به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، قباد افشار در همایش اراضی کشاورزی استان بیان کرد: نگاه و افق دید ما باید به سمت آینده باشد و باید با برنامه ریزی مناسب و مدریت بهینه از منابع آب و خاک به درستی استفاده کنیم تا بتوانیم این میراث گرانبها را به آیندگان بسپاریم .
وی ادامه داد: حفظ و مدیریت بر زمین، سرزمین، منابع و نهاده ها از مهمترین وظایف وزارت جهاد کشاورزی است که با برنامه ریزی مناسب و تدوین برنامههای اساسی می توان زمینه تحقق تأمین امنیت غذایی مردم کشور را به خوبی فراهم کند.
رئیس سازمانی امور اراضی کشاورزی کشور اضافه کرد: با توسعه شهری و روستایی یک میلیون هکتار تغییر کاربری یافته و 3 میلیون و 500 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در شهرها و روستاها در معرض تهدید نابودی است.
وی عنوان کرد: با وجود محدود بودن منابع آبی و خاکی در کشور به دلیل مصرف نادرست و مدیریت نامطلوب با از بین بردن زمین های حاصلخیز و مستعد خود آینده فرزندانمان را به مخاطره انداخته ایم و با چالش روبرو هستیم.
افشار تصریح کرد: از مجموع ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت کشور حدود ۹ تا ۱۱ درصد کشاورزی است و زیر کشت رفته است که با ۱۵ میلیون هکتار مزرعه باید امنیت غذایی مردم را تامین کنیم؛ ضریب تأمین کالری از تولیدات داخلی کشور حدود ۶۰ درصد است در حالی که در 10 سال گذشته این میزان ۸۲ درصد بود و با واردات بی رویه که تنها در گندم در سال ۹۱ این میزان به 7 میلیون تن رسید به اقتصاد داخلی ضربه زده ایم.
وی اعلام کرد: با گسترش شهرها و روستاها تنها در۵۰ سال گذشته یک میلیون هکتار از اراضی مرغوب کشاورزی را برای توسعه شهرها و احداث کارخانه و صنعت از بین برده ایم و امروز اگر گرد وغبار شهرهای ما را فرا می گیرد بخشی از آن ناشی از همین مدیریت غلط است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: با تغییر کاربری های صورت گرفته متأسفانه شاهد توسعه نامتوازن شهری هستیم که به جای توسعه عمودی، شاهد توسعه افقی شهرها و تخریب زمین های کشاورزی هستیم و به کیفیت زندگی فکر نکرده ایم.
وی تأکید کرد: از مجموع یک هزار و ۴۰۰ شهر کشور به دلیل آنکه نظارت جدی در کار نداریم، توسعه ساخت و سازهای غیرمجاز را شاهدیم که کانون های تولید در معرض تهدید جدی است.
افشار اضافه کرد: در شرایطی که اطراف شهرها و روستاهای کشور را زمین های کشاورزی و باغات احاطه کرده مجبور شده ایم برای توسعه شهرها مراکز تولید خود را نابود کنیم که این کار هزینه های زیادی را به ما تحمیل کرده است.
وی تأکید کرد: نباید اجازه دهیم حریم سبز شهرها که تنفس مردم را راحت وروان کرده به آجر و سیمان و مزرعه به مسکن تبدیل شود و تهدید دیگر در این عرصه توسعه روستایی با ویلا سازی است که منجر به تخریب زمین های کشاورزی شده و به طور مستقیم تولید مواد غذایی را تحت تاثیر قرار داده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور اظهار کرد: استان های شمالی کشور امروز مکان ویلاسازی شده و دیگر روستا نداریم و اگر در قزوین هم این موضوع را جدی نگیرید شاهد تبدیل شدن زمین های کشاورزی خود به ویلا و ساختمان خواهید بود.
وی افزود: به دلیل موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به تهران باید هوشیار باشید که قزوین نیز در معرض این تهدید قرار دارد و اگر تدبیر نکنید و غفلت شود بخشی از دشت شما هم به ویلا و مسکن تبدیل خواهد شد.
افشار اعلام کرد: به هیچ قیمتی نباید اجازه دهیم ساخت و سازها و صنعت به کشاورزی ما آسیب بزند و در حالی که توسعه باید با تولید روستایی محقق شود و شاهد کم شدن روستاها و زمین های زراعی و بزرگ شدن بی رویه شهرها نباشیم.
وی توضیح داد: توسعه شهرها و افزایش محدوده شهری، وجو د هزینه های هنگفت برای خدمات در راستای توسعه شهرها، ساخت و ساز در حریم شهرها و ویلا سازی با عنوان توسعه روستایی از جمله تهدیداتی است که اراضی کشاورزی را مورد هجوم تاخت و تازهای انسان ها قرار داده و باعث تخریب و ازبین بردن زمین های کشاورزی شده زمین هایی که می تواند با تولید محصولات کشاورزی تأمین امنیت غذایی مردم را داشته باشد .
رئیس سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: در سال 92 اولین یگان های حفاظتی در 15 شهر، در سال 93 به 30 شهر و در سال 94 می خواهیم این یگان های حفاظتی را به 200 شهرستان اصلی و در معرض خطر افزایش دهیم تا بتوانیم از تخریب اراضی کشاورزی پیشگیری کنیم.
وی به اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی اشاره کرد و یادآور شد: این طرح با هدف آگاهی دقیق از وضعیت اراضی کشاورزی، تهیه نقشه های زمین ها، وضعیت دقیق آب و خاک و کشت، سند دار کردن زمین های کشاورزی، رفع معضلات و اختلافات مرزی اراضی و تعیین مالکیت و حقوق آن اجرا می شود .
افشار خاطر نشان کرد: استان قزین پایلوت خوبی برای اجرای این طرح است و برای اجرای این طرح در استان 100 میلیارد ریال هزینه خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما