راهکار های مدیریت تحریم/۳۵۰ هزار میلیارد وام برای ساخت

خبرگزاری شبستان : ۵ راهکار برای مدیریت اقتصاد در تحریم؛ از منابع محدود ارزی تا گفت‌وگوی صادقانه با مردم درباره هدفمندی یارانه‌ها، بخش عمده بدهی معوق ۶۵۰۰ میلیارد تومانی مربوط به سود سال‌های گذشته و حال است، راهکارهای مدیریت اقتصاد در شرایط تحریم، جزئیاتی‌از اعطای وام به مسکن مهر، ۳۵۰ هزار میلیارد وام برای ساخت،خسارت سرمازدگي به باغداران فارس برخی از اخبار حوزه اقتصاد در هفته اول اسفند بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ۵ راهکار برای مدیریت اقتصاد در تحریم؛ از منابع محدود ارزی تا گفت‌وگوی صادقانه با مردم درباره هدفمندی یارانه‌ها، بخش عمده بدهی معوق ۶۵۰۰ میلیارد تومانی مربوط به سود سال‌های گذشته و حال است، راهکارهای مدیریت اقتصاد در شرایط تحریم، جزئیاتی‌از اعطای وام به مسکن مهر، ۳۵۰ هزار میلیارد وام برای ساخت،خسارت سرمازدگي به باغداران فارس برخی از اخبار حوزه اقتصاد در هفته اول اسفند بود.ادامه اخبار رادر گزارش زیر بخوانید:

فارس: راهکار برای مدیریت اقتصاد در تحریم؛ از منابع محدود ارزی تا گفت‌وگوی صادقانه با مردم درباره هدفمندی یارانه‌ها

معاون وزیر اسبق اقتصاد با ارائه ۵ راهکار برای مدیریت اقتصاد در شرایط تحریم معتقد است منابع ارزی کشور باید مدیریت شده و صرف واردات اقلامی چون شامپو و مجسمه نشود، همچنین دولت باید درباره هدفمندی یارانه‌ها با مردم صادقانه صحبت کرده و جسارت ادامه و اجرای صحیح هدفمندی یارانه‌ها را داشته باشد.

 حیدر مستخدمین حسینی کارشناس اقتصادی درباره چگونگی اداره کشور در شرایط تحریم، گفت: یکی از نکات اصلی در اداره اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور که دغدغه همه دولت‌ها و قطعا دولت فعلی و مجلس بوده تجهیز منابع است و اینکه یک کشور منابع مورد نیاز برای اداره جامعه در ابعاد مختلف را چگونه فراهم کند.

وی با بیان اینکه یکی از راه‌های تأمین درآمد کشور نفت، است، افزود: 70 درصد بودجه سالانه کشور به نفت وابسته است که البته همواره برای دولت‌ها این موضوع مطرح بوده که خام فروشی و فروش نفت خام را باید کنار گذاشت.

بخش عمده بدهی معوق ۶۵۰۰ میلیارد تومانی مربوط به سود سال‌های گذشته و حال است

مدیرکل اعتبارت بانک مرکزی در واکنش به اظهارات حسین صمصامی سرپرست اسبق وزارت اقتصاد در خصوص عدم نظارت بانک مرکزی در پرداخت تسهیلات 6500 میلیارد تومانی پاسخی در سه بند ارائه کرد.

سید علی اصغر میر محمد صادقی در واکنش به اظهارات حسین صمصامی سرپرست وقت وزارت امور اقتصادی و دارایی در دولت نهم، در خصوص حجم معوقات بانکی و مسایل و مشکلات مترتب  بر آن، توضیحاتی ارائه کرد.

در این توضیحات که در سایت بانک مرکزی منتشر شده،‌ آمده است: اقتصاد کشور « بانک‌محور» است و شبکه بانکی بخش عمده‌ای از نیازهای پولی و مالی کشور را در تمام بخش‌ها تامین کرده است به نحوی که بسیاری از دستاوردهای فعلی کشور در قالب طرح‌های عمرانی، ملی، خصوصی و ... حاصل مشارکت شبکه بانکی کشور است.

ایجاد زنجیره تامین برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان/ سود ۲۲ درصد بانکی یک دلیل افت شاخص‌ بورس

یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه در شرایط اقتصاد در وضعیت تحریم باید به عوامل دورنی اقتصاد توجه شود، گفت: توجه به شکل گیری و توسعه شرکت‌های دانش بنیان از جمله مهمترین عوامل درونی است که می‌تواند خلاء تکنولوژی در داخل کشور را رفع کند.

محمود الهیاری با بیان اینکه در شرایط اقتصاد در وضعیت تحریم باید رشد و توسعه را از درون ایجاد کرد، اظهارداشت: در واقع به‌نحوی از قابلیت‌هایی که در درون اقتصاد است، با توجه به مزیت‌ها باید از آنها بهره گرفت و عوامل خارجی را تنها برای تکمیل زنجیره تولید استفاده کرد.

عدم رعایت نرخ‌های سود در برخی بانک‌ها مانع کاهش آن است

رئیس کل بانک مرکزی گفت: عدم پایبندی به نرخ‌های سود مورد توافق توسط برخی از بانک‌های متخلف، علاوه بر ایجاد ریسک بالا، به صورت مانعی در مسیر تعدیل نرخ‌های سود بانکی متناسب با تحولات نرخ تورم عمل می‌کند.

ولی الله سیف رئیس‌کل بانک مرکزی و اعضای هیات عامل این بانک در نشستی با مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بانک‌ها در هفته گذشته به مرور مباحث روز نظام بانکی پرداختند و خواستار انسجام و هماهنگی بیشتر میان بانک‌ها و رعایت کامل مقررات و ضوابط نظارتی بانک مرکزی شدند.

در ابتدای جلسه، قائم‌ مقام بانک مرکزی به مرور تحولات اقتصاد کلان و آخرین عملکرد متغیرهای اقتصادی پرداخت. وی حجم نقدینگی در پایان دی ماه سال جاری را بالغ بر 6878 هزار میلیارد ریال اعلام کرد که نسبت به دی ماه سال گذشته 22.7 درصد رشد نشان می‌دهد

خبرگزاری مهر: جزئیاتی‌از اعطای وام به مسکن مهر/ ۳۵۰ هزار میلیارد وام برای ساخت

تاکنون بیش از ۳۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای آماده سازی زمین و ساخت مسکن مهر پرداخت شده و بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار هم به خدمات زیربنایی واحدها اختصاص یافته است.

طرح مسکن مهر به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های مسکنی در تاریخ کشور به شمار می‌رود که حجم زیادی از تسهیلات بانکی را به خود اختصاص داد، ضمن آنکه بخش قابل توجهی از سهم این تسهیلات به آماده سازی زمین اختصاص یافت.

تاکنون بیش از ۳۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای آماده سازی زمین و همچنین ساخت مسکن اعطا شده که نرخ سود آنها در شهر تهران ۹ درصد، در مراکز استان‌ها ۷ درصد و در سایر نقاط شهری ۴ درصد است.

افزایش ۲۱۶۷ قرارداد در بهمن ۹۳/ اجاره نشینی افزایش یافت

رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک استان تهران با اشاره به سیرصعودی معاملات مسکن در بهمن ماه، گفت: ۲ هزار و ۱۶۷ قرارداد در بهمن ماه نسبت به دی ماه افزایش معاملات داشتیم.

حسام عقبایی با بیان اینکه در کشور معاملات مسکن سیر صعودی داشته است، گفت: در کل کشور تعداد قراردادها در بهمن ۹۳، ۱۰۳ هزار و ۱۱۰ قرارداد به ثبت رسیده که این رقم در دی ماه ۱۰۰ هزار و ۹۴۳ قرار بوده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد قراردادهای اجاره در بهمن ۹۳، ۵۵ هزار و ۷۸۳ قرارداد بوده است، بیان کرد: این رقم در دی ماه ۵۲ هزار و ۸۵۴ قرارداد بوده است که بازهم سیر سعودی قراردادهای اجاره را نشان می دهد.

رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک استان تهران با اشاره به آمار قراردادهای مسکن در شهر تهران، اظهار داشت: خوشبختانه شاهد افزایش معاملات در شهر تهران بودیم که در بهمن ۹۳ افزایش حجم معاملات نسبت به دی و آذر سیر صعودی داشت.

عقبایی افزود: در بهمن ۹۳ تعداد ۱۷ هزار و ۸۱ قرارداد خرید و فروش در تهران بودیم که نسبت به دی ۹۳ رشد خوبی را نشان می‌دهد، براین اساس در دی ماه ۱۶ هزار و ۴۲۲ قرارداد به ثبت رسید.

وی با بیان اینکه قراردادهای اجاره در بهمن ۹۳، رقم ۱۵ هزارو ۹۱۶ قرارداد را نشان می‌دهد، گفت: این رقم در حالی است که در دی این رقم ۱۴ هزار و ۶۸۰ قرارداد داشتیم.

رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک استان تهران با اعلام اینکه بهار سال آینده شاهد بهار مسکن خواهد بود، گفت: سال ۹۴ پویایی و رونق بازار و معاملات مسکن را خواهیم داشت.

باشگاه خبرنگاران: خسارت سرمازدگي به باغداران فارس

سرمازدگي چند روز اخير بيش از 50ميليارد تومان خسارت به باغداران داراب فارس وارد کرد .

سرپرست جهاد کشاورزي داراب گفت: افت شديد دما درچند روز گذشته بيش از 90در صد خسارت به باغ هاي بادام و درختان هسته دار اين شهرستان ا زجمله زردآلو-شليل و آلو وارد کرده است .

سيدي افزود: به دليل افزايش غير عادي درجه حرارت هوا در بهمن ماه درختان بادام و هسته دار زودتر از سالهاي قبل شکوفه داده بودند که درچند روزاخير براثر افت ناگهاني دما ، گلهاي تشکيل شده بر روي درختان به شدت آسيب ديد و ضرر و زيان زيادي به باغداران وارد شد.

در شهرستان داراب 10 هزار و 500 هکتارباغ هاي بادام آبي و ديم وجود دارد که سالانه بيش از 9 هزار و 300 تن بادام توليد مي کنند.

هم چنين500 هکتارانواع درختان هسته دار بارور و غير بارور با توليدي بيش از 500 تن در اين شهرستان وجود دارد.

حفاظت از 2 ميليون و 200 هزار هکتار عرصه‌های منابع طبيعي اصفهان

مدير اداره حفاظت و حمايت اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري اصفهان گفت : با اجراي اين طرح که از پارسال آغاز شده بود از 2 ميليون و 200 هزار هکتار عرصه هاي منابع طبيعي اصفهان حفاظت شد.

مرتضي رضايي با بيان اينکه آگاهي دادن به کشاورزان و بهره برداران در تعيين حدود و مرزهاي اراضي ملي و دولت در برابر افراد فرصت طلب و سودجو از مهمترين اهداف اجراي اين طرح است افزود: ضرورت مالکيت دولت بر عرصه هاي منابع طبيعي و جلوگيري از ادامه تخريب ، تصرف و تجاوز به عرصه ها ، اعمال شيوه هاي اجرايي متناسب و برنامه ريزي مطلوب در مناطقي که در معرض فشار مضاعف تخريب و تجاوز قرار دارد امري اجتناب ناپذير است .

وي هزينه اجراي اين طرح را 39 ميليارد ريال برشمرد و گفت: در اين طرح از روش حفر کانال، ايجاد خاک ريز تثبيت، حصار سيمي، ايجاد سازه بنچ مارک و نوار سبز حفاظتي با استفاده از کاشت گونه هاي درختان مثمر و غير مثمر استفاده شده است.

مدير اداره حفاظت و حمايت اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري اصفهان افزود: اين طرح در عرصه هاي منابع طبيعي در معرض تخريب اجرا و امسال بيش از 2 ميليون نهال بين بهره برداران منابع طبيعي توزيع شده است.

گفتنی است که مساحت عرصه هاي منابع طبيعي اصفهان 9 ميليون و 500 هزار هکتار است.

افزايش سه برابری صادرات ماهی از فارس

معاون شيلات جهاد کشاورزي فارس با اشاره به صادرات صد و 17تني ماهي در سال گذشته، افزود: صادرات فارس امسال به 385 تن به ارزش 3 ميليون و 500هزار دلار رسيده است.

سهامي افزود: ماهيان استان فارس به کشورهاي ترکيه، عراق، کويت، قرقيزستان، ارمنستان و آلمان صادر مي شود.

وي گفت : از ابتداي امسال تاکنون 9 هزار و 271 تن آبزي در 110 مزرعه پرورش ماهي استان توليد شده است که اين ميزان توليد نسبت به پارسال 50 تن افزايش يافته است.

سهامي افزود: امسال با توسعه مکانيزاسيون در مزارع پرورش ماهي، تهديد خشکسالي به يک فرصت تبديل شده و توليد ماهي در واحد سطح به 35 کيلوگرم رسيده است.

خاويار، قزل آلا و تزئيني مهمترين ماهيان صادراتي فارس هستند. بيشترين توليد ماهي استان فارس در شهرستان سپيدان است.

کشت گلخانه‌ای بستری برای توليد محصولات خارج فصل

کشت گلخانه اي با توجه به محدوديت منابع آب و خاک، فرصت مناسبي براي توليد محصولات کشاورزي خارج از فصل فراهم کرده است که علاوه بر درآمدزايي، نقش مهمي در افزايش اشتغالزايي، ارتقاي کميت و کيفيت محصولات و تنظيم بازار دارد.

دشت قزوين به عنوان يکي از حاصلخيز ترين دشت هاي کشور سالانه انواع محصولات کشاورزي ازجمله زيتون و گيلاس به عنوان دومين توليد کننده و زغال اخته و فندق رتبه نخست ، روانه بازار مي کند.

اما تلاش کشاورزان قزويني براي توليد محصولات کشاورزي، تنها به فصل کشت و کار ختم مي نمي شود، بلکه توليدات اين استان در فصل زمستان هم در سبد غذايي هموطنان و حتي خارجي ها جاي دارد.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي قزوين مي گويد: در حال حاضر 50 هکتار گلخانه خارج فصل در استان داريم که از اين گلخانه ها سالانه حدود 18 هزار تن محصول برداشت مي شود.

توليد گوجه فرنگي، خيار، توت فرنگي، فلفل دلمه اي و اسفناج از محصولاتي است که به گفته ابراهيمي در گلخانه هاي استان قزوين توليد مي شود.

احمدي قنبري يکي از گلخانه داران استان که در زمينه توليد اسنفاج فعاليت دارد ، مي گويد: روزانه 30 تن محصول روانه بازار مي کنيم.

وي اضافه مي کند: کشت خارج فصل ضمن اينکه به ايجاد اشتغال کمک مي کند، موجب مي شود محصولات تازه در روزهاي سرد زمستان هم در دسترس مردم باشد.

خبرگزاری ایسنا: چرا زنان با دستمزد کم کار می‌کنند؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هشدار نسبت به گسترش پدیده تجرد زنان در محیط‌های کار اعلام کرد که وزارتخانه متبوعش در خصوص استخدام زنان با حقوق و دستمزد اندک مقابله خواهد کرد.

مطالعات نشان می‌دهد که بسیاری از مشاغل در بخشهای خدماتی و خصوصی به سمت زنانه شدن پیش می‌رود و حقوق زنان در محیط‌های کار رعایت نمی‌شود.

به گفته کارشناسان حوزه کار بخش اعظمی از زنان شاغل در بخش‌های خصوصی و خدماتی با حقوق ناچیز و دستمزد پایین به خدمت گرفته می‌شوند و از حقوق اولیه و حداقل‌های قانون کار و حتی دستمزد مصوب وزارت کار هم محرومند.

وزیر کار می‌گوید: استخدام زنان با حقوق و دستمزد کم، اجحاف بزرگی در حق زنان است و در وزارتخانه متبوعش با این پدیده مقابله خواهد کرد.

پرداخت بدهی پیمانکاران با طرح اوراق مشارکت

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتری برای ایجاد اشتغال هستیم، گفت: با تلاش‌های فراوان توانسته‌ایم با طرح اوراق مشارکت بدهی پیمانکاران را پرداخت کنیم.

علی ربیعی در کارگروه اشتغال استان که در استانداری برگزار شد اظهار کرد: خوشبختانه طی 18 ماهه اخیر تصمیمات خوبی در بخش های مختلف در کشور اتخاذ شده است.

وی با بیان اینکه سیاست خارجی جزء استراتژی‌هایی است که باید دنبال شود، گفت: با توجه به اینکه هنوز آثار برخی از فشارها و تحریم ها مشاهده می شود اما طبق آماری که از برخی از هتل ها از تمامی استان ها گرفته شده مشاهده می شود اکثر هتل‌ها رزو شده است.

ربیعی با اشاره به اینکه سیاست اقتصادی پیچیدگی های خاص خود را دارد گفت: با توجه به اینکه در سال گذشته شاهد 56 درصدی فقدان رشد سیاست اقتصادی بوده‌ایم، اما توانسته ایم تورم را که لحظه ای افزایش می یافت کنترل کنیم.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: وعده تورم یک رقمی تا پایان فعالیت دولت یازدهم دور از انتظار نیست.

ربیعی اظهار کرد: اصلی ترین استراتژی دولت در برنامه ششم توسعه منابع آبی است که باید درست مصرف شود.

جایزه "تدکس کیش" به کارآفرینان واستارت آپ‌ها

مدیر اجرایی همایش بین المللی "تدکس کیش" درنشست خبری با نمایندگان رسانه ها از اهدای جوایز به سه گروه از ایده‌پردازان وکارآفرینان که شامل استارتاپ، کسب‌وکارهای اجتماعی و ایده های خوبی که در موردش برنامه‌ریزی شده،خبرداد.

مژده اسکندری در این مورد گفت: اشخاصی که در سایت همایش بین المللی تدکس کیش به این منظور ثبت نام کرده‌اند،ایده‌های خود را در همایش مطرح کرده و توسط داوران انتخاب خواهند شد.برندگان جوایز برای آموزش اینکه چگونه ایده‌های خود را جهانی کنند، با هزینه "تد" به دوره های آموزشی سه ماهه به کشورهای آلمان،آمریکا، کانادا و...اعزام خواهند شد.

وی همچنین ضمن اشاره به برگزاری این همایش در روزهای 28 و29 فروردین در کیش،به اسامی سخنرانانی که تاکنون نهایی شده‌اند،اشاره کرد که الکساندر اسیلی ،موسس و مدیر عامل شرکت الکترونیکی جابون در سانفرانسیسکو، علی بوذری، شیمیدان، دیوید جی وولگادو، هنرمند و طراح، گلوریا آی ،خبرنگار و برنامه ساز چینی، بسام طریق،فیلمساز، شیمون بروتن، موسیقیدان لندنی و مسلط بر موسیقی خاورمیانه، نیکاسین، عکاس هنری، بهرخ خشنودی، استاد برجسته کالیفرنیای جنوبی، تقی امیرانی ،طراح پرینترهای سه بعدی، شیرین گرامی، کاوه مدنی لاریجانی و خاویر هروه بودند.

خبرگزاری تسنیم: صادرات روزانه نفت اوپک ۳۵۰ هزار بشکه کاهش یافت

صادرات نفت اوپک در دومین ماه سال جاری میلادی ۳۵۰ هزار بشکه کاهش یافت و به ۲۹.۹۲ میلیون بشکه در روز رسید.

نتایج تحقیق رویترز نشان می دهد که همزمان با به تعویق افتادن صادرات نفت از بنادر جنوبی عراق، عرضه نفت اوپک در ماه فوریه کاهش یافته و روند افزایش عرضه دومین تولید کننده بزرگ سازمان را کند کرده است.

نتایج این تحقیق همچنین نشان می دهد که میزان تولید نفت عربستان اندکی افزایش یافته است و این نشانه ای است مبنی بر اینکه  بزرگترین تولید کننده عضو اوپک همچنان استراتژی قبلی خود در مورد تمرکز بر حفظ سهم خود از بازار به جای کاهش تولید را دنبال می کند.

با این حال، بر اساس آمارهای حمل و نقل کشتی ها و اطلاعات به دست آمده از منابع آگاه در شرکت های نفتی، اوپک و موسسات مشورتی، عرضه واقعی نفت اوپک از 30.27 میلیون بشکه در روز در ماه ژانویه به 29.92 میلیون بشکه در ماه فوریه کاهش یافته است.

دلیل اصلی این کاهش، وضعیت بد آب و هوایی و کند شدن صادرات عراق و همچنین ناآرامی در لیبی عنوان شده است. اوپک در نشست ماه نوامبر خود به رغم افت قیمت ها و نگرانی اعضایی همچون ایران و ونزوئلا در مورد کاهش درآمدهای نفتی شان، تصمیم گرفت تا میزان تولید خود را بدون تغییر در سطح 30 میلیون بشکه در روز حفظ کند.

اولیور جاکوب، تحلیلگر بازار نفت در این باره گفت: «ممکن نیست این کاهش از جانب اوپک بوده باشد، اما این احتمال وجود دارد که کاهش عرضه ناشی از جنوب عراق باشد.»

با توجه به اینکه هنوز یک روز دیگر تا پایان ماه فوریه فرصت باقی است، حجم کل نفت عرضه شده می تواند تغییر کند. اما اگر میزان عرضه نفت اوپک در حد 29.92 میلیون بشکه باقی بماند، عرضه ماه فوریه می تواند پایین ترین میزان عرضه اوپک از ماه ژوئن تاکنون باشد.

بر اساس این گزارش، صادرات نفت از جنوب عراق از 2.39 میلیون بشکه در روز در ماه ژانویه به 2.05 میلیون بشکه رسید.

مذاکرات هیئت ایرانی در اربیل برای صادرات گاز به کردستان عراق

اقلیم کردستان عراق به منظور رفع نیازهای خود خواستار خرید گاز از ایران و پالایش نفت تولیدی عراق در تاسیسات پالایشگاهی ایران شد.

یک مقام اقلیم خودمختار کردستان عراق گفت این اقلیم به منظور تامین نیازهای داخلی خود در حال مذاکره برای خرید گاز از ایران و پالایش نفت کردستان عراق در آن سوی مرز است.

این مقام کرد که نخواست نامش فاش شود گفت، گاز ارسالی از ایران برای مصرف خانوارها و تامین نیاز نیروگاه های تولید برق استفاده خواهد شد.

وی اضافه کرد، اقلیم خودمختار کردستان عراق همچنین می خواهد نفت کردستان در ایران پالایش و برای استفاده داخلی بازگردانده شود.

مذاکرات در مورد این قراردادها این هفته، زمانی آغاز شد که یک هیئت ایرانی به اقلیم کردستان عراق سفر کرد. ریاست این هیئت را رستم قاسمی، رئیس هیئت تجاری ایران و عراق بر عهده داشت. منوچهر اردستانی، مشاور وزیر نفت ایران و عزیزالله رمضانی، رئیس شرکت ملی گاز ایران از دیگر اعضای این هیئت بودند.

هیئت ایرانی در این سفر، با نچیروان بارزانی، نخست وزیر، آشتی هورامی، وزیر منابع طبیعی و دیگر مقامات اقلیم کردستان عراق دیدار و گفت و گو کرد.

سفیر ایران در بغداد نیز روز پنجشنبه به هیئت ایرانی پیوست.

این مقام اقلیم کردستان عراق گفت، مذاکرات در مورد مسیر خط لوله ای بود که قرار است گاز ایران را به کردستان عراق انتقال دهد. همچنین در مورد جزئیات قرارداد پالایش نفت رایزنی هایی صورت گرفت.

واردات نفت چین از ایران کاهش یافت

آمارهای گمرکی نشان داد که واردات نفت چین از ایران در ماه ژانویه ۲۰۱۵ نسبت به یک سال قبل، ۱۷ درصد کاهش یافت و به ۴۶۹ هزار بشکه در روز رسید.

آمارهای گمرکی در روز جمعه نشان داد که واردات نفت چین از ایران در ماه ژانویه نسبت به یک سال قبل، 17 درصد کاهش یافته، هرچند که این رقم همچنان بالاتر از پیش بینی ها بوده است.

بر اساس این آمار، واردات نفت چین از ایران در ماه گذشته میلادی 1.99 میلیون تن، معادل 469 هزار بشکه در روز بود که 22 درصد نسبت به ماه دسامبر کاهش داشته است.

موسسه تامسون رویترز، واردات نفت چین از ایران در ماه ژانویه را 1.86 میلیون تن، معادل 438 هزار بشکه در روز پیش بینی کرده بود. به رغم تعطیلات یک هفته ای سال نوی چینی، پیش بینی شده که واردات نفت چین از ایران در ماه فوریه افزایش یابد و به اندکی کمتر از 550 هزار بشکه در روز برسد.

واردات ماه ژانویه کمتر از واردات روزانه 550 هزار بشکه ای در سال قبل بود که تنها اندکی کمتر از متوسط خرید روزانه چین از ایران در سال 2011 و قبل از تشدید تحریم ها بود.

تحریم های غرب علیه ایران در اواخر سال 2013 میلادی اندکی کاهش یافت و این کشور اجازه یافت تا روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت صادر نماید.

چین در سال گذشته میلادی، با استفاده از فرصت کاهش قیمت جهانی نفت، مجموع واردات خود را افزایش داد تا حجم ذخایر استراتژیک خود را بالا ببرد. در ماه دسامبر، حجم کل واردات نفت چین برای اولین بار به 7 میلیون بشکه در روز رسید.

در ماه ژانویه واردات نفت چین از عربستان نیز کاهش یافت و با افتی 15 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 1.02 میلیون بشکه در روز رسید.

اما واردات این کشور از روسیه در ماه ژانویه 31 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشت. روسیه سال گذشته پس از عربستان و آنگولا به سومین وارد کننده نفت به چین تبدیل شد.

صادرات نفت ایران به زیر سطح مجاز بر اساس توافق ژنو رسید

واردات نفت کشورهای آسیایی از ایران در ماه ژانویه ۲۰۱۵ نسبت به یک سال قبل حدود ۲۲ درصد کاهش یافت و به زیر یک میلیون بشکه در روز رسید.

واردات نفت کشورهای آسیایی از ایران در ماه ژانویه نسبت به یک سال قبل حدود 22 درصد کاهش یافت و به زیر یک میلیون بشکه در روز رسید که ناشی از کاهش خرید هند بود. هند در آستانه سفر اوباما به این کشور از پالایشگاه های خود خواسته بود تا خرید نفت خود از ایران را کاهش دهند.

بر اساس آمارهای دولتی و تجاری، صادرات نفت ایران به کشورهای چین، هند، ژاپن و کره جنوبی در ماه گذشته میلادی به طور متوسط به 982 هزار و 525 بشکه در روز رسید. این اولین باری است که سطح صادرات نفت ایران به آسیا از اکتبر سال گذشته تاکنون به زیر یک میلیون بشکه در روز می رسد.

با کاهش مجدد صادرات نفت ایران به زیر سطح مجاز بر اساس توافق موقت ژنو، بعید است میزان فروش نفت ایران؛ مذاکرات هسته ای برنامه ریزی شده برای هفته آینده را مختل سازد.

توربجان سولدودت، تحلیلگر بازار نفت در این باره گفت: «محدوده آن چیزی که آمریکا تلاش می کند به دست بیاورد به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. از این جهت، چشم انداز دستیابی به یک توافق افزایش یافته است.»

وی افزود: «با این حال برداشته شدن ناگهانی تحریم های نفتی در صورت دستیابی به توافق بعید به نظر می رسد.»

واردات نفت هند از ایران در ماه ژانویه یک سوم کاهش یافت.

یک مقام ارشد آمریکایی اوایل هفته جاری گفت، آمریکا پیشرفت هایی در مذاکرات با ایران در زمینه هسته ای به دست آورده است، اما دو طرف گفتند هنوز اختلافات زیادی باقی مانده است.

ایران در سال 2013 با 6 قدرت جهانی توافق کرد که در عوض کاهش بخشی از تحریم ها، برای دستیابی به یک توافق نهایی تلاش نماید.

بر اساس توافق موقت ژنو، ایران مجاز است حدود یک میلیون بشکه در روز نفت صادر کند. این در حالی است که میزان صادرات نفت این کشور پیش از تشدید تحریم ها در اوایل سال 2012، حدود 2.2 میلیون بشکه در روز بود.

پایان پیام/

 

کد خبر 442720

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha