به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ همزمان با برگزاری دومین روز سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن در شهر تبریز از لحظات ابتدایی صبح شرکت کنندگان از محل اسکان به سالن اصلی این رقابت ها آمدند.
دقایقی از ساعت 9 صبح گذشته بود که اولین شرکت کننده در جایگاه قرار گرفت. استرس شرکت کنندگان در چهره آنان مشخص بود.در سالن چند هزار نفری جای خالی بسیار مشاهده می شد اما رفته رفته بر حضور پر شور مردم افزوده شد .
طراحی صحنه مسابقات با رنگ آمیزی آبی فیروزه ای چشم همگان را مبهوط خود می کند. لحن گرم و آرامش بخش مجری برنامه از اضطراب شرکت کنندگان می کاهد.
برگزاری سه مرحله ای رشته قرائت،حفظ کل و حفظ 12
به گفته مسئولان اجرایی مسابقات رقابتهای حفظ کل قرآن کریم نیز در سه مرحله برگزار میشود که یکی از مراحل این مسابقات تنها در سطح حسن حفظ خواهد بود که در هتل محل اسکان شرکتکنندگان این مرحله برگزار میشود.
گفتنی است؛ در رشته قرائت ترتیل که تنها رشته دو مرحلهای این مسابقات است، مرحله مقدماتی رقابتها از امروز آغاز شده و تا قبل از اذان مغرب به افق تبریز در روز هفتم اسفندماه به پایان می رسد.
همچنین رشته قرائت تحقیق نیز در سه مرحله مقدماتی، نیمه نهایی و نهایی برگزار میشود. مرحله مقدماتی این مسابقات از شب گذشته ششم اسفندماه شروع شده است و تا روزهای هفتم و هشتم اسفندماه ادامه پیدا خواهد کرد. مسابقات رشته قرائت تحقیق در نوبت شب برگزار می شود.
فینال رشتههای حفظ 20 جزء و قرائت ترتیل قرآن کریم روز جمعه در نوبت بعدازظهر برگزار خواهد شد. نیمه نهایی رشتههای حفظ کل قرآن کریم نیز از صبح روز هشتم اسفندماه آغاز خواهد شد و تا روز یکشنبه نهم همین ماه ادامه داشته و خاتمه مییابد.
همچنینی مرحله نیمه نهایی رشته قرائت تحقیق نیز روز شنبه از ساعت 15 آغاز میشود و در نهایت نیز فینال رشتههای حفظ کل و قرائت تحقیق در روز یکشنبه و در دو نوبت صبح و عصر برگزار میشود تا در نهایت چهره نفرات برتر این دوره از مسابقات مشخص شود.
برگزاری همایش شهریار و قرآن / برخی از خبرنگاران در جریان این همایش قرار تگرفتند
دومین روز مسابقات سراسری قرآن در نوبت صبح با برگزاری همایش علمی شهریار و قرآن ادامه یافت. متأسفانه این همایش معظم بدون حضور اکثریت خبرنگاران برگزار شد و برخی از اصحاب رسانه در جریان این همایش قرار نگرفتند.
گفتنی است در این همایش ، علی اکبر صفی پور ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه شعر در تبیین ارزش های اسلامی و قرآنی، اظهار داشت: شعرای متعهد در تمامی اعصار به وظیفهی خود عمل کرده و در آگاهسازی مردم و تنویر افکار و همچنین تربیت معنوی و اجتماعی آنان نقش بسزایی داشته و نقش خود را به خوبی ایفا کرده اند.
وی افزود: اصحاب فرهنگ و ادب همواره آثار ماندگاری خلق کردهاند و در این میان بزرگانی چون استاد شهریار که در برهههای مختلف به تبیین ابعاد مختلف انقلاب اسلامی ایران پرداخته و همواره با زبان مردم و از زبان مردم سخن گفته است.
صفی پور گفت: شعر از ارکان اصلی بسط و گسترش فرهنگ بوده و شاعران به عنوان پیشتازان این عرصه رسالت سنگینی بر عهده دارند و شعرای متعهد و ارزش مدار همواره آثار قابل تقدیر و شایسته ای را در حوزه ارزشهای اسلامی و قرآنی خلق کردهاند .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی افزود: پیام قرآن از طرق مختلف به گوش جهانیان رسیده اما شاعران در این میان نقش ویژه و برجستهای داشته و با ابزار تاثیرگذار کلام و سحر سخن، گامهای بلندی در جهت ترویج فرهنگ قرآنی برداشتهاند.
وی با اشاره به برگزاری سه برنامه مهم با محوریت استاد شهریار در طول سال 93 گفت: در ابتدای سال برگزاری جشنوارهِ فرهنگی هنری "یک روز باحیدربابای شهریار" در روستای خشکناب، در شهریورماه برگزاری همایش بین المللی استاد شهریار همزمان با سالروز شعر و ادب و در اسفندماه نیز برگزاری همایش ملی شهریار و قرآن نشان دهنده ارج گذاری ایرانیان به تلاشهای ادبی و ارزشی استاد شهریار است.
صفی پور تاکید کرد: ارج گذاشتن به شعرایی که در راه پیشرفت و اعتلای فرهنگ و هنر متعالی و ارزش مدار دلسوزانه تلاش می کنند امری لازم و ضروری است و این همایش نیز با همین رویکرد برگزار شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با اشاره به تاثیرپذیری استاد شهریار از کلام وحی گفت: از مضامین محوری این شاعر شهیر که ماندگاری شعر او را تحکیم بخشیده الهام گرفتن وی از آیات قرآن کریم است.
بنابراین گزارش حجت الاسلام سیدشهاب الدین حسینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی از دیگر سخنرانان همایش علمی پژوهشی استاد شهریار و قرآن بود.
وی ضمن تاکید بر اینکه شعر شهریار وسیع و عمیق است و روز به روز بیش از پیش و فراتر از مرزهای جغرافیایی مطرح می شود، گفت: اشعار این شاعر شهیر روز به روز در دنیا گسترده تر و فراگیرتر می شود و شعر «علی ای همای رحمت» وی بیش از 70 سال است که سینه به سینه می گردد و هر بار تازهتر و شیرینتر از پیش مینمایاند و این نشان از ماندگاری شعر شهریار دارد.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به فعالیتهای وسیع قرآنی در استان آذربایجان شرقی و تبریز گفت: حرکت های قرآنی سال های اخیر مثال زدنی است و در حال حاضر بیش از 500 موسسه قرآنی در سطح استان فعالیت می کنند.
وی افزود: در سال 91 تعداد یکهزار و 400 متسابق در مسابقات شهرستانی و استانی آذربایجان شرقی شرکت کرده بودند که در سال جاری این آمار با رشد قابل توجهی به 103 هزار نفر رسیده است .
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به برگزاری سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در تبریز گفت: تبریز از ششم تا یازدهم اسفند ماه میزبان 470 متسابق از سراسر ایران است که یک رویداد عظیم فرهنگی و دینی در منطقه محسوب می شود.
حجت الاسلام حسینی ادامه داد: برگزاری همایش علمی پژوهشی استاد شهریار و قرآن توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از برنامه های جنبی مسابقات سراسری قرآن است که با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، موسسه تحقیقاتی علوم اسلامی و انسانی دانشگاه تبریز، دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان و بنیاد شهریار هفتم اسفندماه جاری در مجتمع فرهنگ هنری 29 بهمن تبریز برگزار شد.
گفتنی است در این آیین صاحبان مقالات به ارائه ی مقالات علمی و پژوهشی خود پیرامون استاد شهریار و قرآن پرداختند.
احتمال وقفه مسابقات به علت برگزاری نماز جمعه
برخی از منابع آگاه از برگزاری از احتمال وقفه چند ساعتی مسابقات قرآن در روز جمعه هشتم اسفندماه به علت برگزاری نماز جمعه خبر دادند.
گفتنی است با توجه به برگزاری این رقابت ها در محل مصلی شهر تبریز احتمال وقفه این رقابت ها وجود دارد البته برخی از مسولین به دنبال تمهیداتی برای رفع این مشکل هستند.
میزبانی گرم مردم تبریز از قرآنیان/ساغول تبریز ساغول قرآن
مسابقات قرآن در شهر عاشقان قرآن و مردم خون گرم تبریز مهم ترین نکته ای است که از همان لحظات اول برگزاری این رقابت ها به چشم می خورد.
میزبانی صمیمانه مردم تبریز تحسین شرکت کنندگان مسابقات قرآن برانگیخته است؛ هوای سرد دیگر کسی را اذیت نمی کند گویی هوا هم میزبان گرم شرکت کنندگان است.
این گرمی میزبانی جای آن دارد تا از اعماق وجود به مردم تبریز و میزبانی گرمشان با زبان محلی بگوییم: ساغول تبریز ساغول قرآن.
پایان پیام/
نظر شما