به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، وزیر خارجه ایتالیا شامگاه امروز در تهران، توافق پاکستان با چین برای ساخت خط لوله جدید انتقال گاز، المانیتور مدعی شد لابی آیپک با سخنرانی نتانیاهو در کنگره مخالف است، قالیباف: مذاکره بدون مبارزه ذلت است ، خاتمی: دولتمردان سعی دارند کشور را در عرصه سیاست خارجی محکم جلوه دهند،وعدههای کشورهای گروه 1+5 قابل اطمینان نیست برخی از اخبارسیاست خارجی در هفته گذشته بود.مشروح اخبار رادر گزارش زیر بخوانید:
خبرگزاری فارس:د وزیر خارجه ایتالیا در تهران
«پائولو جنتیلونی» در پاسخ به دعوت محمد جواد ظریف همتای ایرانی خود عصر امروز راهی تهران میشود. وی فردا با همتای ایرانی و دیگر مقامات کشورمان در خصوص مناسبات دو جانبه و تحولات منطقهای و بینالمللی به گفتوگو میپردازد.
یک مسئول دفتر مطبوعات وزارت امور خارجه ایتالیا در این خصوص گفت: «پائولو جنتیلونی»، وزیر امور خارجه ایتالیا عصر روز جمعه در صدر هیئتی، رم را به مقصد تهران ترک میکند.
بر اساس این گزارش 11 خبرنگار شبکههای رادیو و تلویزیون ایتالیا و سردبیران روزنامههای پرشمارگان این کشور، از جمله همراهان وزیر امور خارجه ایتالیا در سفر به ایران هستند.
وزیر امور خارجه ایتالیا اخیراً در گفتوگو با تلویزیون دولتی ایتالیا با تأکید بر اینکه ایران بازیگری کلیدی در حل بحرانهای منطقهای است، نقش کشورمان را در مقابله با تروریستهای داعش بسیار مهم خواند.
صالحی: مسائل فنی هستهای را که با نوعی بن بست روبرو شده بود با وزیر انرژی آمریکا مرور کردیم
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مذاکرات هستهای اخیر خود با وزیر انرژی آمریکا در ژنو گفت: در این جلسه مسائل فنی را که با نوعی بنبست روبهرو شده بود، مرور کردیم.
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مذاکرات هستهای اخیر خود با وزیر انرژی آمریکا در ژنو گفت: در این جلسه مسائل فنی را که با نوعی بنبست روبهرو شده بود، مرور کردیم.
صالحی افزود: خوشبختانه نتایج خیلی خوبی گرفتیم و قدمهای بلندی برداشتیم، البته هنوز مواردی هست که باید مورد بحث قرار گیرد.
وی گفت: دوشنبه هفته آینده ادامه مذاکرات در این باره میان دو طرف در سوئیس برگزار میشود.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه مذاکرات هستهای ابعاد فنی، حقوقی و سیاسی دارد، افزود: ابعاد فنی هموار کننده مسائل حقوقی و سیاسی خواهد بود.
صالحی ادامه داد: در مذاکرات فنی هم باید منافع خود را حفظ و هم سعی کنیم نگرانیهای ساختگی طرف مقابل را به شیوه فنی برطرف کنیم.
واشنگتنپست: انتظار اینکه ایران به منافع آمریکا کمک کند، نابخردانه است
روزنامه آمریکایی در تحلیلی درباره مذاکرات هستهای ضمن تأکید بر ضرورت توافق با ایران این نکته را یادآوری میکند که نمیتوان انتظار داشت ایران کمکی به منافع آمریکا بکند.
یک روزنامه آمریکایی در مطلبی با عنوان «توافق ضروری با ایران» خواستار توافق هستهای قابل راستیآزمایی با ایران شد.
روزنامه آمریکایی واشنگتنپست در این گزارش مینویسد دلیل اینکه باید به توافق هستهای قابل راستیآزمایی با ایران رسید این است که گزینههای جایگزین این توافق ـ یعنی تحریمها و جنگ ـ در صورت شکست توافق پابرجا هستند.
این گزارش به رغم این میافزاید: «اما انتظار اینکه ایران برای منافع آمریکا و متحدان این کشور مفید واقع شود، انتظار نابخردانه است.»
توافق پاکستان با چین برای ساخت خط لوله جدید انتقال گاز
پاکستان در آستانه توافق با چین برای ساخت یک خط لوله انتقال گاز طبیعی است که گفته میشود، قرار است جایگزین پروژه انتقال گاز تهران و اسلامآباد شود.
پاکستان و چین در آستانه امضای توافقنامهای به ارزش 3 میلیارد دلار برای ساخت یک خط لوله انتقال گاز طبیعی هستند.
پایگاه «اکسپرستریبیون» در پاکستان میگوید خط لوله جدید جایگزینی برای پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان (پروژه خط لوله صلح) خواهد بود که متوقف شده است.
اکسپرس تریبیون میافزاید طرح جدید با آنکه به عنوان جایگزین خط لوله ایران و پاکستان توصیف شده است در اصل به عنوان مکملی برای آن خواهد بود.
واردات گاز ایران به پاکستان در دولت قبلی این کشور به امضا رسید اما دولت جدید اجرایی کردن این پروژه را به لغو تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا مشروط کرده است.
المانیتور مدعی شد لابی آیپک با سخنرانی نتانیاهو در کنگره مخالف است
جنجالهایی ادعایی بر سر سخنرانی نخستوزیر رژیم صهیونیستی کماکان ادامه دارد و یک پایگاه خبری مدعی شده لابی آیپک هم با این سخنرانی مخالفت کرده است.
جنجالهایی ادعایی بر سر سخنرانی «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا روز پنحشنبه با ادعاهای تازهای دنبال شد.
پایگاه خبری المانیتور روز پنحشنبه در گزارشی مدعی شد کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل، موسوم به لابی «آیپک» با سخنرانی نخستوزیر اسرائیل در کنگره که برای روز سوم مارس (دوازدهم اسفندماه) برنامهریزی شده مخالفت کرده است.
المانیتور مینویسد یکی از سران آیپک اسرائیل میگوید این لابی طرفدار اسرائیل بعد از اعلام نتانیاهو مبنی بر سخنرانی در کنگره «شوکه» شده است.
منبع مورد استناد آیپک مدعی شده آیپک بر اثز این اقدام نتانیاهو به نازلترین سطح خود سقوط کرده است.
«جان بینر» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه (11/1) تنها یک روز پس از آنکه «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا در نطق سالانه خود از کنگره خواست تلاش برای تصویب تحریمهای جدید علیه ایران را متوقف کند، از نتانیاهو دعوت کرد برای سخنرانی در مورد مذاکرات هستهای ایران در نشست مشترک سنا و مجلس نمایندگان، به واشنگتن سفر کند.
خبرگزاری مهر: روابط ایران و عراق بسیار ویژه، عمیق و گسترده است
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روابط کشورمان و عراق را بسیار ویژه دانست گفت که اهتمام مسوولان دوکشور بر تقویت و گسترش این روابط در عالی ترین سطوح است.
محمد جواد ظریف هنگام ورود به بغداد به روابط عمیق و گسترده کشورمان و عراق اشاره کرد و افزود: از این رو نیاز مبرم به تبادل نظرهای سیاسی داریم.
وزیر امور خارجه کشورمان به تهدیدهای مشترک همچون افراط گرایی، فرقه گرایی و تروریسم و بویژه ناامنی هایی که از جانب تروریست ها در عراق وجود دارداشاره کرد و ادامه داد: ضرورت این همکاری ها و تبادل نطرهای مداوم، گفت وگوهای مداوم را طلب می کند.
ظریف همچنین در مورد همکاری های دو کشور در زمینه کنسولی گفت: برای تسهیلات جهت تردد اتباع دوکشور تلاش می کنیم.
وزیر خارجه کشورمان گفت که یاداشت تفاهم لغو رواید سیاسی، خدمت و خاص امروز امضا می شود.
وی یادآورشد که گفت وگوهایی در خصوص موضوع های مشترک از جمله مسایل مرزی و همکاری ها دوجانبه نیز در قالب این سفر صورت می گیرد.
ظریف همچنین گفت که در این سفر مقام های عراقی را در جریات آخرین فصل ها و تحولات بین المللی قرار خواهیم داد.
ظریف در جریان سفر ۲ روزه خود به بغداد، راههای توسعه همه جانبه ایران و عراق را با مقام های ارشد این کشور مورد بررسی قرار خواهد داد.
قرار است ظریف در این سفر با حیدر العبادی نخست وزیر و ابراهیم الجعفری وزیر خارجه عراق دیدار و گفت و گو کند.
افخم اعلام کرد: همه کارمندان سفارت ایران در کابل در سلامت کامل هستند
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با محکوم کردن اقدام تروریستی در خیابان مقابل سفارت ایران در کابل اعلام کرد همه کارمندان سفارت در سلامت کامل هستند و هیچ آسیبی به سفارت وارد نشده است.
مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن اقدام تروریستی انجام شده در خیابان مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل اظهارداشت: همه همکاران سفارت در سلامت کامل هستند و در اثر این اقدام تروریستی هیچگونه آسیب به سفارت کشورمان وارد نشده است.
افخم با تاکید بر لزوم برخورد با هرگونه اقدام تروریستی در هرجا و توسط هر فرد یا گروهی ریشه یابی پدیده شوم افراطی گری و تروریسم درکشورهای مختلف و تقابل اصولی و فارغ از استانداردهای چندگانه با آن را مورد تاکید قرار داد.
بازی رسانهای غرب برای ندیدن فتوای هستهای رهبر انقلاب
شورای سیاست خارجی آمریکا در تحلیلی از فتوای رهبر ایران آن را غیرواقعی خوانده است، در حالی که متن این نظر و فتوا در سایت حضرت آیت الله خامنه ای موجود است.
قطعاً یکی از بزرگترین ضمانتهای نظام جمهوری اسلامی ایران برای «غیرقانونی» دانستن و بالاتر از آن، «حرام» دانستن دستیابی به سلاح های کشتار جمعی و هسته ای، فتوای رهبر معظم انقلاب در این رابطه می باشد؛ که رسانه ها و مسئولان غربی به روشهای مختلف قصد مخدوش کردن و نادیده گرفتن آن را داشته و دارند. در آخرین مورد از این موارد سایت «یو اس نیوز» که رسانه شورای سیاست خارجی آمریکا است نوشته است: «ممکن است این فتوا اصلا وجود نداشته باشد. با اینکه مقامات ایرانی بارها به آن اشاره کردهاند، اما تاکنون منتشر نشده است. نزدیکترین چیزی که میتوان در این رابطه پیدا کرد، مطلبی در وب سایت نماینده دائم ایران در سازمان ملل است».
افخم: اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی برمداخله ایران در یمن فرافکنی است
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر کمک ایران به سقوط دولت در یمن را فرافکنی و متناقض با اظهارنظرهای پیشین مقام های سیاسی آمریکا خواند و تأکید کرد: دیدگاه اصولی ایران، تعیین سرنوشت ملت ها به دست خود آنها است.
مرضیه افخم با اشاره به تحولات داخلی یمن افزود: همه طرف ها باید اجازه دهنـد ملت یمن، خود برای سرنوشت کشورش تصمیم بگیرد و همه ساز و کارها باید براساس خواست و اراده مردم باشد.
سخنگوی دستـگاه دیپلماسی کشورمـان هر نـوع مداخله خـارجی در روند تحولات سیاسی یمن را عاملی بـرای تداوم بحران و مانعی برای تحقق ثبات سیاسی در این کشور ارزیابی و تصریح کرد: هرگونه دخالت خارجی شرایط این کشور را به سمت پیچیدگی بیشتر سوق می دهد.
خبرگزاری ایسنا: یک استاد دانشگاه: بحران سوریه انگیزه اصلی قدرتمند شدن داعش بود
استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: داعش تمام حرکتهای خود را توجیه دینی میکند، واقعیت این است که خودآگاهانه و ناآگاه دست به گزینشگری دینی میزند تا آرای مخاطبانی را جلب کند.
سیدمحمدعلی تقوی در اجلاس سالانه انجمن علوم سیاسی ایران-شعبه خراسان که در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، با اشاره به وضعیت خاورمیانه و موضوع اجلاس امسال با عنوان «غیریتسازی در خاورمیانه»، اظهار کرد: درواقع کارنامه قابل دفاعی در منطقه درباره این موضوع وجود ندارد. باید کالبدشکافی کنیم و در درمان این بیماری کنیم، اما این پرسش وجود دارد که آیا این سرنوشت محتوم خاورمیانه است، آیا داعش سرنوشت محتوم خاورمیانه به شمار میرود یا نه؟
وی ادامه داد: در پاسخ باید گفت این گونه نیست. داعش نه در فرهنگ خاورمیانه و در نه در فرهنگ عربی و اسلامی ریشه دارد، بلکه ریشه آن را باید در تحولات سیاسی جستجو کرد. داعش را باید در مقایسه با جنبشهای فاشیستی تعریف کرد، زیرا فاشیسم در شرایط خاصی که ناشی از تحقیر ملتها و احساس استیصال آنان بود پدید آمد. داعش جنبشی شبیه به فاشیسم است و راهحلی جز راه سیاسی برای از بین رفتن آن وجود ندارد و تنها سیاست قادر به حل این مشکل است.
قالیباف: مذاکره بدون مبارزه ذلت است
سردار محمد باقر قالیباف در یادواره شهدای فاطمیون خیبر که با محوریت شهیدان سردار ابوالفضل رفیعی و رمضانعلی عامل در مجتمع جامعه الحسین مشهد برگزارشد، اظهار کرد: راه مذاکره از مبارزه می گذرد و این فرهنگ دفاع مقدس است و اگر امروز خاطرهای تعریف می شود از اینجا شکل گرفته است.
شهردار تهران با اشاره به سبک زندگی در دوران دفاع مقدس گفت: نقل خاطرات و یاد دوران دفاع مقدس هم برای نسل جدید موثر است و هم برای ما.
وی با اشاره به اینکه جبهه حاکم جبهه اسلام است، ادامه داد: فرقی نمیکند که جبهه، جبهه اسلام باشد اگر باورهایمان الهی و هدف هایمان منطبق بر قرآن و فرهنگ ائمه(ع) نباشد موفقیتی حاصل نمی شود.
لاوروف اعلام کرد: بررسی درخواست پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای در تابستان آینده
وزیر امور خارجه روسیه گفت: بررسی های لازم برای پیوستن ایران، هند، پاکستان و چند کشور دیگر به سازمان همکاری شانگهای در نشست آینده این سازمان انجام میشود.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه گفت: تصمیمات سیاسی لازم برای پیوستن اعضای جدید به سازمان همکاری شانگهای شامل ایران، هند، پاکستان و چند کشور دیگر در نشست آینده سازمان در ماه ژوئیه (تابستان 94)اتخاذ میشود.
لاوروف افزود: ما در حال فراهم کردن مقدمات برگزاری این نشست در روسیه هستیم. در نشست ماه ژوئیه قرار است مسائل مختلف از جمله رسیدگی به درخواست پیوستن چند کشور آسیایی به این سازمان را مورد بررسی قرار دهیم.
به گزارش اسپوتنیک، سازمان همکاری شانگهای یک سازمان آسیایی است که در سال 2001 با هدف همکاری در زمینه های نظامی، اقتصادی و سیاسی تاسیس شد و در حال حاضر روسیه ، چین، قزاقستان ، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان از اعضای آن به شمار میآیند. همچنین ایران، هند، پاکستان ، افغانستان و مغولستان به عنوان عضو ناظر در این سازمان همکاری میکنند.
خاتمی: دولتمردان سعی دارند کشور را در عرصه سیاست خارجی محکم جلوه دهند
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه در انتصابات باید دقت کرد که هیچ عنصر فتنهگری که در اتفاقات سال 88 دخیل بوده در مناصب مهم صاحب مسئولیت نشود، افزود: دشمن سعی دارد با فعالیتها و توطئههای مختلف مردم ما را خسته و بی روح جلوه دهد اما ملت بزرگ ما در 22 بهمن ثابت کردند که خستگی را به خود راه نمیدهند.
آیت الله سیداحمد خاتمی روز پنجشنبه در مراسم یادواره 1700 شهید شهرستان بابل، با اشاره به اینکه ایثارگران، فرهیختگان و علما شناسنامه ملت ها را شکل می دهند، گفت: مردم شهرستان بابل با اهدای 44 سردار و 1700 شهید بالاترین تعداد شهدا را در استان مازندران دارند.
وی با بیان اینکه شهیدان وامدار هیچ گروه، حزب، زمان و مکان خاصی نسیتند چرا که آنان در محدوده عشق به خدا قرار دارند، ادامه داد: این شهرستان بزرگانی چون شیخ کبیر، ملانصیر سعیدالعلما، ملامحمد اشرفی و آیت الله روحانی که نماد ساده زیستی هستند را به عنوان پشتوانه دارد.
باشگاه خبرنگاران: وعدههای کشورهای گروه 1+5 قابل اطمینان نیست
یک کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه به وعدههای کشورهای گروه 4+5 در راستای مزاکرات هستهای نمیتوان اطمینان کرد، گفت: آمریکا به عبارتی اسرائیل را دور زده تا به ایران نزدیک شود و اسرائیل به شدت نگران است تا مبادا فدای این معامله شود.
"محمد ساجدی" خبرنگاران در رابطه با مذاکرات هستهای ایران اظهارداشت: نگرانی اسرائیل از حوادث خاورمیانه از این بابت است که همیشه پای ایران در میان است.
وی در ادامه افزود: تهران، مرکز مقاومت است و با شعباتی در سوریه، لبنان، عراق و اخیرا بحرین و یمن میتواند به عنوان یک محور اصلی در معادلات خاورمیانه حرفی برای گفتن داشته باشد.
ساجدی با بیان اینکه نگرانی اصلی اسرائیل به خاطر اجماع رسیدن ایران، غرب و کشورهای گروه 1+5 است گفت: آمریکا به عبارتی اسرائیل را دور زده تا به ایران نزدیک شود و اسرائیل به شدت نگران است مبادا فدای این معامله شود.
این کارشناس سیاست خارجی اظهار داشت: به زعم اسرائیل اگر ایران به سلاح هستهای دست پیدا کند، تعدادی از کشورها پشت ایران ایستادند تا ببینند ایران چه میکند و بعد آنها هم دنبالهروی ایران به سلاح هستهای دست پیدا کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: کشورهایی مانند مصر و اندونزی منتظر هستند تا این سد شکسته شود؛ اگر ایران به زعم اسرائیل به سلاح هستهای رسیده باشد، با توجه به مواضع ما نسبت به اسرائیل، میتوان در کمتر از چند ساعت ریشه اسرائیل را برداشت.
مذاکرات هستهای ابعاد فنی، حقوقی و سیاسی دارد
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در جلسه اخیر خود با وزیر انرژی آمریکا در ژنو، مسائل فنی را که با نوعی بنبست روبهرو شده بود، مرور کردیم.
«علیاکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مذاکرات هستهای اخیر خود با وزیر انرژی آمریکا در ژنو گفت: در این جلسه مسائل فنی را که با نوعی بنبست روبهرو شده بود، مرور کردیم.
صالحی افزود: خوشبختانه نتایج خیلی خوبی گرفتیم و قدمهای بلندی برداشتیم، البته هنوز مواردی هست که باید مورد بحث قرار گیرد.
وی گفت: دوشنبه هفته آینده ادامه مذاکرات در این باره میان دو طرف در سوئیس برگزار میشود.
براساس این خبر به نقل از واحد مرکزی خبر؛ رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکهدارد، افزود: ابعاد فنی هموار کننده مسائل حقوقی و سیاسی خواهد بود.
صالحی ادامه داد: در مذاکرات فنی هم باید منافع خود را حفظ و هم سعی کنیم نگرانیهای ساختگی طرف مقابل را به شیوه فنی برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه ایجاد توازن بین این دو موضوع بسیار حساس است، گفت: بهخوبی توانستهایم از منافع ملی خود دفاع و اصل صنعت هستهای و نشاط این صنعت را حفظ کنیم.
صالحی همچنین از راهبرد توسعه رآکتورهای کوچک در کشورها به عنوان ابتکاری در جهت سرمایهگذاری اندک و سوددهی بالا نام برد و افزود: وزیر انرژی آمریکا گفت که آنها هم همین راهبرد را دارند.
وی با بیان اینکه ساخت رآکتور 1600 مگاواتی هزینهای معادل 15 میلیارد دلار دارد، گفت: این در حالی است که ساخت رآکتورهای کوچک 50 تا 100 مگاواتی هزینهای بهمراتب کمتر میخواهد.
11 فروردین؛ توافق، ترک میز مذاکره یا تکرار تمدیدی دیگر؟ / مواضع آمریکا در 2 روی یک سکه
آخرین دور مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا روز دوشنبه 4 اسفند (23 فوریه) در ژنو در حالی به پایان رسید که طرفین، ارزیابی مثبتی از آن داشتند، به طوری که جان کری وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد در کار پیشرفت حاصل شده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در روزهای ابتدایی اسفند ماه 1393 رزمایش دفاع دریایی و هوایی را در نزدیکی تنگه استراتژیک هرمز برگزار کرد که در جریان آن، دهها قایق تندرو به یک ماکت ناو هواپیمابر آمریکایی و چند پهپاد فرضی حمله بردند.
ایرانیها پای میز از صلح حرف میزنند ولی در عمل، آمریکا را به جنگ تهدید میکنند. مانور پیامبر اعظم 9، روشنترین پیامی بود که به آمریکا و متحدانش داده شد تا خلیج فارس را ترک کنند.»
جملۀ بالا، فحوای کلام برخی رسانههای غربی بعد از رزمایش "پیامبر اعظم 9" بود که در اولویت اخبار خبرگزاریهایشان قرار دادند و فوراً سررشته این مانور دریایی-هوایی را به طناب مذاکرات هستهای ایران با 5+1 که به مراحل حساسی هم رسیده، گره زدند.
فرافکنی داعش در جهت تثبیت وضعیت/ دو معضل اساسی تروریستها
یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: اظهارات داعش مبنی بر فتح "رم" از سوی این گروهک تروریستی نوعی فرار به جلو و فرافکنی در راستای این است که بتواند وضعیت داخلی خود را تثبت کند.
رضا کلهر در رابطه با ادعای داعش مبنی بر اینکه به زودی رم را فتح خواهیم کرد، گفت: داعش در حال حاضر متحمل شکستهای بسیار اساسی در سوریه و عراق شده است.
وی تصریح کرد: این گروه تروریستی با دو مشکل جدی در منطقه روبرو است؛ نخست آنکه نیروهای داعش با مشکلات روحی و روانی دست به گریبان اند که بسیارجدی در حال انعکاس است و نکته دیگر از دست دادن منافع اقتصادی است چرا که دیگر نمیتواند مانند قبل به فروش نفت و باج گیری بپردازد، لذا کاملا تحت فشار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: کشورهای حامی غیر رسمی داعش مانند ترکیه، قطر و عربستان هم با توجه به شکستهای متحمل شده از این گروه تکفیری قطع امید کرده در نتیجه داعش به نحوی منزوی شده است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه بیان کرد: این نوع اظهارات از سوی این گروهک تروریستی نوعی فرار به جلو و فرافکنی در راستای این است که بتواند وضعیت داخلی خود را تثبت کند شما در اخبار میبینید که داعش حتی به چند نقطه که از دست داده بود حمله کرد اما نتوانست دوباره آنها را پس بگیرد.
این قبیل جوسازیهای رسانهای که معمولاً در حول و حوش زمان مذاکرات هستهای کلید میخورند، بیسابقه نیست. مطبوعات بینالملل، پرونده هستهای کشورمان را در ده سال گذشته به تمامی تحولات منطقه، از درگیریهای لیبی و عراق و یمن گرفته تا حتی مرگ پادشاه عربستان، به نوعی ربط دادهاند. همین امر نشان میدهد نه رسانهها و نه دولتها نمیتوانند ایران را لحظهای از دگرگونیهای منطقه (در وهله اول مبارزه با تروریسم داعش) حذف کنند یا نقش تأثیرگذار قدرت و نفوذ تهران را نادیده بگیرند.
با وجود این جدیدترین موضوع، که همانا رزمایش دفاعی سپاه و اتهام یک بام و دو هوای ایران در مسئله هستهای است، "کوین استفنز" سخنگوی نیروی دریایی آمریکا گفت: ایالات متحده فعلاٌ نگرانیای از بابت ایران ندارد. علاوه بر این "جان کری" وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه در کنگره آمریکا از مذاکرات هستهای با ایران دفاع کرد و نسبت به اینکه توافق خوبی صورت خواهد گرفت، به اعضای کنگره اطمینان خاطر داد. البته اشپیگل این "دفاع جانانه" را "مقدمهای برای عصبیت نتانیاهو از دست دموکراتهای آمریکا" میخواند.
خبرگزاری تسنیم: دور جدید مذاکرات هستهای ایران و ۱+۵ پنجشنبه آتی در سوئیس برگزار میشود
سخنگوی مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که دور جدید مذاکرات بین ایران و گروه ۱+۵ در روز ۵ مارس (۱۴ اسفند) در مونترو، سوئیس، برگزار خواهد شد.
کاترین ری، سخنگوی مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز (جمعه) اعلام کرد که دور جدید مذاکرات بین ایران و گروه 1+5 در روز 5 مارس (14 اسفند) در مونترو، سوئیس، برگزار خواهد شد.
وی در ادامه افزود که پیش از این دیدار ملاقاتهای دو جانبه انجام خواهد شد.
پیشتر اعلام شده بود که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، روز 3 مارس (12 اسفند) با جان کری، وزیر خارجه آمریکا، در مونترو دیدار و گفتگو خواهد کرد.
اشتاینیتز: ما مخالف توافق هستهای با تهران نیستیم
وزیر امور راهبردی اسرائیل با تاکید بر اینکه ایران می تواند انرژی هستهای غیرنظامی البته بدون یک برنامه غنی سازی اورانیوم مانند کشورهایی مانند اسپانیا، سوئد یا کانادا داشته باشد مدعی شد که ما مخالف یک توافق هسته ای با تهران نیستیم.
" یووال اشتاینیتز" وزیر امور راهبردی اسرائیل در گفتگو با هفته نامه "اشپیگل" در پاسخ به این پرسش که دستیابی به یک توافق هسته ای با ایران تا ماه مارس تا چه اندازه واقع بینانه است اظهار داشت: همچنان تردیدهای زیادی نسبت به این مسئله وجود دارد. تنها مسئله تعداد سانتریفیوژها درمیان نیست بلکه سه نقطه کلیدی دیگر نیز مطرح است که برای سناریوی "گریز هستهای" ( مدت زمانی که برای غنی سازی اورانیوم در سطح تولید بمب اتمی فاصله وجود دارد) تعیین کننده است.
وی افزود: درباره تعداد سانتریفیوژها دیدگاهها در مذاکرات نزدیک شده است چرا که پنج قدرت دائمی شورای امنیت سازمان ملل و آلمان که با ایران مذاکره می کنند در حال حاضر آماده اند چند هزار از سانتریفیوژها را به ایران واگذار کنند. در کنار آن این مسئله مطرح است که ایران چه مقدار اورانیوم غنی شده را می تواند حفظ کند. در اینجا هم پیشرفت هایی وجود داشته است چرا که ایران در این باره با غرب به تفاهم رسیده است. اما هنوز مهم تر از آن این است که چه اتفاقی برای بقیه سانتریفیوژها و زیرساخت ها می افتد؟ این زیرساخت ها باید برچیده شوند. این نکته هنوز حل نشده است.
وزیر امور راهبردی اسرائیل در بخش دیگری از این گفتگو مسیر برای توافق هسته ای را همچنان دور ارزیابی کرده و درباره نتیجه مذاکرات اخیر هسته ای ایران گفت: گزارشات درباره توافقی که در آن به ایران اجازه داده شود در حال حاضر 6500 سانتیریفیوژ را در چرخه غنی سازی خود نگه داشته و بعد از حدود دو سال تاسیسات غنی سازی خود را گسترش دهد برای ما نگران کننده است. چنین توافقی ایران را به یک کشور در آستانه تبدیل شدن به قدرت دارنده سلاح هسته ای تبدیل می کند. من امیدوارم که کشورهای مذاکره کننده غربی به چنین توافقی روی نیاورند
حملات تروریستی خللی در تعمیق دوستی ایران-افغانستان وارد نمیکند
سخنگوی وزارت خارجه افغانستان پس از حملات تروریستی اخیر در کابل عاملان این حمله تروریستی را دشمنان صلح و ثبات افغانستان خواند.
صبح روز پنجشنبه، بر اثر یک عملیات تروریستی در مقابل سفارت ایران در افغانستان، دو نفر کشته و یک نفر نیز مجروح شد. بر اساس آنچه که رسانه های محلی گزارش داده اند، طالبان مسوولیت این حمله تروریستی را بر عهده گرفته اند و هدف از این انفجار انتحاری را تلاش برای کشتن نیروهای خارجی حاضر در افغانستان اعلام کرده اند.
برای بررسی آخرین اطلاعات در مورد این حمله تروریستی، خبرنگار بین الملل تسنیم با احمد شکیب مستغنی، سخنگوی وزارت خارجه افغانستان گفتگویی انجام داده که از نظر می گذرد.
در خصوص انفجار روز پنج شنبه در مقابل سفارت ایران در کابل توضیح دهید؟
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان حمله تروریستی صبح روز پنجشنبه در شهر کابل را که در نتیجه آن، علاوه بر شهادت یک شهروند غیر نظامی افغان، یک نفر از سربازان کشور ترکیه شهید گشته و یک نفر دیگر نیز مجروح شده است را به شدید ترین شکل محکوم می کند.
موضع وزارت خارجه افغانستان در خصوص این حمله یا حملات مشابه چیست؟
وزارت امور خارجه، حمله وحشیانه اخیر را جنایت دشمنان صلح و ثبات افغانستان میداند.همچنان، دولت و مردم جمهوری اسلامی افغانستان اطمینان دارند که حمله های تروریستی و اعمال وحشیانه دشمنان صلح و ثبات افغانستان خللی را در عزم راسخ دولت ها و مردمان هر دو کشور در جهت تعمیق بیشتر برادری و روابط دوستانه، همکاری های دو جانبه، مبارزه با تروریسم و تلاش ها در جهت تحکیم صلح و ثبات در افغانستان نمیتوانند وارد کنند.
پایان پیام/
نظر شما