها بتوانند در جامعه خود به استقلال معیشتی و فرهنگی برسند.

 

* انسان پروری جایگزین فقیرپروری شود

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین با اشاره به خدمات کمیته امداد تصریح کرد: کمیته امداد خدمات خویش را به صورت زمان دار و هدفمند و در قالب سبدهای عمومی و تخصصی ارائه می کند تا در یک بازه زمانی منجر به خروج خانواده آسیب دیده از چتر حمایتی شود و با توانمندی حاصل شده بتواند در حوزه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی استوار در جامعه حرکت کند.

وی گفت: سبد های امداد عمومی و تخصصی است چراکه خانواده امداد متشکل از افراد مختلفی است که از ایتام تا افراد بالای 90 سال را تشکیل می دهد که متناسب با نیازهای افراد این سبدها نیز اختصاص می یابد.

صفری ادامه داد: کمیته امداد امام خمینی (ره) امروز انسان پروری را به جای فقیرپروری در جامعه به عنوان موضوع اساسی پیگیری می کند تا اگر عزت نفس خانواده ای به دیلی فقر خدشه دار شده، ارتقاء یابد زیرا در احادیث نیز آمده است فقر بدتر از هر مرگی است و این فقر نمی گذارد استعداد انسان ها شکوفا شود و اگر استعداد هم شکوفا شد به سمت درستی هدایت شود.

 

* تبدیل سنت های حسنه اسلامی به گفتمان رایج در جامعه

وی تقویت احساس مسئولیت های عمومی در میان مردم را یکی دیگر از سیاست های امداد عنوان کرد و توضیح داد: این سیاست یعنی به کمک مردم مشکلات نیازمندان رفع شود و در واقع افزایش ظرفیت های عمومی و تقویت همبستگی  اجتماعی را شکل می دهد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین تأکید کرد: کمیته امداد امداد ویژگی های مختلفی دارد از جمله اینکه خدماتش معطوف به نیازمندان بوده و ساختار نهادی خود را حفظ کرده است، همچنین وابسته به هیچ جناح یا حزب خاصی نیست و خدماتش با جامعیت و کفایت ارائه می شود یعنی حتی برای اقلیت های دینی نیز خدمات ارائه می کند از این رو بال عاطفی نظام است.

وی اضافه کرد: این نهاد در واقع می خواهد گفتمان سازی کند و سنت های حسنه اسلامی را تبدیل به گفتمان رایج در جامعه اسلامی نماید تا دل ها در مناسبت های مختلف برای هم بتپد، در این صورت در هر کاری انفاق جزو ایمان مردم می شود.

 

* ایجاد 118 شبکه امداد فرهنگی در روستاها

صفری در ادامه به اقدامات فرهنگی کمیته امداد اشاره و اظهار کرد: بخش فرهنگی و اشتغال در کمیته امداد بسیار جدی پیگیری می شود تا خانواده ها اندیشه و استقلال داشته باشند و براساس کار فکری شکوفا شوند و به عبارتی عقل معاش خانواده بالا رود.

وی تصریح کرد: در 11 ماهه سال جاری در حوزه مشاوره 7 هزار و 176 مشاوره گروهی و 3 هزار مشاوره فردی داشته ایم که در مجموع 11 10 هزار و 178 مشاوره فردی و گروهی صورت گرفته است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین یادآور شد: در این مدت به 15 هزار و 484 خانواده آموزش ارائه شد، همچنین 768 جلسه طرح فلاح با رویکرد دینی برگزار شده است.

وی اعلام کرد: یکی از ابتکارات استان قزوین ایجاد شبکه های امداد فرهنگی است که طی 11 ماهه سال جاری 118 شبکه امداد فرهنگی در روستاها تشکیل شده که این شبکه در مساجد یا کانون ها شکل گرفته و جمعیت مددجوی امداد و غیر مددجو را زیرپوشش خود دارد در واقع این شبکه در راستای منویات مقام معظم رهبری برای روشنگری و مقابله با تهاجم فرهنگی فعالیت می کند.

 

* ایجاد بیش از 2 هزار شغل برای افرادزیرپوشش کمیته امداد

صفری خاطر نشان کرد: در حوزه فرهنگی به 3 هزار و 304 نفر دانش آموز ارائه خدمات می شود و 888 دانشجو نیز تحت حمایت ما هستند که ارائه خدمات مختلف به آنها صورت می گیرد که از جمله اقدامات در این راستا برگزاری همایش سبک زندگی دینی و اسلامی است که سه سال است برگزار می شود و در سال جاری نیز این همایش با رویکرد ازدواج برگزار شد که 279 مقاله به آن رسید.

وی توضیح داد: بعد از حوزه فرهنگی به سمت ایجاد اشتغال می رویم که آموزش فنی و حرفه ای و مهارت آموزی رویکرد دیگر کمیته امداد است که در 10 ماهه سال جاری 3 هزار و 984 مورد آموزش فنی و حرفه ای در بخش های مختلف نظیر کمک پرستاری، خیاطی، قالیبافی، تراش سنگ های قیمتی، کلاس رایانه، دامداری، کشاورزی و غیره ارائه شد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین  گفت: در حوزه ایجاد اشتغال طی 10 ماهه سال جاری یک هزار و 714 مورد شغل ایجاد و 411 مورد کار نیز برای جامعه هدف پیدا شده است که در مجموع 2 هزار و 125 شغل برای جامعه هدف ایجاد شده که سه برابر تعهد ما در ابتدای سال به استانداری است.

 

* خودکفایی یک هزار و 530 خانواده زیرپوشش کمیته امداد

وی اضافه کرد: طی سه سال گذشته 5 هزار و 800 خانواده توانمند و از بدنه حمایتی کمیته امداد خارج شدند و در واقع به درآمد پایدار رسیدند.

صفری اعلام کرد: در سال جاری نیز یک هزار و 530 خانواده از محل مددکاری حقوقی و طرح های اشتغال و کاریابی، توانمند شده و از بدنه حمایتی کمیته امداد خارج شدند که مقرر بود جشن خودکفایی برای این خانواده ها در سال جاری برگزار شود که این برنامه به سال آینده موکول شد. 

وی بیان کرد: از دیگر اقدامات و رویکردهای کمیته امداد در حوزه زکات است که در 11 ماهه سال جاری 108 میلیارد ریال زکات در استان جمع آوری شد که از این میزان 81 میلیارد ریال زکات واجب و 27 میلیارد ریال نیز زکات مستحبی است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین افزود: در بحث حامیان اکرام نیز  22 هزار و 500 نفر حامی داریم که از ایتام زیرپوشش کمیته امداد حمایت می کنند که در سال جاری 49 میلیارد ریال از طریق حامیان مساعدت صورت گرفته است.

 

* برگزاری جشن نیکوکاری 13 تا 15 اسفند در قزوین

وی در ادامه با اشاره به برگزاری جشن نیکوکاری در روزهای پایانی سال اظهار کرد: جشن نیکوکاری در سال جاری با شعار «اکرام فاطمی شور نیکوکاری» از 13 تا 15 اسفند ماه جاری برگزار می شود.

صفری توضیح داد: این جشن 13 اسفند ماه در مدارس و در راستای نهاینه شدن فرهنگ انفاق و نودوستی صورت می گیرد که در یک هزار و 196 مدرسه این جشن برگزار می شود که هر مدرسه یک پایگاه شور نیکوکاری خواهد بود.

وی اضافه کرد: 14 اسفند ماه نیز در پایگاه های کمیته امداد و بسیج مستقر در معابر و میادین کمک های مردمی جمع آوری می شود و 15 اسفند ماه در مصلاها و میعادگاه های نماز جمعه کمک های مردمی جمع آوری می شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین خاطر نشان کرد: با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته در مجموع 2 هزار و 433 پایگاه در سطح استان برقرار می شود که طرح ثبت نام اکرام و ایتام، محسنین، شفا، رضوان و کوثر در پایگاه ها اجرا می شود.

وی افزود: پایگاه اصلی ما در میدان آزادی (سبزه میدان) مستقر است و برپایی ایستگاه نقاشی برای کودکان، توسعه صندوق های صدقات و مسابقه سه چرخه سواری از جمله برنامه های جانبی جشن نیکوکاری است.

صفری یادآور شد: در سال گذشته یک میلیارد و 550 میلیون تومان کمک مردمی در جشن نیکوکاری جمع آوری شد که در سال جاری پیش بینی می کنیم این رقم افزایش یابد.

پایان پیام/

کد خبر 442813

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha